Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: 8.10 II - už to jede!!  (Přečteno 17585 krát)

Libor Šedivý

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 799
    • Zobrazit profil
    • liborse.mechenice.net
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #25 kdy: 31 Října 2008, 00:14:53 »
Taky zdravím z nové verze Ubuntu (na to jméno si asi nezvyknu :-D Intrepid Ibex?). BT myš jsem rozjel na pár kliknutí a wifina mi naskočila po druhém přihlášení, lepší dialog, přehledný. Fajn, ale 3D ovladač ne a ne pro tu mou kartu nemohu sehnat. Ten od Vii sice funguje, ale bez 3D...
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

Jirina

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 126
    • Zobrazit profil
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #26 kdy: 31 Října 2008, 08:49:17 »
Nevim co řešíte, panely jdou udělat poloprůhledný jednoduše, nastaví se to v jejich vlastnostech. Já to tak mám od 7.10

Jinak mě potěšilo to že před několika dny vyšlo opravná verze jádra 2.27, kde se řešil suspend a včera se to dostalo do ubuntu. Konečně mi zase chodí uspávání na notebooku.
« Poslední změna: 31 Října 2008, 08:54:57 od Jirina »
Dell Latitude E6400, Ubuntu 13.10 + W8.1

Frejda62

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 335
  • Na Linuxu se stále učím.
    • Zobrazit profil
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #27 kdy: 31 Října 2008, 10:10:14 »
Koukám že je každý natěšený... :D
frejda-desktop
Ubuntu 12.04
 i686 AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ GeForce 9500 GT 1024 MB   RAM..2.G

Frejda62

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 335
  • Na Linuxu se stále učím.
    • Zobrazit profil
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #28 kdy: 31 Října 2008, 10:13:46 »
Právě ho stahuji taky..Včera z nudy jsem si dál mint elyssu a nic moc...Ubuntu je ubuntu asi jsem si zvykl... :D
frejda-desktop
Ubuntu 12.04
 i686 AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ GeForce 9500 GT 1024 MB   RAM..2.G

Frejda62

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 335
  • Na Linuxu se stále učím.
    • Zobrazit profil
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #29 kdy: 31 Října 2008, 10:15:45 »
A jakej je rozdíl mezi CD verzí a DVD.. ???
frejda-desktop
Ubuntu 12.04
 i686 AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ GeForce 9500 GT 1024 MB   RAM..2.G

JohnyN

  • Host
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #30 kdy: 31 Října 2008, 10:25:58 »
A jakej je rozdíl mezi CD verzí a DVD.. ???

DVD verzia obsahuje aj časť repozitárov a kompletné jazykové preklady, ktoré sa na CD verziu nemôžu vojsť.

Frejda62

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 335
  • Na Linuxu se stále učím.
    • Zobrazit profil
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #31 kdy: 31 Října 2008, 10:32:38 »
Aha ale stejně když mám Cd tak zbytek si to vezme z netu ne...
frejda-desktop
Ubuntu 12.04
 i686 AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ GeForce 9500 GT 1024 MB   RAM..2.G

PELKO

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 410
    • Zobrazit profil
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #32 kdy: 31 Října 2008, 10:47:24 »
presne tak

imugnio

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #33 kdy: 31 Října 2008, 10:51:59 »
Tak já sem nejdřív rozjel update na vyžší verzi, jenže po pár errorech (spíš mých než ubuntovských) se instalece zastavila a linux se stopnul a instalaci sem ukončil "kladivem".

Rozjel sem Ubuntu a celé ho přeinstaloval (hardy Heron sem měl cca 14 dní takže žádné vychtávky moc vychytané nebyly).

Poté co jsem udělal novou instalaci, byl sem spokojen, na mé U9200 mi pod 8.4 blbnul zvuk. (i po dlouhém hledání a zkoušení se mi to nikdy Zprovoznit repráky a sluchátka bez restartu se mi nepovedlo snad nikdy nastavit to tak, abych kliknul a jelo to tak jak bych chtěl). po naisnatlování 8.10 tento problém zmizel což je pro mne velké +
Jinak sem se chvíli pral s net managerem, ale i to se nakenc rozjelo (prostě stačilo kliknout na tlačítko vedle :-) )

zbytek ladění mě ještě čeká tak uvidíme, ale první dojem je velká spokojenost protože jsem na zvuku závislý :-)

Frejda62

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 335
  • Na Linuxu se stále učím.
    • Zobrazit profil
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #34 kdy: 31 Října 2008, 10:54:54 »
Tak zlom vaz... ;)
frejda-desktop
Ubuntu 12.04
 i686 AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ GeForce 9500 GT 1024 MB   RAM..2.G

filip102

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 246
  • F.I.L.I.P. 102 : Fašistický Inkvizitor na Likvidac
    • Zobrazit profil
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #35 kdy: 31 Října 2008, 11:09:34 »
Tak som to sťahoval za dobu čo som si pozrel Piráti Karibiku 1  ;D. Nj, 65-70kb je 65-70kb... takže už len iso napáliť a zistím čo to za hovadinu spravili  :D
01001010 01101111 01101010 00101100 00100000 01100001 01101100 01100101 00100000 01110011 01101111 01101101 00100000 01110000 01100101 01101011 01101110 11111101 00100000 00111010 00101001 00101110 00001101 00001010

kajobert

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 104
  • Ubuntu beginner
    • Zobrazit profil
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #36 kdy: 31 Října 2008, 11:36:05 »
Nevim co řešíte, panely jdou udělat poloprůhledný jednoduše, nastaví se to v jejich vlastnostech. Já to tak mám od 7.10

Jinak mě potěšilo to že před několika dny vyšlo opravná verze jádra 2.27, kde se řešil suspend a včera se to dostalo do ubuntu. Konečně mi zase chodí uspávání na notebooku.
Myslel sem tim že je tam poloprůhlednej 'plastickej' PNG background ;) né jen jednolitá barva :)

K tomu jádru: Mě suspend blbnul jenom občas (zvláštní), ale teď vše de O.K. :)
OMLOUVÁM SE ZA STUPIDNÍ POST (viz. výše) ^^

Acer ASPIRE 5315: 1.73GHz/1.5GB-RAM/120GB-HDD/Intel X3100-358MB(sdílená)/15,4" 1280x800/WiFi Atheros ar5007eg first boot: K/Ubuntu 9.10 (Linux since 07.2008) | FF,Kopete,Skype,Amarok,VirtualBox+LiteXP sec. boot: Win. 7 | Chrome,Pidgin,PhotoFiltre Studio,InDesign/Illustrator/Flash(trial:D) ^^

filip102

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 246
  • F.I.L.I.P. 102 : Fašistický Inkvizitor na Likvidac
    • Zobrazit profil
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #37 kdy: 31 Října 2008, 14:17:21 »
No mne to stiahlo dáku hovadinu... stiahol som ako minule, iso som vypackoval ako minule, cez Nera som to napálil ako minule... ale prd z toho, vôbec mi nebootuje pri štarte a nastavenie v biose mám správne.. tak zase na xp, pozrem to, otvorím to- Zistené nesprávne CD.. wtf?
A teraz som v prdeli lebo mám iba xp  :-[
01001010 01101111 01101010 00101100 00100000 01100001 01101100 01100101 00100000 01110011 01101111 01101101 00100000 01110000 01100101 01101011 01101110 11111101 00100000 00111010 00101001 00101110 00001101 00001010

JohnyN

  • Host
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #38 kdy: 31 Října 2008, 14:27:35 »
stiahol som ako minule, iso som vypackoval ako minule, cez Nera som to napálil ako minule...
A teraz som v prdeli lebo mám iba xp  :-[

ISO nerozbaľujte, je treba ho napáliť ako obraz/image.

filip102

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 246
  • F.I.L.I.P. 102 : Fašistický Inkvizitor na Likvidac
    • Zobrazit profil
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #39 kdy: 31 Října 2008, 15:19:11 »
Sakra, zatial čo som iso rozbalil tak išlo vždy  ;D
V čom sa to najlepšie napaluje.. dačo pre xp...
01001010 01101111 01101010 00101100 00100000 01100001 01101100 01100101 00100000 01110011 01101111 01101101 00100000 01110000 01100101 01101011 01101110 11111101 00100000 00111010 00101001 00101110 00001101 00001010

brumla.cz

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 444
  • Skill: Shit_happens
    • Zobrazit profil
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #40 kdy: 31 Října 2008, 15:26:32 »
Sakra, zatial čo som iso rozbalil tak išlo vždy  ;D
V čom sa to najlepšie napaluje.. dačo pre xp...

já to dělal přes CDBurnerXP... je to celkem šikovný a free...  ;)
Udělejmě ze středy den za lepší systém! Ubuntu, Ubuntu! Do toho, Češi!
Registered Linux User #475372! | Asus P43E (Core i3, 4GB, Ubuntu 14.04 + Virtualbox W8.1)

eXt_r33m

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 129
  • skill :: aggressive-newbie
    • Zobrazit profil
    • qinta.php5.sk
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #41 kdy: 31 Října 2008, 15:30:24 »
Parada vsechno jede... jen prvni CD sem napaloval na nejvyssi rychlosti a pak sem se divil co mi to hlasi Error reading boot CD! :P Nevadi ted jen cekam na navody pro 8.10 :)
AMD Opteron Processor 144 1.8 Ghz;2x512 MiB DDR1;ATI Radeon HD 2600 Pro 256 MiB DDR3;Atheros 802.11 WiFi;Boot: WinXP + (Ubuntu 9.04 64bit) + Archlinux s KDE 4.3 64bit
if ($She_loves_me) then wake_up() //checking if  i am dreaming :)

Martin 'Želva' Malý

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2438
  • Zalezlej v krunýři
    • Zobrazit profil
    • Želvův zápisník
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #42 kdy: 31 Října 2008, 15:45:54 »
A to nikto netahate cez torrent? Tak vytazovat servery. Hmm, hmm.
Asi jeden z mála stahuju Xubuntu přes torrent, neustále to padá (Transmission i Opera), jede to pomalu... uf...
Osobní počítače jsou nanic a opravdu nikdy nedělají to, co se po nich chce. Fakt. I když na něm třeba běží Debian, Ubuntu, Arch, Widle, Mac, je to skoro furt to samé... :-(

Pokud mi dáváte zápornou karmu, budu rád, když mi napíšete proč, abych aspoň věděl, jak jsem vám uškodil. ;-)

JohnyN

  • Host
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #43 kdy: 31 Října 2008, 16:33:02 »
Sakra, zatial čo som iso rozbalil tak išlo vždy  ;D
V čom sa to najlepšie napaluje.. dačo pre xp...

http://wiki.ubuntu.cz/Jak%20vyp%C3%A1lit%20ISO

thomaszko

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 124
  • Never say never
    • Zobrazit profil
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #44 kdy: 31 Října 2008, 16:59:41 »
Citace
KAJOBERT ....a co se týká HW... vše jde stejně jako předtim (teda Wi-Fi ar5007eg nejde, ale to se asi nikdy nezmění - ruční doinstalace driverů)
Tak nevim v mandriva 2009 bezi wifi, v suse 11.1 beta taky...proc ne v Ubu??
« Poslední změna: 31 Října 2008, 17:02:21 od thomaszko »
UBUNTU 14.04 LTS, Acer Aspire X600, HD 500GB,

eXt_r33m

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 129
  • skill :: aggressive-newbie
    • Zobrazit profil
    • qinta.php5.sk
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #45 kdy: 31 Října 2008, 17:06:24 »
Citace
KAJOBERT ....a co se týká HW... vše jde stejně jako předtim (teda Wi-Fi ar5007eg nejde, ale to se asi nikdy nezmění - ruční doinstalace driverů)
Tak nevim v mandriva 2009 bezi wifi, v suse 11.1 beta taky...proc ne v Ubu??
Hmmm nvm mne to nabehlo automaticky i wifi... sem byl potesen ale to asi tim ze mam atheros :)
AMD Opteron Processor 144 1.8 Ghz;2x512 MiB DDR1;ATI Radeon HD 2600 Pro 256 MiB DDR3;Atheros 802.11 WiFi;Boot: WinXP + (Ubuntu 9.04 64bit) + Archlinux s KDE 4.3 64bit
if ($She_loves_me) then wake_up() //checking if  i am dreaming :)

Budulman

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #46 kdy: 31 Října 2008, 17:17:27 »
Já jsem měl jediný problém při přechodu z 8.04 na 8.10 a to s wifi (Atheros),
ale to se po instalaci ovladače madwifi hned napravilo a jedu "zatím" bez problémů  :)
Jdu zkoumat  :)
Ubuntu 8.10 Interpid Ibex on Acer Aspire 5103WLMI (1,6 GHz, 2x512KB L2 cache), AMD Turion 64x2 TL-52, 2GB DDR2, ATI Mobility Radeon X1300 128MB, 160GB HDD, Atheros 5005G wifi

kajobert

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 104
  • Ubuntu beginner
    • Zobrazit profil
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #47 kdy: 31 Října 2008, 17:41:53 »
No práve některý karty Atheros po čistý instalaci zatim nejdou (aspoň u ar5007eg to tak je)
De to skvěle napravit po instalaci madwifi, tak nevim proč to v Ubuntu nějak nevytuněj :(
Pár lidí co maj Atheros (ruzný karty) znám a všechny to od Ubuntu odradilo... Nenašli řešení (asi neznaj Googla ;D)
OMLOUVÁM SE ZA STUPIDNÍ POST (viz. výše) ^^

Acer ASPIRE 5315: 1.73GHz/1.5GB-RAM/120GB-HDD/Intel X3100-358MB(sdílená)/15,4" 1280x800/WiFi Atheros ar5007eg first boot: K/Ubuntu 9.10 (Linux since 07.2008) | FF,Kopete,Skype,Amarok,VirtualBox+LiteXP sec. boot: Win. 7 | Chrome,Pidgin,PhotoFiltre Studio,InDesign/Illustrator/Flash(trial:D) ^^

shadius

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 57
    • Zobrazit profil
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #48 kdy: 31 Října 2008, 17:44:31 »
takze moje prvni dojmy s Kubuntu 8.10 na ntb Asus F3Ka:

1)moje atheros Wifi samozrejme nejede (vyresilo madwifi)
2)pridanych "ficurek" a aplikaci je mene nez v 8.4
3)nejak se mi nedari najit cokoliv co by obsluhovalo moje bluetooth v rozumne "klikaci mire" - docela bych potreboval vyresit
4)start mi pride subjektivne o neco malo rychlejsi nez v 8.4
5)grafika (ATi HD2600) mi zase prijde naprosto objektivne o neco - o neco hodne- pomalejsi (glxgears), fps docela dost kolisa a z obvyklych 4 tisic se to mota kolem 2- 3. Drivery z repozitaru
6) vypnul sem 3D dekoraci oken, s niz byla - slovy radka hulana - prace radove pomalejsi :) Je to sice hezky, ale zere to baterku, laguje se to, rozmazava to textury a prakticky prinos nulovy
7) stary adept mi prisel o mnoho lepsi
8) PROBLEM S CESTINOU: nevim jestli nejak nejedou repozitare ci co, ale nemam kompletni preklad nekterejch veci, napr. logovaci obrazovky X, datumy sou v anglictine a celkove obcas clovek narazi na anglictinu...s tim bych potreboval poradit tez :) vyplivlo mi to nejakou obrazovku s nastavenim jazyka hned po instalaci a prvnim bootu, ale nezmenilo se vuubec nic

Jinak jsou ale dojmy z noveho spojeni KDE4.1 & Kubuntu veskrze pozitivni, plazmoidy funguji, internety taky, sterace stiraji, ostrikovace strikaji :)

filip102

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 246
  • F.I.L.I.P. 102 : Fašistický Inkvizitor na Likvidac
    • Zobrazit profil
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #49 kdy: 31 Října 2008, 20:52:04 »
Sakra, zatial čo som iso rozbalil tak išlo vždy  ;D
V čom sa to najlepšie napaluje.. dačo pre xp...

http://wiki.ubuntu.cz/Jak%20vyp%C3%A1lit%20ISO

No lenže vravím že nemám ubuntu, išiel som na čistú tak som delete a potom zistím že to nejde.. a CD už nemám volne.. ach bože  :'(
01001010 01101111 01101010 00101100 00100000 01100001 01101100 01100101 00100000 01110011 01101111 01101101 00100000 01110000 01100101 01101011 01101110 11111101 00100000 00111010 00101001 00101110 00001101 00001010

 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.