Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: IM klient  (Přečteno 9741 krát)

jacob

• Návštěvník
IM klient
« kdy: 06 Listopadu 2008, 14:37:26 »
Zdravám ubuntu komunitu.

Jakožto člověk s né dostatečným přehledem linuxového softwaru bych se rád zeptal, zda vůbec existuje pro linux tak rozsáhlý im klient jako je třeba miranda ? Jsem tímto klientem zhýčkaný z windows a tyto funkce co má, jsem v programech, jako jsou gaim, kopete... nenašel.
A také mi přijde, že tyto alternativy nemají tak dobrý file transfer jako zmiňovaná miranda, ale třeba se pletu a neumím jej tak dobře nastavit...

Děkuji za doporučení !!
« Poslední změna: 20 Června 2009, 01:41:43 od Anna Taliánová »
Jsem linux pozitivní

qUAKER

• Host
Re: IM klient
« Odpověď #1 kdy: 06 Listopadu 2008, 14:45:47 »
http://miranda-linux.vain.cz/

tady je návod jak rozběhat nativně mirandu v Linuxu.

jacob

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 06 Listopadu 2008, 16:00:08 »
super a když se miranda rozchodí po linuxem, jak to bude s pluginama? stejně jako pod win ? díky !
Jsem linux pozitivní

sirkubador

• Aktivní člen
  • *
    • http://minastir.ic.cz
« Odpověď #3 kdy: 06 Listopadu 2008, 17:00:52 »
Jak moc a jaké životně důležité pluginy jsou třeba a jsou jinými nativními programy nenahraditelné? Nepostačí Pidgin + nějaký applet nebo jiné udělátko?

qUAKER - to není nativně. To je tak nativní, jako je nativní Picasa (kdo ví do jaké míry), ačkoliv je to jistě o kousek lepší než jen tak exáč přes wine.
"A simple, lightweight linux distribution" (64-bit)

kajobert

• Aktivní člen
  • *
  • Ubuntu beginner
« Odpověď #4 kdy: 06 Listopadu 2008, 17:23:47 »
Já sem taky žádnej IM v Linuxu, kterej by se vyrovnal Mirandě nenašel :( Možná to bude znít divně, ale po pár měsících sem si zvykl na Pidgina (funkce mirandy už nějak nepotřebuju) a když už dělám něco na Win, tak taky používám Pidgina... Prostě je to síla zvyku ;) Zkompilovaná Miranda nic moc ;) radši stabilní Linuxovej IM ;) Sice už nevidim neviditelný lidi, neposlouchám rádio v IM atd... ale zvykl sem si... :) Je tu spousta šikovnejch appletů a jinejch udělátek
OMLOUVÁM SE ZA STUPIDNÍ POST (viz. výše) ^^

Acer ASPIRE 5315: 1.73GHz/1.5GB-RAM/120GB-HDD/Intel X3100-358MB(sdílená)/15,4" 1280x800/WiFi Atheros ar5007eg first boot: K/Ubuntu 9.10 (Linux since 07.2008) | FF,Kopete,Skype,Amarok,VirtualBox+LiteXP sec. boot: Win. 7 | Chrome,Pidgin,PhotoFiltre Studio,InDesign/Illustrator/Flash(trial:D) ^^

jacob

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 06 Listopadu 2008, 17:51:49 »
Nejde o to, jestli to je / neni životně důležitý, ale o to, že jsem to měl, byl na to zvyklý a zdejší linuxovej im mi přijde oproti mirandě uplná kostra a nemá to zhola nic.

Zapnul jsem IM s pěknym designem, viděl přesně kdo běží na jakým klientu (to se hodí, kdyz je nekdo na meebo, hned vim ze mu neposlu soubor a ani se ho neptam). A vzdycky vedle jeho nicku byl znazorněnej obrazek klienta, je to rychly, pohodlny, nikam neklikam a rovnou vidím.

Další věc, viděl jsem neviditelné lidi a upozornilo mě to na ně, to se mi hodněkrát moc hodilo.

Zalíbila se mi funkci automatického přijímání souboru a automatcké vytvoření složky na ploše, adam mi posle soubor a nic nemačkam, hned je ve složce "ADAM" na ploše.

Další detailní věc byla, že když mi někdo psal a klient byl minimalizovany, objevila se mi oznamovací tabulka kdo presne mi ted začíná psát, taky se mi to několikrat hodilo.

Taky mi chybí bezchybný chod přenosu souborů, který miranda bez jakéhokoliv rýpání a nastavování uměla zajistit.

Určitě bych si vybavil víc věcí když jsem si mirandu kdysi nastavoval, bez dalších pluginů se jakž-takž obejdu, ale tohle mi prostě vadí vzhledem k tomu, ze im je v neposlední době můj nejpoužívanější komunikační prostředek :(

A jestli tohle všechno umí pidgin nebo jiný linux im nastavit, tak se omlouvám a je to spíš moje neznalost
« Poslední změna: 20 Června 2009, 01:44:15 od Anna Taliánová »
Jsem linux pozitivní

kajobert

• Aktivní člen
  • *
  • Ubuntu beginner
« Odpověď #6 kdy: 06 Listopadu 2008, 17:59:41 »
jjo todle přesně sem na Mirandě miloval ;) To automatický příjmání souborů Pidgin umí, to ostatní netušim...
OMLOUVÁM SE ZA STUPIDNÍ POST (viz. výše) ^^

Acer ASPIRE 5315: 1.73GHz/1.5GB-RAM/120GB-HDD/Intel X3100-358MB(sdílená)/15,4" 1280x800/WiFi Atheros ar5007eg first boot: K/Ubuntu 9.10 (Linux since 07.2008) | FF,Kopete,Skype,Amarok,VirtualBox+LiteXP sec. boot: Win. 7 | Chrome,Pidgin,PhotoFiltre Studio,InDesign/Illustrator/Flash(trial:D) ^^

jacob

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 06 Listopadu 2008, 18:04:52 »
jjo todle přesně sem na Mirandě miloval ;) To automatický příjmání souborů Pidgin umí, to ostatní netušim...

no ja uz sem s woknama definitivně skončil, takže ted se tu trochu peru a tohle mi prostě asi jediny chybí, ostatní se dá nějak doladit, ale miranda je miranda
Jsem linux pozitivní

sirkubador

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 06 Listopadu 2008, 20:34:08 »
Vezmu třeba Pidgin:
1) design je otázka celkového vzhledu systému (který jde nastavit dle chuti, dokonce i samostatný styl pro pidgin jako pro jakoukoliv jinou gtk aplikaci - nechají se tím zmenšit položky atp.), bral bych jako plus, že celkový dojem vypadá kompaktněji, než když se program pomocí jakýchsi skinů snaží o něco sám, ale je to věc názoru, na druhou stranu je ve výchozím nastavení trochu tlustší a víc mi designem sedla empathy (která ale padá jako zralé hrušky ve velmi silné bouřce), to bych tedy moc jako problém neviděl.
2) posílání souborů přes icq není díky licenčnímu podkladu zrovna to pravé ořechové. Optimálně zvolit lepší způsob (jabber disk, přímo P2P, ulož.to atp.), u jabberu klienta vidím (ale v informacích) a přenosy nejsou problém. U ostatních sítí vpravdě nevím.
3) opravte mne někdo, jestli se mýlím, ale nejde to naprosto a přímo proti koncepci neviditelnosti? Lidé, kteří se neviditelní nastaví, pro to mají pádný důvod - tohle je holé zneužívání chyb ICQ protokolu, které možná někomu něco přinese, ale z etického hlediska...
4) automatické přijímání souborů pidgin umí.
5) pokud někdo začne psát, vyskočí konverzační okno s textem, přímo připravené k odpovědi.
6) Kam má paměť sahá, pidgin s posíláním souborů také nemá žádné problémy (ale jak jsem psal, není to přes icq licenčně ono).

Neodsuzoval bych ho, přestože své mouchy také má. On si člověk časem zvykne na všechno, ale jak tu bylo napsáno, v nejhorším případě tu je možnost využít "polonativního" běhu pomocí šedé magie wine.
« Poslední změna: 20 Června 2009, 01:52:33 od Anna Taliánová »

jacob

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 06 Listopadu 2008, 23:15:56 »
něco sis odůvodnil proč bych to třeba používat neměl, konec konců eticky neeticky, to mě nebere, mám k tomu svoje důvody proč mi zrovna tato funkce pádně ulehčí práci.

Konec konců jsem tento topic nezakládal z toho důvodu, abych si poslechl proč bych měl "přežít" s pidginem a jaky funkce mi nedá, já jsem to zakládal z domění, že pro linux existuje něco lepšího, něco tak profi jako pod winem miranda, ale asi neexistuje a to mě trochu mrzí..

I tak jsem se tu ale dozvěděl info, které v nastavení pidginu nevidím (automaticke přijímání souborů), takže začnu bádat.
« Poslední změna: 20 Června 2009, 01:53:10 od Anna Taliánová »
Jsem linux pozitivní

jacob

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 06 Listopadu 2008, 23:17:46 »
beztak tu pidgina a spol. nikdo neodsuzoval, jen jsem argumentoval tím, že vedle mirandy, to je holá kost. A jak už se někdoo zmínil, používat mirandu přes wine nebude asi to pravé ořechové, stabilnější nejspíš bude klient jako pidgin
« Poslední změna: 20 Června 2009, 01:53:31 od Anna Taliánová »
Jsem linux pozitivní

sirkubador

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 06 Listopadu 2008, 23:59:59 »
Absence jedné vlastnosti (která ještě využívá chybu a její používání je už od podstaty - jak se asi může lidem líbit, že jsou, téměř ani ne díky své chybě, "sprostě" sledováni, když si to nepřejí) je holá kost? Stejně jako miranda, i pidgin má desítky pluginů, jen si vybrat, je téměř bezproblémový, stabilní, nativní.

Nejedná se o přežívání, ale o plnohodnotné fungování IM klienta (IM = instatnt messanging = okamžité vyměňování si zpráv - to splňují oba. Stejně. To je jejich účel a koncepce, vše ostatní je přidaná hodnota, která mnohdy souvisí a mnohdy ne, ale už není důležitá a nenahraditelná).

Je ale pravda, že plnosti Mirandy nedosahuje žádný mně známý IM klient, to ale neznamená, že ostatní nejsou použitelné, naopak.

Po automatickém přijímání, stejně jako dalších netušených vlastností, bych začal pátrat v zásuvných modulech, které se nacházejí přímo v menu, další jdou doinstalovat.

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
« Odpověď #12 kdy: 07 Listopadu 2008, 02:35:45 »
Nevím, jestli je zrovna dobré doporučovat v souvislosti s Pidginem pro přenos souborů Jabber, protože Pidgin je zatraceně špatný Jabber klient a přenos souborů v něm funguje dost mizerně nebo vůbec.
« Poslední změna: 20 Června 2009, 01:54:28 od Anna Taliánová »

jacob

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 07 Listopadu 2008, 07:25:10 »
Absence jedné vlastnosti (která ještě využívá chybu a její používání je už od podstaty - jak se asi může lidem líbit, že jsou, téměř ani ne díky své chybě, "sprostě" sledováni, když si to nepřejí) je holá kost? Stejně jako miranda, i pidgin má desítky pluginů, jen si vybrat, je téměř bezproblémový, stabilní, nativní.

Nejedná se o přežívání, ale o plnohodnotné fungování IM klienta (IM = instatnt messanging = okamžité vyměňování si zpráv - to splňují oba. Stejně. To je jejich účel a koncepce, vše ostatní je přidaná hodnota, která mnohdy souvisí a mnohdy ne, ale už není důležitá a nenahraditelná).

Je ale pravda, že plnosti Mirandy nedosahuje žádný mně známý IM klient, to ale neznamená, že ostatní nejsou použitelné, naopak.

Po automatickém přijímání, stejně jako dalších netušených vlastností, bych začal pátrat v zásuvných modulech, které se nacházejí přímo v menu, další jdou doinstalovat.

Dám ti typický ukázkový příklad, kdyz ty jak řikáš to "sprosté šmírování" se hodí. Jsou lidi, které mám v contact listu a sotva zvládají základní práci s PC, dají si můj nick nechtěně do invisible listu a zpětné nastavení je pro ně nadlidský úkol. Já je vidím online jen díky kvalitnímu IM. Ukázkových příkladů bych měl víc a kouzlo mirandy zjistíš, až když jej budeš používat na max a už nikdy níž nechceš. Z bmw do škodovky se už taky nevrátím.

Jak už mi tu někdo potvrdil, přenosy v pidginu nejsou zrovna top - mám tu samou zkušenost, nikdy se mi v mirandě nestalo že by mi od někoho nešlo něco přijmout nebo odeslat a licenční pravidla platí pro mirandu stejně jako pro pidgina, takže to pro mě neni argument.

Já tu skutečně nechtěl poslouchat jestli je špatny či dobrý vidět lidi invisible a znovu řikám, ptal jsem se jestli existuje pod linuxem im jako miranda - neexistuje, díky za odpovědi, tim bych to ukončil :)
« Poslední změna: 20 Června 2009, 02:00:09 od Anna Taliánová »
Jsem linux pozitivní

macu

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #14 kdy: 07 Listopadu 2008, 07:45:04 »
mně na pidginovi vadí jedno....upozorňování na narozeniny....to mi fakt z mirči chybí :-(
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 24.04 64bit, Gnome Shell 3.46
Ntb: Toshiba L850-U12 - Intel i3 , 8 GB DDR3 RAM, Ubuntu 22.10 64bit, Gnome Shell 3.43

Cendas

« Odpověď #15 kdy: 07 Listopadu 2008, 08:14:31 »
Mně pidgin neviditelné lidi zobrazuje stačí když ti ten co si nastaví status neviditelný napíše a pak už ti ho to bude zobrazovat pořád když bude neviditelný. Myslím že to bylo u mirandy také tak. Jen mám teď problém s pidginem v Ubuntu 8.10 že občas zapomene mé účty a musím je znovu nastavit dříve se mi to nestávalo.

jacob

• Návštěvník
« Odpověď #16 kdy: 07 Listopadu 2008, 08:19:11 »
Mně pidgin neviditelné lidi zobrazuje stačí když ti ten co si nastaví status neviditelný napíše a pak už ti ho to bude zobrazovat pořád když bude neviditelný. Myslím že to bylo u mirandy také tak. Jen mám teď problém s pidginem v Ubuntu 8.10 že občas zapomene mé účty a musím je znovu nastavit dříve se mi to nestávalo.

ne-e - miranda ti sama vyhledá skryté kontakty a ještě tě upozorní na to, jakej neviditelný kontakt přišel/odešel stylem: "kontakt xxx odhalen"
Jsem linux pozitivní

jacob

• Návštěvník
« Odpověď #17 kdy: 07 Listopadu 2008, 08:20:47 »
jinak modul automatického přijímání souborů jsem si již nastavil, ale neskýtá ani z jedné čtvrtiny tolika nastavení jako miranda, různé proměné hodnoty atd...

Tim nechci říct, že pidgin je špatný. Je to dobrý klient, určitě nepatří pod průměr, ale někdo psal, proč si nevystačím, je to jednoduchý: Co nepoznáš, to ti nechybí :) a kdybych mirandu nepoznal, asi bych si na sto vystačil. U věci jako je IM mě to štve, vždyť to pomalu používám víc jak telefon :)
« Poslední změna: 20 Června 2009, 01:56:21 od Anna Taliánová »
Jsem linux pozitivní

Vitaa

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #18 kdy: 07 Listopadu 2008, 08:29:12 »
Já osobně jsem na windows používal qip a pak mirandu.. Miranda se mi zdála fakt dobrá a nedokázal jsem si představit být nez ní.. Na linuxu jsem začínal s kopete.. Jakmile bylo kopete 0.50 (pro KDE4) hned se mi zalíbilo pro umění statusů a že konečně umí transfer file přes icq klienta.. Ale nakonec jsem kvůli pár chybám přešel na pidgina.. Skoro všechno co jsem kdy u mirandy používal se dá nahradit v pidginu.. Má spoustu pluginů a pokud si s tím člověk pohraje, tak se dá nastavit skoro vše.. Neviditelnost  bych tak neřešil.. Pokud tomu člověku potřebuju napsat, tak mu napíšu a on mi odepíše až se přihlásí.. ne? :-) Mimochodem, taky je možnost nainstalovat si na VirtualBox nějakou odlehčenou verzi winů a mít mirandu na jedné ploše tímto způsobem puštěnou - tak jsem to taky jednu dobu měl, ale zjistil jsem, že pidgin je dostačující.. :-)
Jinak ta oznámení o psaní atd. se dá pomoci Guitifications nebo libnotify nastavit také :P

No a aby to bylo k věci.. Ne.. neexistuje tak vymazlený IM pro linux jako je miranda, ale pokud si s tím člověk pohraje, tak si dokáže nastavit pidgina tak, že je minimálně z 85% takový, jako miranda ;)
« Poslední změna: 20 Června 2009, 01:59:21 od Anna Taliánová »
Intel Core i3-3220, AMD Radeon HD 7770, 8GB RAM - Arch Linux - KDE 4.12

tylik

• Host
« Odpověď #19 kdy: 07 Listopadu 2008, 12:05:07 »
mně na pidginovi vadí jedno....upozorňování na narozeniny....to mi fakt z mirči chybí :-(

Sak skus QIP infium. Cez wine to ide.

sirkubador

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #20 kdy: 07 Listopadu 2008, 15:14:23 »
Dám ti typický ukázkový příklad, kdyz ty jak řikáš to "sprosté šmírování" se hodí. Jsou lidi, které mám v contac listu a sotva zvládají základní práci s PC, dají si můj nick nechtěně do invisible listu a zpětné nastavení je pro ně nadlidský úkol. Já je vidím online jen díky kvalitnímu IM. Ukázkových příkladů bych měl víc a kouzlo mirandy zjistíš, až když jej budeš používat na max a už nikdy níž nechceš. Z bmw do škodovky se už taky nevrátím.
Říkám sprosté sledování. Zmiňovaný případ je nicotné procento, IM není jediný způsob komunikace. Docela chabé ospravedlnění, ale chápu, že etika komunikace pro tebe moc neznamená a na ostatní se moc neohlížíš. Taky přístup, na to má každý plné právo. Stejně jako na používání wine pro tak klíčovou aplikaci, jakou je IM komunikátor. Jen upozorňuji, jak velké to má nevýhody oproti stabilním a skvěle použitelným nativním klientům.

Jak už mi tu někdo potvrdil, přenosy v pidginu nejsou zrovna top - mám tu samou zkušenost, nikdy se mi v mirandě nestalo že by mi od někoho nešlo něco přijmout nebo odeslat a licenční pravidla platí pro mirandu stejně jako pro pidgina, takže to pro mě neni argument.
V přenosech souborů není s pidginem problém. Problém je zbastlený ICQ protokol, do kterého ale přesto posílá troufnu si říct špičkově. V jabberu jsem se s žádným problémem u sebe ani u známých lidí, kteří používají pidgin nesetkal. Jediné, co nefunguje, je jabber disk od jabbim.cz, isgeek.info běhá jak má, takže to vypadá spíš na záležitost serveru (tím nechci vyzdvihovat implementaci jabberu v pidginu, jen tohle prostě opravdu jde. Bez nastavování, pokud to není hw otázka, omezení spojené s firewallem apod.). Přesto, jakékoliv IM není na přenosy souborů od podstaty úplně vhodné.

Ano, překrucuješ si to ale podle svého. Restriktivní licenční politika ICQ platí pro oba dva. Jabber/XMPP žádnou takovou nemá.

Jen doplním, že za dobu mého ročního používání mirandy jsem se s problémy při přenosech souborů přijímání/odesílání setkal a ne zřídka. Je pravda ale, že už je to víc než rok zpátky.

im jako miranda - neexistuje, díky za odpovědi, tim bych to ukončil :)
IM jako miranda existuje, jen nemá žádný takové množství doplňků, které nemají s IM co dělat a dají se plně nebo lépe nahradit jinými programy.

---
k narozeninám - Nemá tuhle vlastnost každý průměrný kalendář? Třeba ten v evolution by to mohl zvládat, jen neručím za bezproblémovost pidginího pluginu pro integraci s ní.
« Poslední změna: 20 Června 2009, 01:58:53 od Anna Taliánová »

macu

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #21 kdy: 07 Listopadu 2008, 17:49:12 »
Citace
Sak skus QIP infium. Cez wine to ide.

no tohle není elegantní řešení....chci používat v linuxu linuxový aplikace, ne windowsácký....tohle je prasárna....jde to udělat tam, kde alternativa není...ale tady alternativa je
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 24.04 64bit, Gnome Shell 3.46
Ntb: Toshiba L850-U12 - Intel i3 , 8 GB DDR3 RAM, Ubuntu 22.10 64bit, Gnome Shell 3.43

lzice

• Návštěvník
« Odpověď #22 kdy: 07 Listopadu 2008, 19:56:46 »
co takhle qutIM?
Je to tak trochu QIP pro linux.
http://www.qutim.org/

jacob

• Návštěvník
« Odpověď #23 kdy: 09 Listopadu 2008, 17:14:29 »
Citace
Říkám sprosté sledování. Zmiňovaný případ je nicotné procento, IM není jediný způsob komunikace. Docela chabé ospravedlnění, ale chápu, že etika komunikace pro tebe moc neznamená a na ostatní se moc neohlížíš. Taky přístup, na to má každý plné právo. Stejně jako na používání wine pro tak klíčovou aplikaci, jakou je IM komunikátor. Jen upozorňuji, jak velké to má nevýhody oproti stabilním a skvěle použitelným nativním klientům.

V onech příkladech bych mohl dál pokračovat a v tom na tu přehnanou etiku opravdu kašlu :) Stejně jako se někdy vykašlu na pás v autě, protože kvůli němu nedosáhnu na navigaci (tak ne-eticky), nikdo hold nejsme stoprocentní, pohodlnost vítězí, nic překvapivého? :)

Citace
V přenosech souborů není s pidginem problém. Problém je zbastlený ICQ protokol, do kterého ale přesto posílá troufnu si říct špičkově. V jabberu jsem se z žádným problémem u sebe ani u známých lidí, kteří používají pidgin nesetkal. Jediné, co nefunguje, je jabber disk od jabbim.cz, isgeek.info běhá jak má, takže to vypadá spíš na záležitost serveru (tím nechci vyzdvihovat implementaci jabberu v pidginu, jen tohle prostě opravdu jde. Bez nastavování, pokud to není hw otázka, omezení spojené s firewallem apod.). Přesto, jakékoliv IM není na přenosy souborů od podstaty úplně vhodné.

V přenosech není problém? Ok, tak jsem amatér a pidgin mi několikrát soubor nepřenesl mojí vinou (druhá strana tvrdila že jsem rušil přenos, přitom jsem ani nevidel že by mi něco posílala)...

řešiit jestli je im na přenos souborů vhodny mi přijde až k smíchu :) na tu fotku pepovi ze sobotní kalby to stačí.. - rychly a pohodlny

Citace
Jen doplním, že za dobu mého ročního používání mirandy jsem se s problémy při přenosech souborů přijímání/odesílání setkal a ne zřídka. Je pravda ale, že už je to víc než rok zpátky.

Znova vtipný, rok intenzivního vývoje a kor u mirandy je extrémně znát, před 2ma lety jsem mirandu možná tak vymazával, když jsem jí testoval.

Citace
IM jako miranda existuje, jen nemá žádný takové množství doplňků, které nemají s IM co dělat a dají se plně nebo lépe nahradit jinými programy.

znova si dovoluji říct: ne, neexistuje
holá miranda bez pluginů neni miranda a to nesčetné množství detailně propracovaných pluginů mi dělá mirandu mirandou. Hrál jsem si teď dlouho s pidginem a nastavení doplnku je vedle mirandy znovu holé, proto ji mam rád.

Zkrátka pod linuxem pro mě není IM který by mě uspokojoval tak, jako pod winem, jediny co mě vadí a jestli se tu objeví nějaký zázrak, budu rád :)
Jinak i na tebou obhájených doplncích jako automatické přijímání souborů jsem si IHNED našel vady, který miranda neměla, takze trochu ulehčenou práci s něčím mám, ale pořád to není ono :(

« Poslední změna: 09 Listopadu 2008, 17:30:59 od jacob »
Jsem linux pozitivní

MartenP

• Host
« Odpověď #24 kdy: 09 Listopadu 2008, 19:27:02 »
Mně na Pidginu vadí hlavně jeho nároky na paměť. 44MB je na takový prográmek docela dost.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.