Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Znova QIP  (Přečteno 4519 krát)

Jan__

• Aktivní člen
  • *
Znova QIP
« kdy: 21 Října 2008, 17:39:04 »
Po prestudovani kazdej diskusie vedenej ohladom problemu  qip na fore so snahou rozchodit qip po neuspechoch som sa predsa odhodlal napisat. Podarilo sa niekomu rozbehnut qip s naslednym uspesnym uzivanim? Poradite mi niekto ako odstranit problem miznuceho  prihlasovacieho okna hned po spusteni? Nechcem oklukou riesit problem vyuzitim ineho icq komunikatora, pripominanim vyhod kopete, pidgin a pod.. Ide mi o QIP. Dakujem
Ubuntu  12.04 [prostredie gnome]  

MB: MSI P55M-GD45, CPU: Intel core i5-760, Grafika: GTX 560 Ti , HDD:  2x HDD Seagate Barracuda 500GB a 250GB, RAM: 12 GB, Monitor - EIZO 20" S2001W Pomer 16:10

yanick

• Návštěvník
Re: Znova QIP
« Odpověď #1 kdy: 21 Října 2008, 18:35:55 »
Ak wine nepodporuje qip, tak jedine riesenie je asi vbox +  "seamless mode". Mne sa QIP tiez paci, ale zmieril som sa s kopete-kde4.

sirkubador

• Aktivní člen
  • *
    • http://minastir.ic.cz
« Odpověď #2 kdy: 21 Října 2008, 18:58:06 »
Nerad to dokolečka opakuji, ale - je pro mne "linux" opravdu to pravé, když se s ním nedokážu shodnout ani na IM klientovi? Když nedokážu přijmout filozofii alternativního otevřeného software - tedy učit se novým věcem a přizpůsobovat se? Linux není systém, který slouží pouze k tomu, aby člověk nainstaloval wine a "užíval si" jakés takés funkcionality win programů (tím rozhodně neříkám, že wine je špatné, naopak, ale je to podobné, jako používat jabber jenom k tomu, aby se člověk přes transport připojil k icq) - on má, kdo by to byl řekl, i solidní zásobu ne nekvalitních "vlastních" programů (proto je zarážející postrádat zrovínka "ten" qip).

Ale nač si dělat násilí, proč se nutit do něčeho, co vlastně ani tak nechci nebo nepotřebuji. MS Windows není, co si budeme povídat, nepoužitelný systém, dá se na něm udělat skoro to samé, co v linuxu, v některém ohledu možná i víc, takže bych rozhodně radil celou věc ještě pořádně zvážit, zda jsem si s přechodem věci usnadnil nebo ztížil a stojí-li mi to za to. ;)
"A simple, lightweight linux distribution" (64-bit)

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #3 kdy: 21 Října 2008, 19:07:47 »
TAK
Vcera som po dlhsej dobe zase zobral deckam pocitac s windowsom, ze im tam natiahnem nejake hry a ze im dam do daemona odrbavku, aby nemuseli pustat battlefield za pomoci CD - mame to len pozicane. U stahovani odrbavky sa mi do pocitaca snazil dobyt nejaky trojsky kon...a potom pri otvarani stranky muzikus (nahodou som tam kukol), sa mi otvorilo okno, kde bolo napisane, ze moj pocitac je katastrofalne zavirovany a ze ci chcem ZADARMO stiahnut VYNIKAJUCI antivirus na rok 2009...Klukol som NIE a on sa aj tak zacal stahovat - musel som natvrdo offnut cely pocitac, pretoze to neslo zastavit....
Myslim, ze aj taketo "bezne" zatzitky s windowsom by mal kazdy vziat v potaz...     
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Jari

• Aktivní člen
  • *
  • skill: newbie
    • ...pro radost :)
« Odpověď #4 kdy: 21 Října 2008, 22:09:16 »
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,23311.0.html //obsažen i odkaz na návod instalace klasického qipu
Ubuntu HH na Acer TravelMate 4102WLMi (bez Windows || nefunguje infrared, ale ani jsem se o to nepokoušel, jinak v cajku)
Ubuntu LL na Dell  LATITUDE | D 510 (bez Windows || vše funguje rovnou)
 malý blog pro radost :)

sirkubador

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 21 Října 2008, 22:27:35 »
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,23311.0.html //obsažen i odkaz na návod instalace klasického qipu
Áách jo.

Myslim, ze aj taketo "bezne" zatzitky s windowsom by mal kazdy vziat v potaz...     
Pokud člověk shání "odrbávku", rozhodně musí vzít na vědomí zase on, že se pouští do nemalého rizika (a je to - nic proti nikomu - jen jeho blbost). Já chápu, že takové problémy k tomu patří, žel hrála-li (děcka) by to na "linuxu", už od začátku můžu tvrdit, že by si třeba ani nezahrála samotnou hru, natož aby miniimage (pravděpodobně ona "odrbávka do daemona") vůbec pod wine (natož jenom tak čistě linuxově) jakkoliv zprovoznila (ona ta wine správa disků je místy taková pofidérní, i když občas nečekaně zaperlí).

To není zastávání se windows (sám mám mnoho svých pádných - i co se týče funkčnosti - důvodů, proč je už pokud možno vůbec nepoužívám). Jenom tvrdím, že windows jsou přinejmenším dobře použitelný OS a každý by měl používat to, co mu vyhovuje, a to by si měl také nejdřív dokonale ujasnit.

*edit: Říkám to u qipu zejména proto, že je to aplikace prakticky každodenní potřeby, a v těch by dle mě měly být pokud možno (vyjma profesionálního sowtware potřebného k práci bez rozumné alternativy) jen ty linuxové, a to nejen z principu, ale i kvůli co nejvyšší funkčnosti, stabilitě a celkové bezproblémovosti, kterou wine může zaručit jen stěží. Pokud shoda s linuxovými alternativami není, je to závažný důvod k zamyšlení.
« Poslední změna: 21 Října 2008, 22:49:49 od sirkubador »

panet

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 21 Října 2008, 22:35:31 »
Citace
U stahovani odrbavky sa mi do pocitaca snazil dobyt nejaky trojsky kon...a potom pri otvarani stranky muzikus

No jo, no, vim, ze tam ty trojany jsou, (jinak pouzivam ten spravny Linux), ale "odrbavku" stahovat nevadi? A jeste to hazet na Windows?
Jsem Linuxovy pozorovatel, prilezitostny uzivatel.

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #7 kdy: 21 Října 2008, 22:51:28 »
tiez som spociatku nariekal, ze nemam Qip a x-statusy a pod. veci. Zvykol som si na pidgin, dal som si neskor aj jabber, na ktory som asi pred 4 mesiacmi presiel uplne. Teraz mam len Psi 0.12 a uzivam si zivota :P

Jari

• Aktivní člen
  • *
  • skill: newbie
    • ...pro radost :)
« Odpověď #8 kdy: 22 Října 2008, 01:38:35 »
Nechcem oklukou riesit problem vyuzitim ineho icq komunikatora, pripominanim vyhod kopete, pidgin a pod.. Ide mi o QIP. Dakujem

Nerad to dokolečka opakuji, ale - je pro mne "linux" opravdu to pravé, když se s ním nedokážu shodnout ani na IM klientovi? Když nedokážu přijmout filozofii alternativního otevřeného software - tedy učit se novým věcem a přizpůsobovat se? ...

Nechci nějak vrtat, ale... zajímalo ho, jak zprovoznit QIP, ostatní je trochu mimo mísu. Pro mě za mě, ať má na svém stroji a svém systému každý kdo chce co chce (centericq rulezz ;) ) a co mu nejlíp vyhovuje a v čem se mu nejlíp pracuje a cítí se nejlíp.
(To je jak miliontý několikátý dotaz jak zprovoznit photoshop - než se někdo dozví jak na to, prvních 10 příspěvků je o tom, proč vlastně nepoužívá gimp. Přitom "občas" nebohý dotyčný má koupenou platnou licenci  ;D - a má snad jen kvůli tomu tvrdnout na windows? Já říkám NE ;))

Áách jo.
;)
Pokud shoda s linuxovými alternativami není, je to závažný důvod k zamyšlení.

Já se už zamyslel - linux mi vyhovuje tím, že si ho můžu přizpůsobit k obrazu svému a používat si na něm co budu chtít a budu mít naprostou svobodu ve výběru svých programů - beztak, i kdybychom narazili na mimozemskou civilizaci na srovnatelném rozvoji, jejich programy zase stejně půjdou nejdřív na linuxu ;) který se krásně přizpůsobí.

Tudíž, jsem-li "masochista" a rád se trápím s ne zcela funkčním programem typu QIP nebo Q. Infium dobře mi tak :) je to moje svobodná volba a nemusím se kvůli takové hlouposti vracet na W.

No nic, dosti dohadů a fantazírování → dobrou noc, případně ráno
J
Ubuntu HH na Acer TravelMate 4102WLMi (bez Windows || nefunguje infrared, ale ani jsem se o to nepokoušel, jinak v cajku)
Ubuntu LL na Dell  LATITUDE | D 510 (bez Windows || vše funguje rovnou)
 malý blog pro radost :)

Jan__

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 22 Října 2008, 10:50:11 »
Citace
Nerad to dokolečka opakuji, ale - je pro mne "linux" opravdu to pravé, když se s ním nedokážu shodnout ani na IM klientovi? Když nedokážu přijmout filozofii alternativního otevřeného software - tedy učit se novým věcem a přizpůsobovat se? Linux není systém, který slouží pouze k tomu, aby člověk nainstaloval wine a "užíval si" jakés takés funkcionality win programů (tím rozhodně neříkám, že wine je špatné, naopak, ale je to podobné, jako používat jabber jenom k tomu, aby se člověk přes transport připojil k icq) - on má, kdo by to byl řekl, i solidní zásobu ne nekvalitních "vlastních" programů (proto je zarážející postrádat zrovínka "ten" qip).

Ale nač si dělat násilí, proč se nutit do něčeho, co vlastně ani tak nechci nebo nepotřebuji. MS Windows není, co si budeme povídat, nepoužitelný systém, dá se na něm udělat skoro to samé, co v linuxu, v některém ohledu možná i víc, takže bych rozhodně radil celou věc ještě pořádně zvážit, zda jsem si s přechodem věci usnadnil nebo ztížil a stojí-li mi to za to.

Ubuntu pouzivam takmer dva roky nepripominajuc preco, ved jadro dovodov uzivatelov preco vyuzivaju Ubuntu a unixove platformy vseobecne je takmer rovnake ;)   Toto povazujem za zaujimavy filozoficky nazor, absolutne odklanajuci sa od riesenia problemu ponimajuc ako "Riesme nieco ine ak nevieme vyriesit konkretny problem"
Pripomeniem
Citace
... Když nedokážu přijmout filozofii alternativního otevřeného software - tedy učit se novým věcem a přizpůsobovat se? ...
Ved prave o to ide naucit sa a rozbehnut nieco co nie je urcene prave pre Ubuntu. Nerozumiem dovodu preco ste  sirkubador vobec prispievali takymto pripevkom niekam kde sa ako uzivatel prostrednictvom fora chcem dozvediet ako vyriesit problem a nie citat subjektivne pocity pre nevyriesenie problemu.  ;)
« Poslední změna: 22 Října 2008, 10:54:08 od JanSMD »
Ubuntu  12.04 [prostredie gnome]  

MB: MSI P55M-GD45, CPU: Intel core i5-760, Grafika: GTX 560 Ti , HDD:  2x HDD Seagate Barracuda 500GB a 250GB, RAM: 12 GB, Monitor - EIZO 20" S2001W Pomer 16:10

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #10 kdy: 22 Října 2008, 11:25:28 »
myslím, že je tu jedna věc která tu ještě nepadla a to je to, že i vývojáři wine, říkají, že wine se má používat u software pro který nejsou alternativy.... takže asi proto k čemu vám pak ten linux je, když na něm někteří tady spouštějí jen wine...

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #11 kdy: 22 Října 2008, 13:32:31 »
Běžný uživatel (Prohlížení internetu, poslouchání hudby, sledování DVD, psaní dokumentů a poznámek, IM) ani vlastně wine nepotřebuje.
Jaký program na IM budete používat je hlavně o zvyku a když někdo nedokáže přenést přes srdce odluku od qipu, nic jiného nž win nebo wine mu nezbývá.
Mám dojem, že nejlépe pod wine chodí stará verze 8000 (zkuste tedy starší verzi).
« Poslední změna: 22 Října 2008, 13:38:56 od Ender Wiggin »
Xubuntu 12.04

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #12 kdy: 22 Října 2008, 13:36:40 »
Kopete je výborný... psi se mi líbilo také, ale tam zaspal vývoj a momentálně přes jabber nefunguje protokol ICQ, kterej bohužel používá většina mých přátel.
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

sirkubador

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: 23 Října 2008, 00:56:27 »
Nechci nějak vrtat, ale... zajímalo ho, jak zprovoznit QIP, ostatní je trochu mimo mísu.
Mně vrtání v nejmenším nevadí, snad jen když někdo nechce přijmout, že existují i lidé, kteří umí číst - a třeba i tak dobře, jako on, jenom třeba myslí jinak - třeba trochu dál a za roh. ::) Tady jde taky o to, že tohle je jakési veřejné fórum. A lidé radí, protože chtějí, nikdo je do toho nenutí a ani nemůže. Zde je poptávka směrována jasně - dejte mi návod, jak zprovoznit qip ve wine. Ale nikdo tu není placený za to, že dá přesně to, co tazatel chce, s tím i on musí počítat, a to i když si přesně dá podmínky, že nechce žádné (i třeba mnohem lepší) alternativy.

Když já někomu radím, snažím se, abych tak činil dle nejlepšího vědomí a svědomí. A i kdyby mu mělo před tím říct dalších tisíc lidí, tedy aby používal kvalitní nativní bezproblémovou alternativu, řeknu mu to bez uzardění ještě klidně jednou, ač bych mu stejně tak dobře mohl poskytnout zevrubný návod, kterak qip rozchodit.

Citace: Jari
Pro mě za mě, ať má na svém stroji a svém systému každý kdo chce co chce a co mu nejlíp vyhovuje a v čem se mu nejlíp pracuje a cítí se nejlíp.
O tom přesně mluvím. Co když to je právě MS Windows? Považovat u lidí za výchozí stav masochismus, není to trochu zvláštní?

Ved prave o to ide naucit sa a rozbehnut nieco co nie je urcene prave pre Ubuntu. Nerozumiem dovodu preco ste  sirkubador vobec prispievali takymto pripevkom niekam kde sa ako uzivatel prostrednictvom fora chcem dozvediet ako vyriesit problem a nie citat subjektivne pocity pre nevyriesenie problemu.  ;)

Protože si v hrubých mezích tématu můžu psát prakticky co chci stejně jako vy si to samé můžete dělat, když zakládáte téma, které se sem zjevně nehodí. 8) Jde-li o rozchození qipu ve wine z čistě "vědeckých" :D pohnutek (tedy nechci to používat, chci to jen "rozchodit", abych to vzápětí odhodil) - zde není v nejmenším vhodné místo na to to řešit, to je přímo u vývojářů a komunity wine resp. qipu. Chcete-li IM řešení, ulehčil jsem vám práci (zde je krásná analogie s obcházením - obcházíte, a to zdánlivě zcela nesmyslně, nativní programy. Protože téma není blíže určené, naopak evokuje slovíčkem "ZASE" stejný problém zde řešený, který není o linuxu, ani o qipu nebo wine, ale o uživatelích, kteří čekají od linuxu něco jako bezpečný spouštěč wine aplikací s kompozitním manažerem).
« Poslední změna: 23 Října 2008, 01:05:13 od sirkubador »

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #14 kdy: 23 Října 2008, 09:24:47 »
Tak člověk, který žádal o radu evidentně dospěl k názoru, že CHCE qip. Verze do 8000 běhá pod wine bez problémů, tak pokud se bude líbit, může u něj zůstat. Pokdu ne, třeba časem přejde na jiný program, no ne?
Xubuntu 12.04

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.