Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Tiskárna  (Přečteno 2558 krát)

zach

• Návštěvník
Tiskárna
« kdy: 06 Listopadu 2008, 15:53:34 »
Ahoj, mám menší problém, přešel sem minulý týden na linux, už se mi vívce méně povedlo všechno nastavit jak potřebuju akorát nemůžu přijít na tiskárnu:( pořád mi to tiskne nekontrolovaně nějaký klikiháky a ne to co já chci, když tisknu přes sít z druhýho PC tak to jde bez problému, ale z linuxu mi to nejde:( a vůbec netušim proč. Nevíte někdo co s tim??

Diky za každou odpověď.

Zach

Petr Kejval

• Návštěvník
    • http://www.kejval.wz.cz
Re: Tiskárna
« Odpověď #1 kdy: 06 Listopadu 2008, 18:10:24 »
   A máš nastavenou správnou tiskárnu?? V II je jich zase víc než v HH a i já tam konečně našel tu svou. Ale k tomu problému s tiskem. Nevím co tiskneš ale já měl také v HH problémy s tiskem dokumentů v OO ale vyřešila to změna písma. S tím přednastaveným (nějaký Nimbus Roman) jsem tisknul dokumenty dost zmatené, při použití jiných písem (courier...) bylo vše v pořádku. Připomínám, že tisknu na sítové tiskarně připojené k Windows XP
NB HP nx6125 Ubuntu 8.10
Athlon XP 2600+ GeForce 7600GT+ Ubuntu 8.10 +Windows Home
Athlon XP 3000+ Geforce 7600GT + Windows Home

zach

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 06 Listopadu 2008, 18:20:50 »
Jo právě tiskárnu mám správnou připojenou na linuxu, nejdou mi tisknout ani obrázky:( a přitom když to tisknu po síti z windows z druhýho PC tak to jde.

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #3 kdy: 06 Listopadu 2008, 18:47:59 »
Ještě doplním, že tady zachy má tiskárnu HP DeskJet 845C, která je podle openprinting databáze perfektně podporována, a že má Ubuntu 8.10 II ::)
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

luisah

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 06 Listopadu 2008, 19:32:57 »
Ještě doplním, že tady zachy má tiskárnu HP DeskJet 845C, která je podle openprinting databáze perfektně podporována, a že má Ubuntu 8.10 II ::)
Tuhle tiskárnu jsem pořídil bráchovi a není nejmenší problém s tiskem (Xubuntu 8.04)

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 07 Listopadu 2008, 21:41:26 »
co vytiskne nějaké "správné" pdf, popř co vyleze když dáte tisknout přes příkaz lp popř tisk z TeXu?

zach

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 07 Listopadu 2008, 22:09:25 »
no zkoušel sem dát tisk textu a obrázku, a pokaždý se mi stalo že začli se tisknou nějaký neznámý znaky, třeba jeden řádek, nebo pár znaků, a tiskárna jela a ne ane ji zastait:( sem ji musel vypínat násilně:(

Vetinari

• Stálý člen
  • **
  • ... so better use your brain!
« Odpověď #7 kdy: 07 Listopadu 2008, 22:27:27 »
Zkus někde v Systém>Správa>Tisk změnit a vyzkoušet další ovladače. Já mám 1220c a na výběr mám 5 ovladačů s tím, že správně funguje jenom jeden...

tylik

• Host
« Odpověď #8 kdy: 08 Listopadu 2008, 10:49:40 »
Zkus někde v Systém>Správa>Tisk změnit a vyzkoušet další ovladače. Já mám 1220c a na výběr mám 5 ovladačů s tím, že správně funguje jenom jeden...

Ja mam canon MP pixma 610 a 64bit II. Nesli mi nainstalovat ani drivre :D lebo canon nerobi pre 64bit linux ovladace. KEd som nainstaloval canona cez ubuntu, tak neslo tlacit. Vybral som spravne ovladace a neslo, nereagovalo nic. Tak som vybral ovladace o triedu vysie a ide to...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.