Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Intrepid Ibex - nejde mi flash, nepodarilo se mi pripojit disketovou mechaniku  (Přečteno 6932 krát)

pivik

• Host
Tak jsem se překonal a na jeden oddíl nainstaloval Intrepid Ibex ale ani po standardním nastavení systému (včetně restricted extras) po instalaci mi nejde flash a další problém mám, že se mi nepodařilo připojit disketovou mechaniku. Nepovedlo se mi to ani ruční editací fstab. Nevíte jak na tyhle dva problémy, který mě zatím nutí zůstat u Hardyho.
« Poslední změna: 14 Ledna 2009, 14:41:42 od Anna Taliánová »

JohnyN

• Host
Re: Intrepid 2 problémy
« Odpověď #1 kdy: 01 Listopadu 2008, 12:45:53 »
Ako sa nepodarilo nainštalovať flash? Aké chybové hlášky ste dostali?

pivik

• Host
« Odpověď #2 kdy: 01 Listopadu 2008, 13:27:57 »
Flash jsem extra neinstaloval. Nainstaloval jsem Ubuntu restricted extras stejně jako na 8.04 a Flash nejde.

příklad:

http://www.mbank.cz/

Uprostřed mám jenom bílej flek místo flash animace.

JohnyN

• Host

pivik

• Host
« Odpověď #4 kdy: 01 Listopadu 2008, 14:21:29 »
Ani po odstranění flashplugin nonfree a nainstalování Adobe Flashplugin se nic nezměnilo. Prostě v II mi flash nejde.

kalfar

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 01 Listopadu 2008, 15:03:04 »
Zkuste zadat do adresního řádku about:plugins a podívejte se jestli je ve výpisu. Nemáte náhodou nainstalován doplněk Flashblock?
Ubuntu jsem nainstaloval v úterý,ve středu jsem si přečetl tyhle stránky,čtvrtek byl dnem doinstalací programů a dnes jsmem se utvrdil,že tu Vistu jsem kupoval draze a zbytečně. >:(

pivik

• Host
« Odpověď #6 kdy: 01 Listopadu 2008, 15:15:29 »
zde je výpis pluginů. Flashblock jsem neinstaloval.

pivik

• Host
« Odpověď #7 kdy: 01 Listopadu 2008, 17:03:03 »
Nemám na to nervy, na mém HW prostě Ubuntu 8.10 nefunguje zdaleka jak by mělo.
Jak jsem pokaždé byl z nového vydání Ubuntu nadšený, tak II mě prostě zklamalo. Nejde Flash, bere si na mém HW naprosto nesmyslnou hromadu RAM (kolem 700 - 900 MB), nejde připojit disketová mechanika, atd atd.
Nechám II nainstalovaný, ale pojedu na Hardym, to je moje nejoblíbenější vydání. V něm funguje naprosto všechno a navíc perfektně. Ještě že to je LTS.

umiyaki

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 01 Listopadu 2008, 18:19:58 »
Zkus tento test /http://www.adobe.com/shockwave/welcome/. Jde o to, jestli se nesnažíš použít Shockwave Player, který není v Linuxu podporován. Flash Player normálně funguje. Flash player je třeba používán na www.youtube.com. Pokud Ti tam půjdou videjka, flash Ti jde. :-)
"Prvním stupněm debility je pocit geniality."
Notebook HP 530 - Ubuntu 10.04; PC P4 2.8GHz - Ubuntu 10.04

pivik

• Host
« Odpověď #9 kdy: 01 Listopadu 2008, 18:24:02 »
Na youtube.com mi videa jdou, ale na mbank.cz mi ta animace prostě nejde. V HH mi normálně jde.

kalfar

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 01 Listopadu 2008, 18:39:07 »
Tak v tom případě ta animace není ve Flashi ale v něčem jiném. Mě nejde taky.
Ubuntu jsem nainstaloval v úterý,ve středu jsem si přečetl tyhle stránky,čtvrtek byl dnem doinstalací programů a dnes jsmem se utvrdil,že tu Vistu jsem kupoval draze a zbytečně. >:(

pivik

• Host
« Odpověď #11 kdy: 01 Listopadu 2008, 18:40:43 »
problém ale bude v II, protože v HH jde. Nějaký nápad čím to?

igst

• Host
« Odpověď #12 kdy: 01 Listopadu 2008, 19:26:46 »
Na mBank mi ta animace v HH nejede, mám Flash 10. Nemáš náhodou v HH nainstalovanou pořád Flash devítku? Možná si ten spouštěcí kód animace kontroluje verzi Flashe, příp OS.

pivik

• Host
« Odpověď #13 kdy: 01 Listopadu 2008, 19:27:41 »
jj v HH mám flash 9. Ale proč to v 10 nejde?

igst

• Host
« Odpověď #14 kdy: 01 Listopadu 2008, 19:51:59 »
jj v HH mám flash 9. Ale proč to v 10 nejde?

Vlastnost? Chyba? Těžko říct ...  :)

pivik

• Host
« Odpověď #15 kdy: 01 Listopadu 2008, 19:54:00 »
nicméně je to jen jeden z důvodů, proč zůstávám na HH.. :)

kalfar

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #16 kdy: 02 Listopadu 2008, 10:19:11 »
Kvůli jedné animaci na mbance??? Pokud tam máš účet tak jim napiš ať to opraví aby jsi viděl jak si váží svých zákazníků  ;)

pivik

• Host
« Odpověď #17 kdy: 02 Listopadu 2008, 16:05:02 »
Mám tam účet a chodím na ty stránky denně a i takovýhle maličkosti mi vaděj.

Tomáš Jančík

• Stálý člen
  • **
    • TomášJančík.net
« Odpověď #18 kdy: 02 Listopadu 2008, 17:42:54 »
dotaz: proč teda nezůstanete u hardyho? pokud vám v něm vše funguje, tak není důvod přecházet... podporován ještě bude dlouho

pivik

• Host
« Odpověď #19 kdy: 02 Listopadu 2008, 20:13:34 »
nicméně je to jen jeden z důvodů, proč zůstávám na HH.. :)

právě, že u HH zůstávám.

thomaszko

• Aktivní člen
  • *
  • Never say never
« Odpověď #20 kdy: 02 Listopadu 2008, 20:25:41 »
otas.pe
Citace
Jak jsem pokaždé byl z nového vydání Ubuntu nadšený, tak II mě prostě zklamalo. Nejde Flash, bere si na mém HW naprosto nesmyslnou hromadu RAM (kolem 700 - 900 MB),
Tak to je hodne pomalu vic jak u Visty....
UBUNTU 14.04 LTS, Acer Aspire X600, HD 500GB,

peedee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #21 kdy: 02 Listopadu 2008, 21:22:34 »
Takze bych Vas rad uklidnil :-) Nemuze za to II, ale FF ;-) Nejede to ani na Win ve FF 3.0.3, jen na IE6+.
« Poslední změna: 02 Listopadu 2008, 21:25:33 od peedee »

peedee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #22 kdy: 04 Listopadu 2008, 13:36:23 »
Jen pro informaci: aniz bych neco menil, animace na mBance uz funguje i na FF 3.0.3.

sirkubador

• Aktivní člen
  • *
    • http://minastir.ic.cz
« Odpověď #23 kdy: 04 Listopadu 2008, 16:40:56 »
Zvláštní, brát jako jeden z hlavních záporů nové verze distribuce to, že nefunguje na jedné stránce jeden kousek flashe (která je ostatně na webu tím do nebe vynášeným nejvyšším dobrem a kterou každý správný kodér nezapomene vložit na každou zobrazovanou stránku, aby obšťastnil kolembrowsdajícího, který si to také náležitě vychutná, přeci jenom bez blikání a hejblátek by web nebyl webem)... Ale každý má pomyslný žebříček hodnot někde jinde.

O disketové mechanice, která v hardym šla, můžu s jistotou tvrdit, že půjde i v II. S trochou toho googlení, optimálně vědět víc a vidět chuť to řešit, aby se mohlo vůbec pomáhat.

S RAM je to zarážející, ale zpomalování systému nepozoruji, tak si říkám, k čemu by mi byla nepoužívaná. V Openboxu je situace o 200 MB "lepší"...

Zůstávat na HH není špatná volba, nic se tím nezkazí, ale koncepční chyby a méně vlastností starých verzí programů a knihoven zůstanou. Jen mi trochu přijde, že celé tohle téma nemá sloužit ani tak k řešení, jako k ospravedlnění si nepřechodu na nové.
"A simple, lightweight linux distribution" (64-bit)

pivik

• Host
« Odpověď #24 kdy: 04 Listopadu 2008, 18:07:33 »
Takže abych všechno uvedl na pravou míru:

1. Flash už neřeším.
2. Disketovou mechaniku zatím také ne, ale věřím tomu, že nějak by se připojit povedla.
3. Pro mě je tragické mínus spotřeba RAM a to je to jedniné co řeším. Nainstaloval jsem 64 bit II, protože 32 bit řešit už nechci. Spotřeba RAM je opravdu hned po instalaci minimálně cca 600 MB a po cca 10 minutách běhu systému už kolem 700 MB. To je podle mě moc. A s tím si opravdu rady nevím.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.