Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: 8.10 II - už to jede!!  (Přečteno 17588 krát)

kajobert

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 104
  • Ubuntu beginner
    • Zobrazit profil
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #50 kdy: 31 Října 2008, 21:24:25 »
Dyť tam je návod i na XP ;)
OMLOUVÁM SE ZA STUPIDNÍ POST (viz. výše) ^^

Acer ASPIRE 5315: 1.73GHz/1.5GB-RAM/120GB-HDD/Intel X3100-358MB(sdílená)/15,4" 1280x800/WiFi Atheros ar5007eg first boot: K/Ubuntu 9.10 (Linux since 07.2008) | FF,Kopete,Skype,Amarok,VirtualBox+LiteXP sec. boot: Win. 7 | Chrome,Pidgin,PhotoFiltre Studio,InDesign/Illustrator/Flash(trial:D) ^^

Giro

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #51 kdy: 01 Listopadu 2008, 08:15:16 »
takze ubuntu 8.10 som nainstaloval uspesne bez problemou(spravil som iba upgrade distra) zatial vsetko slape ako aj wifi ci BT  citacku som neskusal ale konecne mi svieti ledka na wifi a na BT (zatial bez problemou). Na desktope som zatial neskusal.

NTB.   R61

Neviem ako mám upgrade-nuť kubuntu 8.10 nemohol by si mi pomôcť??

Honzin

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 653
    • Zobrazit profil
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #52 kdy: 01 Listopadu 2008, 08:36:03 »
Acer Aspire 3024LMI - Ubuntu 10.04.1 LTS 32bit

centos

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 62
    • Zobrazit profil
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #53 kdy: 01 Listopadu 2008, 12:15:43 »
Zdravím, otázka pro ty, co to zprovoznili na Asusu F3Ka (bude vás tu snad víc než jeden): neměli jste problémy s instalací? Nabootuju z CD a ať dám instalace, nebo spuštění, v normálním, nebo graficky záchranném režimu, vždy mi to skočí do příkazové řádky, párkrát problikne a zůstane v ní. Na textovou instalaci si teda netroufám. Při příkazu "startx" mi vyjede "no screens found" nebo něco takového. Neví někdo, co s tím?
edit - tahám alternate verzi, snad se to vyřeší..
« Poslední změna: 01 Listopadu 2008, 12:42:50 od centos »
Arch Linux
last.fm, čsfd

JohnyN

  • Host
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #54 kdy: 01 Listopadu 2008, 12:42:51 »
Zdravím, otázka pro ty, co to zprovoznili na Asusu F3Ka (bude vás tu snad víc než jeden): neměli jste problémy s instalací? Nabootuju z CD a ať dám instalace, nebo spuštění, v normálním, nebo graficky záchranném režimu, vždy mi to skočí do příkazové řádky, párkrát problikne a zůstane v ní. Na textovou instalaci si teda netroufám. Při příkazu "startx" mi vyjede "no screens found" nebo něco takového. Neví někdo, co s tím?

Textová inštalačka nie je nič ťažké, v podstate je rovnaká ako grafická, len nie je tak graficky vymakaná  :D:

Musíte si však stiahnuť Alternate CD: http://www.ubuntu.com/getubuntu/downloadmirrors#alternate
« Poslední změna: 01 Listopadu 2008, 14:07:03 od Ján Nosko »

centos

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 62
    • Zobrazit profil
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #55 kdy: 01 Listopadu 2008, 12:50:46 »
O vteřinu :)
Už jsem se na to díval, prakticky to stejné jako u XPček.. takže pohoda, díky.
Arch Linux
last.fm, čsfd

shadius

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 57
    • Zobrazit profil
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #56 kdy: 01 Listopadu 2008, 20:09:39 »
Zdravím, otázka pro ty, co to zprovoznili na Asusu F3Ka (bude vás tu snad víc než jeden): neměli jste problémy s instalací? Nabootuju z CD a ať dám instalace, nebo spuštění, v normálním, nebo graficky záchranném režimu, vždy mi to skočí do příkazové řádky, párkrát problikne a zůstane v ní. Na textovou instalaci si teda netroufám. Při příkazu "startx" mi vyjede "no screens found" nebo něco takového. Neví někdo, co s tím?
edit - tahám alternate verzi, snad se to vyřeší..
ja zadny takovy problemy nepozoroval...zkusil bych alternate cd...ale setkal sem se s podobnym problemem u HH, a na jinym pocitaci...a poresil sem to tak ze sem to neporesil :(

centos

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 62
    • Zobrazit profil
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #57 kdy: 01 Listopadu 2008, 21:10:30 »
z Alternate jsem to nainstaloval, jenže pak to najelo zas do příkazové řádky. Přepl jsem v biosu grafiky a s integrovanou to najelo normálně, pak mi to nabídlo (ve správě hardwaru, myslím) ovladače, ty jsem nainstaloval a naštěstí se to rozjelo i s dedikovanou grafikou. Jen mi to přijde celé pomalejší jak Visty, při posunu oken to jakoby někdy trochu trhalo (a při videu to problikávalo). Ale vzhledem k výsledku fps z glxgears (přes 2000) to asi bude, spíš mělo by být v pohodě.
Jinak tu wifi jsem nepořešil, při MAKE mi madwifi hodilo nějaké errory..
Ale velmi mě překvapilo, že fungujou funkční tlačítka na jas, zvuk, stejně tak, že stačilo přepnout v nastavení a funguje i externí SB Surround.
Arch Linux
last.fm, čsfd

shadius

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 57
    • Zobrazit profil
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #58 kdy: 01 Listopadu 2008, 21:24:53 »
z Alternate jsem to nainstaloval, jenže pak to najelo zas do příkazové řádky. Přepl jsem v biosu grafiky a s integrovanou to najelo normálně, pak mi to nabídlo (ve správě hardwaru, myslím) ovladače, ty jsem nainstaloval a naštěstí se to rozjelo i s dedikovanou grafikou. Jen mi to přijde celé pomalejší jak Visty, při posunu oken to jakoby někdy trochu trhalo (a při videu to problikávalo). Ale vzhledem k výsledku fps z glxgears (přes 2000) to asi bude, spíš mělo by být v pohodě.
Jinak tu wifi jsem nepořešil, při MAKE mi madwifi hodilo nějaké errory..
Ale velmi mě překvapilo, že fungujou funkční tlačítka na jas, zvuk, stejně tak, že stačilo přepnout v nastavení a funguje i externí SB Surround.

zajimavy, ja to instaloval na tu dedikovanou grafiku a v pohode. na madwifi sem pouzil tuhle verzi http://wiki.ubuntu.cz/Atheros AR5007EG a pak jeste modul ath_pci pridat nakonec /etc/modules - a fachalo. mno a vykon grafiky docela diskutabilni, pod HH to jelo rozhodne rychlejc, mel sem pres 4000 fps

centos

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 62
    • Zobrazit profil
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #59 kdy: 01 Listopadu 2008, 21:36:18 »
Vyzkouším, díky.
Arch Linux
last.fm, čsfd

thomaszko

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 124
  • Never say never
    • Zobrazit profil
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #60 kdy: 02 Listopadu 2008, 16:03:06 »
Citace
Budulman Já jsem měl jediný problém při přechodu z 8.04 na 8.10 a to s wifi (Atheros),
ale to se po instalaci ovladače madwifi hned napravilo a jedu "zatím" bez problémů
Instaloval si z repozitaru Ubu nebo googlil a hledal na netu?
UBUNTU 14.04 LTS, Acer Aspire X600, HD 500GB,

kajobert

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 104
  • Ubuntu beginner
    • Zobrazit profil
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #61 kdy: 02 Listopadu 2008, 16:10:57 »
Instaloval si z repozitaru Ubu nebo googlil a hledal na netu?
Sice nejsem Budulman, ale já atheros rozchodil vždycky pomocí: http://wiki.ubuntu.cz/Atheros%20AR5007EG
už sem si dokonce udělal .deb balíček... a mám to na CDku s Ubuntu ;) Takže pro instalaci ani nepotřebuju LAN net :)
OMLOUVÁM SE ZA STUPIDNÍ POST (viz. výše) ^^

Acer ASPIRE 5315: 1.73GHz/1.5GB-RAM/120GB-HDD/Intel X3100-358MB(sdílená)/15,4" 1280x800/WiFi Atheros ar5007eg first boot: K/Ubuntu 9.10 (Linux since 07.2008) | FF,Kopete,Skype,Amarok,VirtualBox+LiteXP sec. boot: Win. 7 | Chrome,Pidgin,PhotoFiltre Studio,InDesign/Illustrator/Flash(trial:D) ^^

centos

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 62
    • Zobrazit profil
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #62 kdy: 02 Listopadu 2008, 16:16:29 »
Neměl jste někdo s wifi problém, že by se pořád připojovala a pak zažádala znovu o heslo, i když bylo dobře, a pořád tak dokola? Nerozjel jsem to ani bez zabezpečení  :-\
edit: nic jsem nerobil, ale už to jede :)
« Poslední změna: 02 Listopadu 2008, 17:26:56 od centos »
Arch Linux
last.fm, čsfd

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
    • Zobrazit profil
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #63 kdy: 02 Listopadu 2008, 16:23:29 »

thomaszko

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 124
  • Never say never
    • Zobrazit profil
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #64 kdy: 02 Listopadu 2008, 16:38:18 »
Citace
Sice nejsem Budulman, ale já atheros rozchodil vždycky pomocí: http://wiki.ubuntu.cz/Atheros%20AR5007EG
Jo  diky za odpoved, mel jsem hodne navodu a zadny nefungoval...zkusim tento...koukam ze mame stejne stroje tak by mi to melo slapat
UBUNTU 14.04 LTS, Acer Aspire X600, HD 500GB,

dnkk

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 19
    • Zobrazit profil
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #65 kdy: 02 Listopadu 2008, 20:00:38 »
Instaloval si z repozitaru Ubu nebo googlil a hledal na netu?
Sice nejsem Budulman, ale já atheros rozchodil vždycky pomocí: http://wiki.ubuntu.cz/Atheros%20AR5007EG
už sem si dokonce udělal .deb balíček... a mám to na CDku s Ubuntu ;) Takže pro instalaci ani nepotřebuju LAN net :)

To není možné s tímhle driverem. Už od 7.04 s tím jsou takové problémy. Pochopím, když mi po instalaci nepůjde film, ale aby nešla síť díky rok známé věci ??? Zas tahat kabel k modemu omg. Když jsem se na to díval kdysi, byl tam problém s licencí, teď nevím, čím to, že ho II neobsahuje konečně.

thomaszko

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 124
  • Never say never
    • Zobrazit profil
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #66 kdy: 02 Listopadu 2008, 20:22:19 »
dnkk
Citace
Když jsem se na to díval kdysi, byl tam problém s licencí, teď nevím, čím to, že ho II neobsahuje konečně.
Ja se taky divim, protoze jak uz jsem nekde psal mandriva 2009 jede na wifi, i opensuse 11.1 beta uz v live CD ,u 7.10 jsem ani ten ovladac nerozbehal jel jsem pres ndiswrapper, ale ten prestal fungovat u 8.04, uvidim ted jak pobezi ale myslim ze by mel mame stejne wifiny s Kajobert
UBUNTU 14.04 LTS, Acer Aspire X600, HD 500GB,

pxjava

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 96
    • Zobrazit profil
    • Horejsek.com
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #67 kdy: 02 Listopadu 2008, 20:33:59 »
taky mam jiz ubuntu 8.10, ale mam tu problem s geditm - strasne dlouho se zapina a pak casto zamrzne (8.10 mam jiz od beta verze a myslel jsem ze se to ve finalni verzi zpravi, ale nezpravilo..) mate nekdo taky s timhle problem? zkousel jsem i gedit preinstalovat pres synaptic a nic.. :(
Ubuntu 9.10
Asus P5Q; Intel Core 2 Duo E8500; 2x 2048MB DDR2; GeForce 9600GT 512MB; SBA 7.1; Samsung SyncMaster 205bw; Logitech Wave; 2x WESTERN DIGITAL Caviar Green 1.5T a Seagate 500G
Osobni web www.horejsek.com

mircin

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 66
    • Zobrazit profil
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #68 kdy: 02 Listopadu 2008, 20:37:32 »
no jak tak kukám, tak ste tu skoro všetci v podstate z interpida nadšení. spokojný som v podstate aj ja, zatiaľ som nemusel nič vylaďovať a opravovať ... teda okrem výrazného spomalenia systému oproti HH - v glxgears je fps výrazne nižšie a dosť kolísa ale to tuším nieje len môj problém. nevie niekto čím to je a či sa to dá do poriadku po nejakej aktualizácii? alebo s tým musím niečo urobiť ja (lenže neviem čo)?
Prišiel som, videl som a neveril vlastným očiam.

kajobert

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 104
  • Ubuntu beginner
    • Zobrazit profil
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #69 kdy: 02 Listopadu 2008, 21:05:52 »
No nakonec sem se vrátil k Hardymu ;) Páč sem si řek (asi poprvý v životě) že zkusim mít nějakej OS aspoň rok v kuse bez reinstalu :-D
Takže budu používat jen HH a 'stable' prográmky + aktualizace (žádný bety a tak :)) No u II sem pocítil menší zpomalení, takže to mě odradilo...
Přecejenom je HH LTS :) II je v pohodě, ale kromě jádra mi oproti HH nic nepřines (eště se mi líbil SynapticPManager)

No jestli budu Upgradovat, tak to nejspíš bude na 9.04/9.10 protože mi II přišel vydanej ve spěchu (takový honem honem, ať stihnem termín... hlavně kuli ohlasům z alphy a bety) Podle mě o nic nepřídu když zůstanu u HH :) KonecKonců je to můj první linux :-D (hned po párdenním užívání Fedory 7)
« Poslední změna: 02 Listopadu 2008, 21:08:56 od kajobert »
OMLOUVÁM SE ZA STUPIDNÍ POST (viz. výše) ^^

Acer ASPIRE 5315: 1.73GHz/1.5GB-RAM/120GB-HDD/Intel X3100-358MB(sdílená)/15,4" 1280x800/WiFi Atheros ar5007eg first boot: K/Ubuntu 9.10 (Linux since 07.2008) | FF,Kopete,Skype,Amarok,VirtualBox+LiteXP sec. boot: Win. 7 | Chrome,Pidgin,PhotoFiltre Studio,InDesign/Illustrator/Flash(trial:D) ^^

thomaszko

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 124
  • Never say never
    • Zobrazit profil
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #70 kdy: 02 Listopadu 2008, 21:21:08 »
kajobert
Citace
protože mi II přišel vydanej ve spěchu (takový honem honem, ať stihnem termín...
Me to pripada ze tak vychazi kazde distro...nez se vyladi trochu trva
UBUNTU 14.04 LTS, Acer Aspire X600, HD 500GB,

kajobert

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 104
  • Ubuntu beginner
    • Zobrazit profil
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #71 kdy: 02 Listopadu 2008, 21:28:17 »
No právě ;D šak sem napsal že je to můj první Linux ;) nevim jak to v tomdle světě chodí :) Ale přechod na II mi příjde moc hrr (chápu že někdo to udělat musí. jinak se neodhalí bugy a nebude co vylepšovat ;D)
OMLOUVÁM SE ZA STUPIDNÍ POST (viz. výše) ^^

Acer ASPIRE 5315: 1.73GHz/1.5GB-RAM/120GB-HDD/Intel X3100-358MB(sdílená)/15,4" 1280x800/WiFi Atheros ar5007eg first boot: K/Ubuntu 9.10 (Linux since 07.2008) | FF,Kopete,Skype,Amarok,VirtualBox+LiteXP sec. boot: Win. 7 | Chrome,Pidgin,PhotoFiltre Studio,InDesign/Illustrator/Flash(trial:D) ^^

GdH

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3133
    • Zobrazit profil
    • GdH-Notes
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #72 kdy: 02 Listopadu 2008, 21:44:42 »
Já tedy už od ubuntu 7.04, kdy jsem pořídil nový hw, jen upgrejduju, nikdy jsem nemusel dělat čistou instalaci a zatím v podstatě bez problémů. Ačkoli 8.04 jsem používal už od betaverzí, s II jsem trochu váhal, všechno mi pěkně fungovalo.. Váhal jsem asi tři minuty, po vydání ostré verze. No a upgrejdu rozhodně nelituju, je to ještě lepší než to bylo. Často se ve fóru mluví o tom jak se zbavit Pulseaudia, ale já bych se bez něj už neobešel, to že si aplikace nekecají do hlasitosti je skvělé. V 8.04 jsem musel oželet zvuk ve wine, tedy musel jsem to obcházet, v případě potřeby, ale v 8.10 už zvuk funguje normálně přes alsu i s pulseaudiem. Jediné na co jsem narazil, bylo shazování pulseaudio serveru při přehrávání flash videa v opeře, stačilo ale nastavit nový plugin a je to, jak má být. Zatím jásám  :)

TIBOR

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 6463
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
    • Zobrazit profil
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #73 kdy: 03 Listopadu 2008, 08:02:16 »
GdH mas stastie s tym pulseaudio. Mne napriklad robi to ze pri pozerani filmu stacilo otvorit adresar a zvuk vypadol a nabehol az po napr. posunuti filmu. Zrejme pri otvarani adresara mal zazniet systemovy zvuk alebo neviem co. :-(
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 20.04.2 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

GdH

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3133
    • Zobrazit profil
    • GdH-Notes
Re: 8.10 II - už to jede!!
« Odpověď #74 kdy: 03 Listopadu 2008, 13:28:49 »
GdH mas stastie s tym pulseaudio. Mne napriklad robi to ze pri pozerani filmu stacilo otvorit adresar a zvuk vypadol a nabehol az po napr. posunuti filmu. Zrejme pri otvarani adresara mal zazniet systemovy zvuk alebo neviem co. :-(

Mám normální integrovaný realtek 888. V 8.04 jsem měl problémy taky, vyřešil jsem to tímto: https://wiki.ubuntu.com/PulseAudio. V 8.10 jsem asound.conf zase smazal, než jsem přišel na to, že mi pulse shazuje jen flash v Opeře a funguje to i bez něj.

 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.