hmm o macovi jsem taky premejslel, ale pak jsem si rekl... co bych delal s pocitacem, kterej by byl vyladenej a v pohode fungoval? takovej by me nebavil...
ja mam ubuntu (a linux jako takovej) rad i proto, ze mam porad o cem premejslet, ze si vzdycky najdu nejaky tema, ktery si chci sam za sebe vyresit... kdyby mi vsechno fungovalo, tak bych sedel u PC a premejslel, co bych mohl delat... hrozna predstava, nudit se u vlastniho pocitace
mne uz to nekonecne hrabani se v necem, uz docela preslo... Pred asi rokem jsem svedl tvrdej boj s Ardourem, Jackem, Rosegarden atd, pac sem za kazdou cenu chtel nahravat v Linuxu. Koupil jsem USB externi zvukovku od Behringera - neexistuje na ni ovladac pro Linux! Nevzdal jsem to a vrazli tam SBlive s ovladacem emu10k1 - zvuk mizernej a obrovska peripetie rozjet Jack server - o MIDI nemluve! Zkousel jsem nahravat v linuxovem Audacity - hruza a des! Pak jsem dal tu USB zvukovku do pocitace s crackovanym Windows - parada - zvuk jak vysitej, SBlive taky bomba, nahravani v Cubase - prehledny a kvalitni, Audacity pro Windows - vyborny, kvalitni a jednoduchy! (pak jsem si precetl na par strankach, jak je audio nahravani v Linuxu vymakane a plne nahradi MS a MAC!)
Jako na beznou praci - neco napsat, upravit fotky, podivat se na film, zahrat si jednoduchou hru, litat po internetu...je Linux vybornej, virusy se nechytaji, ale co dal
Taky sem cekal neustale zkvalitnovani dister ze strany Ubuntu, ale to se nekona a me pozadavky nejsou splneny (stejne jako specificke pozadavky nekoho jineho). Linux, hlavne Ubuntu, jsem celkem uspesne rozsiril mezi lidi a dnes ho diky mne pouziva nejmin 15 novych uzivatelu, jako jednoduchej, bezpecnej a spolehlivej desktop ( i kdyz mi to v IT moc nepali, ze ntz?) Problem vsak nastava, kdyz chceme od Linuxu trosku vic (mimo reseni serveru - tam je to dobry) a to je i muj pripad. Proto premejslim nad univerzalnim a kvalitnim systemem, kterej splni vsechny me specificke pozadavky - a to je zatim na 1. miste masinka od pana McIntoshe.