Otázku obodujete od nejhorší 1, až po nejlepší 10.
Jaké máte zkušenosti s Linuxem?
9Stabilita?
8Bezpečnost?
7/server 8/openbsd 9+/
Naučitelnost?
10Snadnost ovládání?
8/kdyby ke všemu byly aktuální manpages tak by číslo bylo větší/
Softwarová nabídka?
9/osobně mi nic nechybí, znám pár lidí mimo IT kterým ano/
Rozmanitost linuxových op. systémů?/nechápu zcela otázku, asi stejná jako rozmanitost stavebnic lega - takže
9?/
Hardwarová podpora?
10 podporovány všechny hardwarové architektury /co se týká ovladačů konkrétních kousků HW tak někteří výrobci na linux kašlou (a přijdou za to do pekla) a jejich práci supluje komunita)
Vzhled - atraktivita?
10 terminál jsem si obarvil, když je grafické prostředí tak používám takové jaké je protože chci a mohl bych používat jakékoliv si vymyslím.
Je podpora dostatečná?
10 Je skvělá - u kterého jiného systému vám podporu dělá několik miliónů lidí?
Známost Linuxu obecně? (mezi lidmi) Že existuje
9 i když představy o tom co to vlastně je a co to umí jsou (h)různé. (Jsou jen dva druhy lidí - ti co jej používají a ti co ještě nevědí co to vlastně je

)
Vaše celková spokojenost s operačním systémem Linux?
9 Nedám vyšší - kdyby všichni dávali za 10 tak by bylo zbytečné jej dále vyvíjet.
Typ odpovědi v závorce
Jak dlouho používáte Linux? (do 0.5 roku, do 1 roku, do 1.5, do 2 let, do 3 let, do 5 let, více)
každodenně do 1,5 roku, i když už někdy v 90tých letech jsem potřeboval udělat síťový bridge přes 28,8 leased line a pro DOS nic nebylo tak jsem šáhnul po nějakém linuxu na disketě a prokousal se man. Deset let jsem na to nemusel sáhnout, pak jsem to nahradil 4Mbps SHDSL modemy a příští měsíc už tam bude gbit optika.
Vaše linuxové schopnosti? (začátečník, běžný uživatel, pokročilý, správce, programátor)
pokročilý (vím co chci a kde bych to měl hledat), správce (více operačních a síťových systémů), a v případě že není vyhnutí tak i programátorVěk? (do 20, do 30, do 40, do 50, více)
do 40Vzdělání? (základní, vyučení, maturita, absolutorium, bakalář, výše) - Pokud ještě studujete - dejte poznámku na co a co jste ukončili.
maturita, na dokončení VŠ si udělám čas asi až v důchodu, pár bakalářek už jsem taky pro přátele dělal, jinak samozřejmě studuji stále (elektronika, síťařina, operační systémy)
Používáte Linux v práci nebo doma nebo obojí?
všudeKde jste se dozvěděli o Linuxu? (internet, známý, tiskoviny, tv/radio) na to při nejlepší vůli nedokážu odpovědět (někde jsem ho potkal a kamarádíme se)
Koupili jste si někdy knihu o Linuxu? (ano/ne)
ano, mnoho- mnoho autorů, nakladatelství od prentice hall, mc graw přes o'reilly po cisco press, wrox
Jakou podporu nejvíce využíváte? (od nejčastěji využívané)
google, mailing listy, tato konference, knihy Jste spokojeni s podporou v rámci používané podpory?
anoKolik osob ve Vašem okolí používá Linux? (rodina, škola, práce, známý z města - ne na dálku po internetu, telefonu) Z lidí co znám i na živo -
na desktopu 8, v domácnosti asi všichni co mají nějaký router nebo set-top-box.
Doporučili byste Linux na PC počítačovým ...(začátečníkům, běžným uživatelům, pokročilým, správcům, programátorům) -> ano/ne?
ano, všem kromě tří vyjímek - 1) používá jednoúčelový specializovaný software ke kterému na Linuxu není alternativa - velmi málo případů.
2) někomu kdo používá počítač jen jako pracovní nástroj a já si nejsem jistý že linuxová alternativa by mu po zaučení přinesla výhody (snadnější používání/ vyšší efektivita/ datová kompatibilita pro spolupráci s ostatními používajícími jiný software)
3) Mistrům světa - pár už jich i sem na fórum zavítalo
a) všechno znám, ono to nefunguje, ať to funguje samo, nikam žádný příkaz psát psát nebudu
b) "ono to něco píše" a neřeknu co - to stejně byla nějaká blbost, nebudu číst žádné pos* manuály protože všechno už vím od narození a ono to stejně nefunguje.
c) píše to: "zmáčkni klávesu A", co s tím mám dělat?
d) A proč bych to měl zapínat do elektřiny - ať to funguje bez ní.