Tak jsem z toho nového K(u)buntu dost na rozpacích. Možná se zeptám jako hlupák, ale co se stalo se všemi odkazy a soubory na mé staré dobré pracovní ploše? Compiz mám vypnutý. V mém profilu zůstala z minulé verze (7.10) složka Desktop, ovšem změnila se jí ikona, kterou je nyní otazník. Veškerý obsah mé staré plochy zde zůstal zachován, ale na současné ploše se neobjeví. Když vytvořím uživatele nového, má v profilu jak složku Desktop, tak složku s českým názvem, Plocha - ovšem pokud v nich cokoliv vytvořím, na pracovní ploše se to taktéž neobjeví.
Pokud na ploše kliknu pravým tlačítkem myši, dostanu pouze kontextovou nabídku, ve které se to hemží samými widgety a novými panely, ale co se týče vytvoření souboru nebo něčeho podobně "složitého," mám smůlu - takovou možnost nabídka neobsahuje. Jsem dost bezradný a budu vděčný za každý nápad.
Pro úplnost mám KDE a sice starou, ale doposud postačující GeForce4 MX 440. V ~/.config/user-dirs.dirs mám správně uvedeno XDG_DESKTOP_DIR="$HOME/Desktop"