No s tím googlem je to tak že není v paměti, já si na něj pingnu a odezvu má, mimo to když do něj dám cokoli vyhledat tak to najde ale více tři čtvrtina stránek se ani nezačne načítat, stojí to na nich, seznam.cz, centrum.cz a jiné, toto fórum také nejede, například ale stránka O2 TV ano. Dále nechtejí se načíst informace o aktualizacích, opravdu divné chování. Wicd nemohu nainstalovat když mi apt nenačte skoro nic, tohle jsem zkoušel, načte to jen půlku z toho wicd. Podle mě by na instalačním CD mělo být na síť více alternativ když jedna selže tak aby šla použít druhá, v dnešní době je tohle základ když zvláště když už i základní instalace Ubuntu je tak vázaná na net - část není počeštěná stahuje si to češtinu posléze, dále v návaznosti na to by Ubuntu již při instalaci mělo být kromě standartní instalace možnost volby co si chci do PC vlastně nahrát abych tam zbytečně neměl věci které nechci. Například mozilla posledního zhruba půl roku už není to co bývala, má pomalou odezvu, nemyslím tím teď načítání stránek ale odezvy interface programu, navíc chová se nějak divně ve woknech i v linuxu. Opera je o mnoho lepší, člověk již při instalaci by měl mít možnost volby. Dělám s compama přes deset let "vycítím" když něco nejede tak jak má, v linuxu jsem ovšem stále lama, dlouho jsem se orientoval jen na wokna a teď toho jaksepatří lituji. na ubuntu je nejúžasnější věc atp, vytvoříte si seznam nainstalovaných aplikací a pak když systém předěláváte tak jej jen načtete případně doplníte potvrdíte instalaci a jdete na pivo, vrátíte se a všechno je hotovo. Ve woknech nebo v jiném linuxu by se tím člověk mořil celý den. Proto se mi nechce od Ubuntu a štve mě tak že v nové verzi některé věci fungují hůře než v předchozí, proboha proč to měnějí a mrví když to dobře fungovalo, proč dělat změny za každou cenu když není potřeba.