Moje testy na ubuntu 8.04:
Manslide - instalace a ovládání v pohodě, fotky načte a dokoce i začne tvořit videoseqenci, ale ta i po dokončení nikde neexistuje, takže nepoužitelný. Po dokončení renderování se mě to ještě zeptá, zda si chcu video spustit, ale ani po potvrzení jej nespustí, nejspíš skutečně nikde neni. Dokonce to nenapíše ani žádnou chybovou hlášku jak do Xek tak na příkazovku.
Picasa 2.7.0 - video vytvoří bez problémů, ovšem s obrázky dělá různé "pohybove efekty" které nejdou vypnout (nebo jsem nepřišel na to jak). Nelze nastavit žádná komprese, takže pro práci je potřeba mít na disku nějaké to volné místo a kompresi udělat zvášť. Stejně je ještě potřeba v nějakém stříhacím programu odstranit prvních pár snímků kde je uveden název alba a datum (aspoň mě osobně to tam trochu vadí, minimálně pro toto konkretní video, co se snažím vytvořit)
Hledal jsem i nějaké parametry pro ffmpeg, ale ve našel jsem jen to co umí avidemux, tj 1 obrázek = 1 frame na videu.
Co se týká avidemuxu tak po renderování většinou spadne, nicméně video, nebo aspoň jeho větší část vytvoří.
Asi se mrknu po nějakým softu do wine.