Mno, v nadšení jsem ho nainstaloval na čisto. Varovat mě měla skutečnost, že mi systém "zamrzl" (i) z liveCD, ale říkal si, že to je nějaká haluz, restartoval a nainstaloval ho. Na první pohled se mi moc líbil - všechno funkční, dokonce i compiz s otevřenými ovladači, příjemnější pracovní prostředí, svižný, prostě nádhera... Jediné co nefungovalo byla wifi - o které systém vůbec ani nevěděl, že ji mám. Po doinstalování ovladačů, ale chybky v logu zmizely.
Průšvih byl ovšem v tom, že systém náhodně totálně zamrzal. A to tak, že velmi kvalitně - kromě pohybu s myškou nešlo vůbec nic a bez zvláštních chybových logů, které by napověděly, co se vlastně stalo. Původně jsem myslel, že zamrzá z důvodu absence ovladačů wifi, což vždycky celý log "zaneřádilo" neplatnými pokusy o spojení se zařízením, které je zaneprázdněné. Po instalování ovladačů, chybové hlášky zmizely avšak systém chvíli po startu zamrzal nadále.
Skončilo to tím, že jsem nainstaloval Ubuntu HH, které mám z Praktické příručky a počkám si na finální verzi, nebo budu velice rád, že mě HH nezklamalo a funguje na výbornou.
Jo, a taky jsem si všiml, po rychlém vystřídání několika verzí za sebou (GG, II, HH) že systém i na starém železe startuje čímdál rychleji.
Každopádně, na druhý stroj co mám v záloze - na přednášky ve škole a tak, Intrepida finální verzi určo nacpu --> systém se mi moc líbí
Edit:Po nainstalování nesvobodných ovladačů grafiky (nesvobodný měl pouze 70% úspěšnost naběhnutí xserveru)., bych i řekl, že je to povedené Ubuntu.
Huh, že by to nakonec bylo tím?