Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: kate + ubuntu 8.10? [vyřešeno]  (Přečteno 1614 krát)

Prochy_

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 12
kate + ubuntu 8.10? [vyřešeno]
« kdy: 13 Listopadu 2008, 15:05:18 »
zdravim,
do dneska jsem mel ubuntu 8.04, ale skusil jsem udelat update na 8.10, vse mi normalne funguje jako pred tim, ale jedine na co jsem do ted prisel, tak je plne nefunkcni editor Kate.
Na 8.04 po instalaci Kate, nesla integoravana konsole v Katem, ale na netu sem nasel zpusob jak ji zprovoznit. Tak po nainstalovani balicku "konsole" mi konsole v kate jela perfektne :), ale po dnesnim updatu na 8.10 mi uz konsole nevali :(. Skusil sem Kate a Konsoli odinstalovat a znovu naistalovat, ale stejne to nepomohlo :(
nema nekdo s timto zkusenosti? rad bych mel zase ve sve oblibene Kate konsoli :(:)

poradte nekdo ;)
« Poslední změna: 14 Listopadu 2008, 19:44:29 od Martin 'Želva' Malý »

Martin Kiklhorn

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4807
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
Re: kate + ubuntu 8.10?
« Odpověď #1 kdy: 14 Listopadu 2008, 02:04:01 »
spusťte ji z nějakého jiného terminálu a dejte výpis
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Prochy_

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 12
Re: kate + ubuntu 8.10?
« Odpověď #2 kdy: 14 Listopadu 2008, 17:57:42 »
uz dobry, pomohl mi to vyresti kamarad

Martin 'Želva' Malý

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2438
  • Zalezlej v krunýři
    • Želvův zápisník
Re: kate + ubuntu 8.10?
« Odpověď #3 kdy: 14 Listopadu 2008, 19:44:17 »
Jak jste to prosím vyřešil?
Osobní počítače jsou nanic a opravdu nikdy nedělají to, co se po nich chce. Fakt. I když na něm třeba běží Debian, Ubuntu, Arch, Widle, Mac, je to skoro furt to samé... :-(

Pokud mi dáváte zápornou karmu, budu rád, když mi napíšete proč, abych aspoň věděl, jak jsem vám uškodil. ;-)

Prochy_

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 12
Re: kate + ubuntu 8.10? [vyřešeno]
« Odpověď #4 kdy: 15 Listopadu 2008, 11:46:11 »
mno musis mi nainstalovanou KDE konsoli, mno a pak v Nastaven -> Kate -> aplikace -> zasuvne moduly -> zaskrtnout terminal tool view -> objevi se ti pod zasuvnyma modulama -> pak tu jedinou moznost zaskrtnes a vali to ;)

 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.