Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Linux Mint  (Přečteno 8557 krát)

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
Re: Linux Mint
« Odpověď #25 kdy: 10 Července 2009, 18:34:43 »
Já měl tehdy RAM jen 256 MB, když jsem s tím začínal - šlo na něm Ubuntu (ale pomalu), ale Xubuntu bylo o dost rychlejší. Ve Vašem případě by bylo nejjednodušší si stáhnout přímo to Xubuntu, abyste neměl problémy při instalaci (po nainstalování je potřeba paměti méně než při instalaci). Ale jde i nainstalovat GNOME/KDE a potom XFCE doinstalovat a používat jen to (ale jak říkám, nevím, jestli to instalátor zvládne - můžete to zkusit). ;)
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

cinan

« Odpověď #26 kdy: 10 Července 2009, 18:43:31 »
Mám tady hrozně starý PC :) Sotva na něm běží Win XP  ;D Pentium 3 snad 800mhz??? Zkusím to, XFCE se volí po před instalací? Nebo si jí musím doinstalovat
Radsej pockaj na XFCE Community Edition verzie 7 http://www.linuxmint.com/download_ce.php (zatial je len verzia 6). Automaticky sa nainstaluje XFCE (rovnako ako pri xubuntu).
Blog-zapisky: http://blog.cinan.sk/

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #27 kdy: 10 Července 2009, 18:49:55 »
Otázkou je, jak dlouho bude muset čekat. ;) Jestli nenainstalovat 6 (8.10) a potom, až bude hotová a uvolněná, povýšit systém na 7 (9.04). :)
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

UfoNet

• Stálý člen
  • **
  • skill:Ctrl+C & Ctrl+V
« Odpověď #28 kdy: 10 Července 2009, 19:06:19 »
Vidím to takhle, stáhnu si Xubuntu to mám za 5 minut, vypálím, nainstaluji a zkusím jak to v něm pojede :) Když dobře tak časem zkusím i Mint (až bude uvolněn).
Mluvit o Linuxu nestačí, lepší je, když si s Linuxem budou děti hrát. Nebudou se ho bát.

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #29 kdy: 10 Července 2009, 19:09:07 »
Dobrá volba. :)

UfoNet

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #30 kdy: 11 Července 2009, 10:47:13 »
Celkem jsem se nudil takže jsem zkusil Linux Mint 6 (Felicia). Bohužel zklamání, nerozpozná to rozlišení takže po spuštění je obrovské (je vidět jen pravý levý roh obrazovky) a díky tomu že je nabídka LinuxMint umístěna vlevo dole tak se ani nedá podle mě zmenšit rozlišení...

Zkusil jsem i Xubuntu 9.04 (funguje krásně). Jednané co majitel PC tomuto prostředí vytanul je že instalace témat není drag and drop jako v GNOME :)
Dokonce jsem na tom stroji rozběhal i Ubuntu 9.04, sice se dost vleklo ale dá se to.
Mluvit o Linuxu nestačí, lepší je, když si s Linuxem budou děti hrát. Nebudou se ho bát.

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #31 kdy: 11 Července 2009, 10:51:58 »
Změnit rozlišení jde myslím po klepnutí pravým myšítkem na plochu a ve vlastnostech to nastavit podle sebe.

Na Ubuntu/Kubuntu s GNOME/KDE je to asi přeci málo dostačující HW.

Iljusin

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #32 kdy: 11 Července 2009, 10:54:22 »
Celkem jsem se nudil takže jsem zkusil Linux Mint 6 (Felicia). Bohužel zklamání, nerozpozná to rozlišení takže po spuštění je obrovské (je vidět jen pravý levý roh obrazovky) a díky tomu že je nabídka LinuxMint umístěna vlevo dole tak se ani nedá podle mě zmenšit rozlišení...
V Mintu můžeš stisknout Alt+F1 a zobrazí se ti menu na pozici kurzoru myši.

UfoNet

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #33 kdy: 11 Července 2009, 11:21:27 »
A nebo teď mě napadlo že u XFCE byla možnost nastavit Xfce menu po kliknutí pravého tlačítka myši na ploše... No až budu u toho PC tak to zase zkusím. Díky

Při tom zkoušení jsem si všimnul i zásadního rozdílu mezi Ubuntu a Xubuntu. Třeba u multimediální klávesnice, ubuntu podporovalo všech cca: 15 tlačítek ale xubuntu ne. Neměly by se ty distribuce od sebe lišit jen použitým desktopovým rozhraním a nějakým nastavením? Nevím jak u Linux Mint ten jsem nezkusil.
« Poslední změna: 11 Července 2009, 11:23:13 od Sentello »

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #34 kdy: 11 Července 2009, 11:34:45 »
To jste si všiml dobře. Taky mi u Ubuntu fungovalo víc věcí než v Xubuntu (tam jsem si je musel rozběhat a nastavit sám). Týkalo se to například bluetooth, grafiky, vypalovačky... Ale hlavní je, že to nastavit jde. A nejlepší je, že s každou novou verzí Xubuntu tyto nutnosti dalšího nastavování postupně odpadají, takže se to vybaveností pomalu začíná blížit Ubuntu (a ne nadarmo se říká, že i to Xubuntu začíná pomalu bobtnat a je náročnější na HW víc a víc - takže mezi vyloženě odlehčená prostředí už nějakou dobu nepatří). ;)

UfoNet

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #35 kdy: 11 Července 2009, 12:25:20 »
Tak dlouho to zase nesleduji takže nevím :) Ale moc praktické pro začátečníka asi není když mu půlka věcí nebude fungovat. Pokud se to tedy dá nastavit i jinak než v shellu. Předpokládám že u Linux Mint (xfce) to bude stejné. Nainstaloval jsem na ten PC Ubuntu, ale chtělo by to něco lehčího. Zkusím tam doinstalovat xfce-desktop a gnome smažu, třeba se nastavení zachová a bude vše fungovat  8)
« Poslední změna: 11 Července 2009, 12:27:17 od Sentello »

Iljusin

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #36 kdy: 11 Července 2009, 12:43:20 »
Podle fóra na LinuxMint.com je na spadnutí RC verze XFCE community edition: http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=110&t=27209&p=168181#p168181

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.