Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pro uživatele PC od FSC  (Přečteno 4471 krát)

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
Pro uživatele PC od FSC
« kdy: 06 Listopadu 2008, 15:55:48 »
Poněvadž už nějaký ten rok pracuji pro FSC (neříkám, že jsem zrovna fanda této značky, ale koho chleba jíš, toho píseň zpívej ;D), tak už si delší dobu hraji s myšlenkou, že bych připravil nějaký manuál pro jednotlivé typy PC (notebooky, desktopy), zvláště co se týká jejich podpory Linuxu, zvláště Ubuntu.

Poněvadž samozřejmě nemám možnost odzkoušet Ubuntu na všech strojích, tak by mě zajímalo, jaké modely tu jsou nejvíce zastoupeny. Přemýšlel jsem, že bych to udělal formou ankety, nicméně nevím, jestli bych vybral ty nejvíce používané.

Proto bych vás všechny chtěl poprosit, máte-li samozřejmě zájem, zda-li byste mi mohli říct model, který používáte, technické parametry a případně vaše zkušenosti, názory, postřehy.

V případě že o to bude zájem, tak bych se do toho rád pustil.

Takže jakékoli podněty vítány.

Díky.
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

Miko10

• Stálý člen
  • **
Re: Pro uživatele PC od FSC
« Odpověď #1 kdy: 06 Listopadu 2008, 17:05:53 »
No ja mam tento notas http://www.qcomp.sk/shopping/product_details.php?idp=at1830EP107

Zatial moje postrehy, kedze ho mam len par dni.:
- zvukovka HDA Intel hra strasne po tichu, zatial som ale neriesil, nebol cas
- grafika je intel takze vsetko v pohode
- wifi Atheros, s ath5k funguje ak sa pouziju patche zo stranky  http://wireless.kernel.org/download/compat-wireless-2.6/, pripadne pouzit madwifi
- nefunguje ovladanie jasu cez Fn tlacitko
- nereaguje wifi LED
- pri pouziti ath5k funguje suspend, aj hibernácia suprovo.

Inak som s nim zatial spokojny, este ked bude cas a bude sa mi chciet tak vyriesim tu zvukovku.
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

Tadeáš Pařík

• Ubuntu.cz
« Odpověď #2 kdy: 06 Listopadu 2008, 19:29:01 »
Ok, tak už Tě mám v seznamu, klidně piště máte-li i stejné PC, ocením rozdílné zkušenosti. Vaše zkušenosti jsou vítány. Jinak kdyby někdo z vás potřeboval nějaké info o FSC PC, dílech případně záruky apod., tak se klidně ozvěte, rád pomůžu.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5

pariktadeas@jabbim.cz

Marvn

• Stálý člen
  • **
  • Take it easy :)
« Odpověď #3 kdy: 07 Listopadu 2008, 12:52:33 »
ja mam FSC Amilo pro V3545 a funguje skoro vse (wifi, nvidia grafika, touchpad, bluetooth). nefunguji v podstate jen 3 veci: ctecka karet (ale to by mozna slo zprovoznit, kdybych mel vuli hledat driver), slot na SIM kartu (tady ani nevim, jak presne by mel fungovat) a pak prepinani zvuku pri zapojeni sluchatek (zvuk repracku stale hraje, pravdepodobne by to melo byt reseno softwarove a ne mechanicky, ale nevim jak)
Arch Linux x64 (KDE) | KISS  :-*
"Ignorance isn't stupidity, but choosing to remain ignorant is."

Tadeáš Pařík

• Ubuntu.cz
« Odpověď #4 kdy: 07 Listopadu 2008, 12:59:31 »
ja mam FSC Amilo pro V3545 a funguje skoro vse (wifi, nvidia grafika, touchpad, bluetooth). nefunguji v podstate jen 3 veci: ctecka karet (ale to by mozna slo zprovoznit, kdybych mel vuli hledat driver), slot na SIM kartu (tady ani nevim, jak presne by mel fungovat) a pak prepinani zvuku pri zapojeni sluchatek (zvuk repracku stale hraje, pravdepodobne by to melo byt reseno softwarove a ne mechanicky, ale nevim jak)

tak k těm sluchátkům, vím, že se to tu řešilo, našel jsem toto vlákno, tak tam mrkni, snad to pomůže http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,27021.0.html

pariktadeas@jabbim.cz

svestka

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 07 Listopadu 2008, 14:15:26 »
Tak ja mam Amilo Pro v3205
Funguje v podstate vsetko v pohode s mensimi problemami som sa stretol pri zapnutom Compize ked mi niekedy pri spusteni videa stuhol cely system. Ale nemal som cas to riesit takze som jednoducho vypol Compiz...
No a potom je este problem s touchpadom ktory po prebudeni zo spanku alebo hybernacie nefunguje.

Marvn

• Stálý člen
  • **
  • Take it easy :)
« Odpověď #6 kdy: 07 Listopadu 2008, 14:54:10 »

tak k těm sluchátkům, vím, že se to tu řešilo, našel jsem toto vlákno, tak tam mrkni, snad to pomůže http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,27021.0.html
resilo se i jinde
http://www.suseportal.cz/forum/po-zasunuti-sluchatek-reproduktorky-stale-hraji
http://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=44665

problem je, ze tech moznosti co dopsat za snd-hda-intel je pomerne mnoho a spatne se testuje, zdali to zabralo, protoze ten modul nelze za behu vyhodit.
Kód: [Vybrat]
[m@mlaptop ~]$ sudo /etc/rc.d/alsa stop
:: Saving ALSA Levels                                                                                                                                [DONE]
[m@mlaptop ~]$ sudo modprobe -r snd-hda-intel
FATAL: Module snd_hda_intel is in use.

btw. pokud pouzivate arch jako ja, tak to nastaveni davat do /etc/modprobe.conf

Edit: trosku jsem googlil a moji kandidati jsou:
options snd-hda-intel enable=1 index=0 model=targa-dig position_fix=1
options snd-hda-intel model=targa-dig
options snd-hda-intel model=3stack-6ch
tak az budu mit trochu casu, otestuji to a dam vedet, jake byly vysledky
« Poslední změna: 07 Listopadu 2008, 15:16:36 od Marvn »
Arch Linux x64 (KDE) | KISS  :-*
"Ignorance isn't stupidity, but choosing to remain ignorant is."

Tadeáš Pařík

• Ubuntu.cz
« Odpověď #7 kdy: 07 Listopadu 2008, 19:19:43 »
Tak to pomalu sepisuji a dávám dokupy, jen doufám, že se vás ozve více :-[

pariktadeas@jabbim.cz

fritzek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 08 Listopadu 2008, 16:55:22 »
FS Amilo Pro V3205
Az na ten nefunkcni touchpad po probuzeni ze suspendu(z hibernace je vse OK). Da se to sice vyresit downgradem BIOSu na 1.10, ale radsi pouzivam 1.20, abych se vyhul pripadnym jinym problemum. A ctecka mi funguje jenom na SD karty a i to chtelo dost pokusu a omylu.
A na zaver jedna pozitivni vec: Ackoliv vsichni prodejci psali vydrz "az 3.5 hodiny", tak se zapnutou wifi vydrzi v klidu pres 4 a bez wifi i tesne pod 5 hodin.
P4 2.94GHz / 1024MB RAM / NVidia 6600 256MB / 80GB Seagate / DVB MSI Megasky / Leadtek Winfast 2000 / LENNY
NB Centrino Duo / 1024MB RAM / Intel 945GM / Intel wifi 3945ABG / Intel ethernet 100 VE

fermata

• Aktivní člen
  • *
  • skill: write in C
« Odpověď #9 kdy: 08 Listopadu 2008, 19:13:58 »
Fujitsu Siemens Esprimo V5505
Vsetko funguje out-of-the-box, okrem funkcnych tlacitok na vypnutie/zapnutie wifiny a uspanie.
"A weak coder becomes a strong coder by reading code and writing code - every day, for fun."

Fujitsu Siemens V5505, Intel Core 2 Duo, 1 GB RAM, Intel X3100, Debian Sid/Squeeze LXDE + Ubuntu Intrepid Ibex

mohylar

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 09 Listopadu 2008, 16:01:31 »
Fujitsu Siemens Amilo Pro V3405
-nefunguje tlačítko pro spuštění wifi a Bluetooth, naštěstí je nepotřebuju.

Jinak byl problém s biosem. Projevovalo se to tak, že notebook cca při každém dvacátém zapnutí nenastartoval. Řešil to servis Fujitsu Siemens v Praze (na Evropské kousek od Vítězného náměstí) a nevyřešili. Dělali na něm nějaké testy, ale chyba se neprojevila. Když mi ho vrátili, tak po nějaké době mě napadlo nahrát nový BIOS a bylo po problému. Jinak jednání se zákazníkem bylo na úrovni a o tom, jak testy proběhly mě informovali telefonem do dvou dnů a nabídli mi i dlouhodobé testování, ale to jsem odmítl. Počítač jsem měl jen jeden a potřeboval jsem ho. Jinak vše funguje tak jak má.

V příloze je výpis hardwaru (lshw).

[attachment deleted by admin]
« Poslední změna: 09 Listopadu 2008, 16:12:05 od mohylar »
HP ProBook 4320s, Intel Core i3 M350 2,26GHz, 3GB RAM DDR3 1333MHz, ATI Radeon HD 4350, HDD 320GB 7200 ot/min, Display matný 13,3' 1366 x 768, Ubuntu 12.04

Tadeáš Pařík

• Ubuntu.cz
« Odpověď #11 kdy: 10 Listopadu 2008, 22:52:44 »
Tak se to tu pokusím trochu popohnat, aby mi tento topic neodešel do "křemíkového nebe". Opravdu je vás tu tak málo, co používáte PC této značky? Něco se tu sice nastřádalo, ale chtělo by to více zúčastněných, aby z toho něco rozumného vzniklo.

Takže se těším ;)

pariktadeas@jabbim.cz

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.