Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: tvorba videa z obrázků  (Přečteno 7599 krát)

_teevee_

• Návštěvník
tvorba videa z obrázků
« kdy: 11 Listopadu 2008, 22:12:19 »
Zdravím
potřeboval bych vytvořit video z obrazků a to tak že by tam jeden snímek byl zobrazen např 2 sekundy (nemyslím 1 obrázek = 1 frame). Zkoušel jsem to v prigramu avidemux: načetl obrázky, nastavil rychlost 1 snimek za sekundu a pak ve filtrech prevzorkoval na nějaké lepší fps (např 25). Tato metoda funguje docela dobře do chvíle než chci, aby se obrázky zobrazovaly po dobu delší než 1 sekunda.
Předem děkuji za jakékoli nápady a rady.
TeeVee

romciiik

• Stálý člen
  • **
    • romiix.org
Re: tvorba videa z obrázků
« Odpověď #1 kdy: 11 Listopadu 2008, 23:08:11 »
vyskusaj MANSlide, skusal som ho na 8.04 ale tam mi zial nesiel, mozes to vyskusat.
dalej to zvlada aj MANdvd tam mi to slo na 7.10 ale na 8.04 uz nie a na 8.10 neviem

pokusal som sa dlhodlho poriesit tento nedostatok na desktope, zial bezvysledne a musel som siahnut na Picasa. pod linuxom sla iba 2.7 -> zial prave export videa bol velmi nestabilny a dlhsie sekvencie nezvladal. verzia 3 pod linuxom sice ide ale export videa hlasi error (nieco so starymi kniznicami z WIN2000, asi koli wine)

nakonies som bol nuteny spravit to cez Picasa, pod windowsom a to bola fakt chvila, bez problemov

skus reportnut vysedok z tvojich pokusov

_teevee_

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 12 Listopadu 2008, 17:30:25 »
Moje testy na ubuntu 8.04:

Manslide - instalace a ovládání v pohodě, fotky načte a dokoce i začne tvořit videoseqenci, ale ta i po dokončení nikde neexistuje, takže nepoužitelný. Po dokončení renderování se mě to ještě zeptá, zda si chcu video spustit, ale ani po potvrzení jej nespustí, nejspíš skutečně nikde neni. Dokonce to nenapíše ani žádnou chybovou hlášku jak do Xek tak na příkazovku.

Picasa 2.7.0 - video vytvoří bez problémů, ovšem s obrázky dělá různé "pohybove efekty" které nejdou vypnout (nebo jsem nepřišel na to jak). Nelze nastavit žádná komprese, takže pro práci je potřeba mít na disku nějaké to volné místo a kompresi udělat zvášť. Stejně je ještě potřeba v nějakém stříhacím programu odstranit prvních pár snímků kde je uveden název alba a datum (aspoň mě osobně to tam trochu vadí, minimálně pro toto konkretní video, co se snažím vytvořit)

Hledal jsem i nějaké parametry pro ffmpeg, ale ve našel jsem jen to co umí avidemux, tj 1 obrázek = 1 frame na videu.

Co se týká avidemuxu tak po renderování většinou spadne, nicméně video, nebo aspoň jeho větší část vytvoří.

Asi se mrknu po nějakým softu do wine.

_teevee_

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 21 Listopadu 2008, 13:29:34 »
Posílám pár dalších poznatků.
avidemux:
má problém s načítáním videa, které bylo vytvořené v picasa nebo virtualdubu - rozhozené barvy. Jak to opravit přímo v avidemuxu nevím, určitě to nějakým filtrem pujde. Lze to opravit pomocí ffmpeg - ze vstupního nekomprimovaného videa jsem vytvořil opět nekomprimované video. Potom už to bylo v pohodě, pouze vertikalně zrcadlený, ale to už lze v avidemuxu jednoduše filtrem opravit.
Další problém nastal při importování externího zvuku v mp3. Zřejmě avidemux nezvládá proměnlivou rychlost datového toku. Potřebnou mp3ku jsem otevřel a znovu uložil v audacity s konstantním datovým tokem.
Poslední problém jsem měl při vkládání loga do videa. Toto se mi žádným způsobem nepodařilo rozběhnout a logo jsem musel vložit ve virtualdubu.
Dále jsem u avidemuxu zpozoroval nestabilitu při sestavování videa z jednotlivých uložených obrázků. Při práci z jedním videosouborem program pracoval bez problému.

Vyřešil jsem problém se sestavováním videa z obrázků jako slideshow v avidemuxu. Nejpomaleji lze nastavit 1 frame (obrazek) za sekundu. Po tomto nastavení vložím videofiltr, který mně při zachování délky videa dokáže zvýšit nebo snížit počet snímků za sekundu, takže tady nastavím vyšší. Po uložení znovu otevřu a dokážu snížit samotnou rychlost videa snížením počtu snímků za sekundu (už tam není 1fps ale hodnota nastavena ve filtru, která lze snižovat). Bohužel tady vzniká výše popsaný problém padaní této aplikace.

Pokud jsem na něco šel špatně nebo víte jak to vyřešit elegantněji tak prosím napište. Hlavně jak vložit logo ve formátu PNG (i s průhledností) do videa. Zřejmě bude potřeba ještě nastavit PNG soubor, při jeho samotném ukládání.

JohnDoe

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 21 Listopadu 2008, 14:56:49 »
No a co to vyresit tak, ze ty snimky, ktery chces mit zobrazeny vic sekund tam proste vicekrat nakopirujes, takze si program bude myslet, ze maka uz na dalsim obrazku, ale bude to porad ten samej jen se jmenem "o jednicku" vetsim?  ;)
Omlouvam se za psani bez hacku a carek, ale s nimi bych to psal jeste zitra :(

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 21 Listopadu 2008, 17:57:16 »
Lives....

romciiik

• Stálý člen
  • **
    • romiix.org
« Odpověď #6 kdy: 23 Listopadu 2008, 19:34:25 »
Lives som skusal ale nepodarilo sa mi to:(
nejaky dalsi napad?

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 24 Listopadu 2008, 11:11:45 »
úplně normálně funguje > nainstalovat, načíst pak pár obrázků (stejné rozlišení, popř upravené vůči videu) přes Nástroje > Generate > Clip from image, zaškrtněte 1 snímek na frame, 10 frame...

pak přepnout na více stop, natáhnout klipy, načíst hudbu > Vyrenderovat jako nový klip
přepnout zpět na editaci klipu a kódovat klip jako nějaký soubor

romciiik

• Stálý člen
  • **
    • romiix.org
« Odpověď #8 kdy: 24 Listopadu 2008, 17:40:53 »
ooo, zjavne to bola moja nesikovnost, toto vyzera ako manual, vyskusam, thx ;)

kosostvorcek

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 14 Března 2010, 16:42:00 »
vsetko bolo ok az po nacitanie hudby.ak vlozim mp3 subor urobi to akoby novy klip a to nechcem,chcem ten track ako zvuk k danemu obrazku :(

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.