Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: IM klient  (Přečteno 9779 krát)

jacob

• Návštěvník
Re: IM klient
« Odpověď #25 kdy: 09 Listopadu 2008, 22:16:58 »
Mně na Pidginu vadí hlavně jeho nároky na paměť. 44MB je na takový prográmek docela dost.

Ted nevim jestli mě pamět nešálí, ale rekl bych, ze icq pod wokny na tom bylo stejně? A icq je oproti pidginu zase uplně jinde... pri dnesnim standardu ramek uz banalita
Jsem linux pozitivní

mikk

• Návštěvník
« Odpověď #26 kdy: 10 Listopadu 2008, 00:11:05 »
ja donedavna pouzival icq take :-) avsak presel jsem na jabber, pouzivam psi a musim priznat - nebyl to krok vedle.. ve win jsem vazne dlouho pouzival mirandu.. byl jsem nadsenej, co vse tam slo nastavit.. nicmene obcas me chytl format a jednou jsem si ji zapomnel zazalohovat.. konec! znovu stravit 5 hodin instalaci pluginu.. na to jsem nemel xD psi me potesil tim, ze je taky strohy - chatovaci okno ma jen lochy pro dalsi zalozky chatu, okno s chatem a okno pro psani prispevku do chatu.. lide pres icq kontaktuju pomoci icq transportu (jabbim.cz) a ten plnohodnotne podporuje i prenos souboru - co vic, ani kdyz niekomu neco odesilam anebo prijimam, tak je porad moje IP skryta.. docela dobra volba to byla ;-)

(vim ze to neni ani malo ta odpoved, kterou jsi chtel, ale rozhodne je to k tematu :-)  )
« Poslední změna: 20 Června 2009, 02:02:04 od Anna Taliánová »
muzes nesouhlasit - presvec me o sve pravde a ja ji prijmu za svoji. nadavej mi a urazej me a nikdy tvoje pravda nezvitezi

jacob

• Návštěvník
« Odpověď #27 kdy: 10 Listopadu 2008, 00:31:22 »
jediny co vidim na psi (jabberu) pozitivního, je šifrování přenosu a to je rovněž důvod k tomu abych si tenhle im na veřejných místech zapl, jinak jsem rád když jej zase můžu vypnout a vrátit se k něčemu normálnímu.

Nevím proč trávíš nad ladením mirandy 5 hodin, když jsou dneska geniálně sestavený packy aby tě ušetřily 5 hodin, jinak základní nastavení kolem toho máš během 15ti minut ?! :) nechapu ...
« Poslední změna: 20 Června 2009, 02:02:43 od Anna Taliánová »
Jsem linux pozitivní

mikk

• Návštěvník
« Odpověď #28 kdy: 10 Listopadu 2008, 05:53:31 »
dneska packy mame, to je pravda :-) .. ale ver ze v mirande jsem byl docela prukopnik ;-) a toho casu jeste takove vymozenosti nebyly... navic jsem tam mel tech pluginu tolik a tak specificky nastavenych.. ze to tak vazne vychazelo ;-)
muzes nesouhlasit - presvec me o sve pravde a ja ji prijmu za svoji. nadavej mi a urazej me a nikdy tvoje pravda nezvitezi

MartenP

• Host
« Odpověď #29 kdy: 10 Listopadu 2008, 06:18:16 »
Mně na Pidginu vadí hlavně jeho nároky na paměť. 44MB je na takový prográmek docela dost.

Ted nevim jestli mě pamět nešálí, ale rekl bych, ze icq pod wokny na tom bylo stejně? A icq je oproti pidginu zase uplně jinde... pri dnesnim standardu ramek uz banalita

Já nikdy ICQ nepoužíval, já byl vždy na Mirandě, která si vzala maximálně 10MB. Je sice pravda, že RAM jsou dnes někde jinde, ale stále platí - čím více si program vezme, tím pomalejší práce s ním je. Navíc nemám rád nenažrané programy, jejichž funkce neodpovídají nárokům. Mám rád minimalistický desktop.

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #30 kdy: 10 Listopadu 2008, 10:15:02 »
V pidginu opravdu byly problémy s posíláním souborů. Dobré je mít nastavený filetransfer proxy. O icq bych raději ani nemluvil.
Xubuntu 12.04

jacob

• Návštěvník
« Odpověď #31 kdy: 10 Listopadu 2008, 19:15:19 »
V pidginu opravdu byly problémy s posíláním souborů. Dobré je mít nastavený filetransfer proxy. O icq bych raději ani nemluvil.

už poněkolikáté mi dnes nešel poslat soubor, tak ať místní expert přes pidgina mi netvrdí, že posílání tam jede stejně jak v mirandě, to stoprocentně ne :)

Jinak jak se nastavuje filetransfer proxy? díky
Jsem linux pozitivní

jacob

• Návštěvník
« Odpověď #32 kdy: 11 Listopadu 2008, 14:00:26 »
pidgin mi pořád nesmyslně hlásí:

Kód: [Vybrat]
Nemohu přidat

Nemohu přidat kamaráda 1 z neznámého důvodu.

a za boha nemůžu zjistit o koho jde, něco jsem promazal, něco nechal a pořád to skáče :-/
Jsem linux pozitivní

wlado

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #33 kdy: 11 Listopadu 2008, 16:31:49 »
Posílání souborů u mě funguje až po zatrhnutí Vždy pro přenos.... používat proxy ICQ/AIM - je to v účtech, icq pokročilejší nastavení. Jináč dobrý icq kecálek je SIM, tak ho zkus, ale ne ten co v repozitářích, ten nevykresluje ikony a blbne, pokud máš gnome, tak stahni balik sim-qt a sim-data, pro kde sim-kde
Kubuntu 10.04 (KDE 4.4.3)
Zkuste GO, nejstarší dokonalou deskovou hru na světě...  třeba na http://www.gokgs.com/
vše o go zde http://www.goweb.cz/

jacob

• Návštěvník
« Odpověď #34 kdy: 11 Listopadu 2008, 23:03:54 »
ještě jedna věc, docela často mi padá pidgin, v terminálu mi to vypíše po pádu:

Kód: [Vybrat]
(pidgin:26621): GStreamer-CRITICAL **: gst_object_unref: assertion `((GObject *) object)->ref_count > 0' failed
Hash Manager Error : 5
warning: incompatible stripping characters and condition:
SFX
warning: incompatible stripping characters and condition:
SFX
Can't allocate memory.
Segmentation fault
Jsem linux pozitivní

Vitaa

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #35 kdy: 11 Listopadu 2008, 23:11:49 »
Nevím čím to je, ale mě filetransfer v pidginu funguje na 100%.. naopak s mirandou mám ve winech problémy.. :D Jsem asi zvláštní..
Intel Core i3-3220, AMD Radeon HD 7770, 8GB RAM - Arch Linux - KDE 4.12

jacob

• Návštěvník
« Odpověď #36 kdy: 11 Listopadu 2008, 23:46:46 »
Nevím čím to je, ale mě filetransfer v pidginu funguje na 100%.. naopak s mirandou mám ve winech problémy.. :D Jsem asi zvláštní..

nene, tenhle problém co výše popisuji nemá s přenosem nic dělat, jde o pouhé psaní si. Přenosy mi jdou díky proxy nyní super
Jsem linux pozitivní

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
« Odpověď #37 kdy: 12 Listopadu 2008, 01:25:54 »

44MB? To je ještě hodně pěkné! Mně Pidgin v Intrepidu neuvěřitelně leakoval. Jednou jsem ho přistihl, jak má v paměti zabraných 173 MB! Mám sice hodně paměti, ale toto je na obyčejného kecálka hodně. Tak jsem přešel na Gajim, který žere "jen" 35-40 MB. Zajímavé je, že jen zapnutí kontroly pravopisu znamená +20 MB, holt to asi natahuje celý slovník do paměti.
« Poslední změna: 20 Června 2009, 02:13:21 od Anna Taliánová »

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #38 kdy: 12 Listopadu 2008, 14:30:03 »
Když jsem začínal se projevovat na netu ( 2 roky z 5 ) tak jsem používal ICQ 5.1 - byl jsem malej widlák co nevěděl kde je v PC uložený CPU. "pracoval" jsem na Win98 SE a asi po roce jsem si dal Pidgin - proste ICQ bylo na pytel, QIP se mi nelibil, Miranda se mi tez pricila ale Pidgin mi padl do oka. to jak to fungovalo s GTK na 98 je celkem zazrak :) Pak jsem presel na XP a opet jsem pouzival Pidgin. O prázdninách jsem plně přešel na Linux a mám Pidgin. Poterbuju-li v IVT na jabber/icq pouzivam pidgin...

To že je problém s přenosy souborů u jabberu je pravda. Ale tak holt to posle jinak. A jeste jedna vec co mi na pidginovi vadi - od jiste verze mi nejde diakritia s QIP 8040 ( myslim ze to je tahle verze ) ani kdyz nastavim rucne kodovani ) ale to se tady resilo milionkrat.
« Poslední změna: 20 Června 2009, 02:14:22 od Anna Taliánová »
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
ASUS EEE 901 - Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

MartenP

• Host
« Odpověď #39 kdy: 12 Listopadu 2008, 18:21:25 »
Tak jsem od Pidginu přešel k SIMu. Překvapily mě jeho možnosti nastavení a navíc zabere v paměti půlku toho, co sežral Pidgin.

ufaak

• Závislák
« Odpověď #40 kdy: 12 Listopadu 2008, 18:28:27 »

44MB? To je ještě hodně pěkné! Mně Pidgin v Intrepidu neuvěřitelně leakoval. Jednou jsem ho přistihl, jak má v paměti zabraných 173 MB! Mám sice hodně paměti, ale toto je na obyčejného kecálka hodně. Tak jsem přešel na Gajim, který žere "jen" 35-40 MB. Zajímavé je, že jen zapnutí kontroly pravopisu znemaná +20 MB, holt to asi natahuje celý slovník do paměti.

jak jsem si dneska precetl jinde, tak pidgin v 8.04 zere 13MB pameti, v 8.10 zere 80MB pameti... a udajne to neni jenom pidgin... takze to vypada, ze v tomto pripade neni chyba na strane pidgina, ale na strane ubuntu 8.10
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

MartenP

• Host
« Odpověď #41 kdy: 12 Listopadu 2008, 18:42:33 »
Když jsem měl 8.04, tak mi 13MB nikdy nežral. Vzal si cca 45MB, což je stejně jako v 8.10.

jacob

• Návštěvník
« Odpověď #42 kdy: 16 Prosince 2008, 12:06:24 »
Mám pod pidginem nefunkční modul automatického přijímání souborů a to mám poslední verzi ubuntu, kde je pidgin integrovaný, zkoušel jsem jej i odinstalovat a znovu nainstalovat synapticem. Nevíte jak jej jinak řešit ? děkuji !
Jsem linux pozitivní

kajobert

• Aktivní člen
  • *
  • Ubuntu beginner
« Odpověď #43 kdy: 16 Prosince 2008, 16:50:45 »
Odinstalovat a nainstalovat nepomůže ;) popiš co to znamená nefunkční? Zkus smazat adresář ~/.purple
možná by taky pomohlo stáhnout ten modul někde na netu a nainstalovat ho nově :)
OMLOUVÁM SE ZA STUPIDNÍ POST (viz. výše) ^^

Acer ASPIRE 5315: 1.73GHz/1.5GB-RAM/120GB-HDD/Intel X3100-358MB(sdílená)/15,4" 1280x800/WiFi Atheros ar5007eg first boot: K/Ubuntu 9.10 (Linux since 07.2008) | FF,Kopete,Skype,Amarok,VirtualBox+LiteXP sec. boot: Win. 7 | Chrome,Pidgin,PhotoFiltre Studio,InDesign/Illustrator/Flash(trial:D) ^^

UfoNet

• Stálý člen
  • **
  • skill:Ctrl+C & Ctrl+V
« Odpověď #44 kdy: 07 Července 2009, 13:06:17 »
taky mě vadí jeho nároky. Když jen běží na pozadí tak je to 12MB RAM. Po otevření oken to skáče po 20MB...
Proto doporučuji všem QutIM a nebo WINE a tam si spustit win kecálka na kterého je člověk zvyklý.
Mluvit o Linuxu nestačí, lepší je, když si s Linuxem budou děti hrát. Nebudou se ho bát.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.