pročítal jsem tuhle diskusi a spousta příspěvků mi přišlo zajímavých, byť jsem s některými úplně třeba nesouhlasil
když jsem dostal svého notebooka acer, chtěl jsem vyzkoušet linux ... testoval jsem různé distribuce a pořád to nebylo ono ... a pak přišla FF 7.04, xorg.config jsem ještě musel přepisovat, aby live CD vůbec naběhlo, ale byla to první linuxová distribuce, kde už jsem dolaďoval jen "pár" věcí ... nadšen jsem se stal ubunťákem, a linux se stal mým hlavním systémem, ještě při gutsym jsem prolézal zdejší fórum a kutil, aby všechno šlapalo jak má ... Hardyho jsem si nainstaloval hlavně kvůli tomu, že je to lts ... je víc práce a člověk nemá čas každého půl roku kutit operační systém, musel jsem celý ten kolotoč absolvovat znova, ale najednou mi tady stejně nějak rozdrkaně funguje wifi (připojuji se jen na mzlu v brně), tuhle přišel taťka s SD kartou z foťáku a já zjistil, že nefunguje čtečka karet (normálně ji nepoužívám, v gutsym fungovala sama od sebe), uspavání na ram notebooku funguje jen zcela vyjímečně (tedy uspání ano, ale probuzení ne), na disk vůbec ...
... ale už dost, co jsem chtěl vlastně říct je ... nesouhlasím, že by linux měl být jen pro nějaký jistý okruh lidí, kteří si ho umí sami spravovat ... linux by si zasloužil si alespoň jednu, dvě distribuce, které by byly maximálně kvalitní, s dobrou podporou hardware (nemyslím si, že by můj obyčejný notebook od celosvětového acera byl něco jedinečného), s rozumnou délkou podpory a dodáváním aktualizací, s kvalitními repozitáři atd atd ... byť by takový systém byl i za rozumnou cenu (zaplatím si za systém už jen třeba proto, že nebude mít registry :-D), protože tu podle mne existuje skupina uživatelů (nejen BFU), kteří si systém potřebují nainstalovat, doladit pár maličkostí a pak pracovat a pracovat či pracovat
distribuce jako třeba greenie mi přijde zajímavá, líbila se mi, chválím snahu, ale jakmile na ní její dobrovolný tým přestane pracovat, její uživatelé jsou odsouzeni nainstalovat si jinou distribuci
s ubuntu to jde nějak nějak do paďous, sám mám ten pocit a pak si stačí přečíst i příspěvky tady na fóru ... tolik očekávaného ibexe, aby se člověk bál nainstalovat (mimo jiné, všimli jste si, že se ve správci aktualizací neobjevilo tlačítko přejít na vyšší verzi? ... proč asi ...)
chci linux používat dál, baví mě, líbí se mi ... howg, domluvil jsem :-)