takze moje prvni dojmy s Kubuntu 8.10 na ntb Asus F3Ka:
1)moje atheros Wifi samozrejme nejede (vyresilo madwifi)
2)pridanych "ficurek" a aplikaci je mene nez v 8.4
3)nejak se mi nedari najit cokoliv co by obsluhovalo moje bluetooth v rozumne "klikaci mire" - docela bych potreboval vyresit
4)start mi pride subjektivne o neco malo rychlejsi nez v 8.4
5)grafika (ATi HD2600) mi zase prijde naprosto objektivne o neco - o neco hodne- pomalejsi (glxgears), fps docela dost kolisa a z obvyklych 4 tisic se to mota kolem 2- 3. Drivery z repozitaru
6) vypnul sem 3D dekoraci oken, s niz byla - slovy radka hulana - prace radove pomalejsi

Je to sice hezky, ale zere to baterku, laguje se to, rozmazava to textury a prakticky prinos nulovy
7) stary adept mi prisel o mnoho lepsi

PROBLEM S CESTINOU: nevim jestli nejak nejedou repozitare ci co, ale nemam kompletni preklad nekterejch veci, napr. logovaci obrazovky X, datumy sou v anglictine a celkove obcas clovek narazi na anglictinu...s tim bych potreboval poradit tez

vyplivlo mi to nejakou obrazovku s nastavenim jazyka hned po instalaci a prvnim bootu, ale nezmenilo se vuubec nic
Jinak jsou ale dojmy z noveho spojeni KDE4.1 & Kubuntu veskrze pozitivni, plazmoidy funguji, internety taky, sterace stiraji, ostrikovace strikaji