Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: PHP - upload obrázků do MySQL  (Přečteno 31155 krát)

Teyras

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 227
  • $life = "fight";
    • Zobrazit profil
PHP - upload obrázků do MySQL
« kdy: 17 Listopadu 2008, 10:51:20 »
Zdravím,
Pokouším se vytvořit PHP skript pro upload obrázků do MySQL (do pole typu longblob) a následné vykreslení.
Obrázek načtu z formuláře přes
Kód: [Vybrat]
$fp = fopen($imagefile, "r");
$image = addslashes(fread($fp, filesize($imagefile)));
fclose($fp);
a vložím do databáze.
Pak vypisuji přes tuhle prasárnu
Kód: [Vybrat]
<?php
# Vložení přihlašovacích údajů, funkcí, spuštění sessions, připojení k MySQL
require "include/config.inc.php";
require 
"include/functions.inc.php";
init($server$login$pass$db);
# Ošetření ID
$id sprintf("%d"$_GET["id"]);
# MySQL příkazy
$query "SELECT * FROM ".$prefix."images WHERE id='".$id."' LIMIT 1";
$result mysql_query($query$conn) or die(mysql_error());
$data mysql_fetch_row($result);
$db_type $data[4];
$db_image $data[1];
$db_size $data[5];
$db_name $data[3];
# Vykreslení obrázku
header("Content-type: $db_type");
header("Content-length: $db_size");
header("Content-Disposition: attachement; filename=$db_name");
header("Content-Transfer-Encoding: binary");
header("Content-Description: PHP Generated Data");
echo 
$db_image;
?>

Bohužel obrázek to nezobrazí ani náhodou... Výsledek vypadá nějak takhle http://jbuchar.ic.cz/image.php?id=1
AMD Athlon X2 4400+, 2GB DDR2, Asus GeForce EN8600GT 512MB DDR3, Seagate Barracuda 7200.10 160GB SATAII, Seagate Barracuda 7200.10 120GB IDE
Arch Linux, KDEmod 4.2

Marek_

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 342
    • Zobrazit profil
Re: PHP - upload obrázků do MySQL
« Odpověď #1 kdy: 17 Listopadu 2008, 11:16:10 »
1. Pokud chceš nahrávat uploadovat soubory z formuláře, obvykle se využívá funce move_uploaded_file
2. není třeba proměnná $prefix prázdná?
3. zkus ještě nějaký kontrolní výpis před samotným vykreslením, jestli dotaz proběhl správně
4. mrkni na ošetření addslashes, stripslashes
5. googlem se dá najít návod 100%
openSUSE 13.1
Opera 12 - ano, stale

Teyras

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 227
  • $life = "fight";
    • Zobrazit profil
Re: PHP - upload obrázků do MySQL
« Odpověď #2 kdy: 17 Listopadu 2008, 11:25:31 »
1. Pokud chceš nahrávat uploadovat soubory z formuláře, obvykle se využívá funce move_uploaded_file
2. není třeba proměnná $prefix prázdná?
3. zkus ještě nějaký kontrolní výpis před samotným vykreslením, jestli dotaz proběhl správně
4. mrkni na ošetření addslashes, stripslashes
5. googlem se dá najít návod 100%
1) Dík, skouknu to... Určitě to tím hodím do MySQL?
2) Ne, není prázdná, je obsažená v config.inc.php
3) Výpis jsem zkoušel, všechno vypadá správně...
4) bez addslashes mi neprojde query
5) googlem jsem našel mrtě návodů, všechny na stejným principu co můj postup... Bohužel výsledek furt stejnej.
AMD Athlon X2 4400+, 2GB DDR2, Asus GeForce EN8600GT 512MB DDR3, Seagate Barracuda 7200.10 160GB SATAII, Seagate Barracuda 7200.10 120GB IDE
Arch Linux, KDEmod 4.2

Marek_

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 342
    • Zobrazit profil
Re: PHP - upload obrázků do MySQL
« Odpověď #3 kdy: 17 Listopadu 2008, 11:32:26 »
hoď sem ještě skript, kterým to dáváš do databáze a i ten formulář
openSUSE 13.1
Opera 12 - ano, stale

Teyras

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 227
  • $life = "fight";
    • Zobrazit profil
Re: PHP - upload obrázků do MySQL
« Odpověď #4 kdy: 17 Listopadu 2008, 11:36:59 »
hoď sem ještě skript, kterým to dáváš do databáze a i ten formulář
Máš ho mít...
Kód: [Vybrat]
<?php
# Vložení přihlašovacích údajů, funkcí, spuštění sessions, připojení k MySQL
require "include/config.inc.php";
require 
"include/functions.inc.php";
init($server$login$pass$db);
# Určení data a času
$month = (int)Date("m");
$date Date("H:i j.$month.Y");
# Zpracování proměnných z formuláře
if (!empty($imagefile) && !empty($title)){
$fp fopen($imagefile"r");
$image addslashes(fread($fpfilesize($imagefile)));
fclose($fp);
$type $imagefile_type;
$name mysql_real_escape_string($imagefile_name);
$size $imagefile_size;
$title mysql_real_escape_string($_POST["title"]);
};
# MySQL příkazy
$query "INSERT INTO ".$prefix."images VALUES ('', '".$image."', '".$title."', '".$name."', '".$type."', '".$size."', '".$width."', '".$height."', '".$date."', '".$_SESSION["user"]."')";
# Titulek stránky
$sitetitle "Nahrát obrázek";
# Hlavička
$cssnumber "2";
require 
"include/header.inc.php";
# Vložení obrázku do databáze / Výpis formuláře
if (!empty($imagefile) && !empty($title)){
mysql_query($query$conn) or die(mysql_error());
echo "Obrázek nahrán.";
}
else {
echo "<form action=\"uploadimage.php\" method=\"post\" enctype=\"multipart/form-data\">\n";
echo "<table>\n";
echo "<tr><td>\n";
echo "Popis obrázku\n";
echo "</td></tr><tr><td>\n";
echo "<input type=\"text\" name=\"title\">\n";
echo "</td></tr><tr><td>\n";
echo "Obrázek\n";
echo "</td></tr><tr><td>\n";
echo "<input type=\"file\" name=\"imagefile\">\n";
echo "</td></tr><tr><td>\n";
echo "<input type=\"submit\">\n";
echo "</td></tr>\n";
echo "</table>\n";
echo "</form>\n";
}
# Konec stránky
require "include/footer.inc.php";
?>

AMD Athlon X2 4400+, 2GB DDR2, Asus GeForce EN8600GT 512MB DDR3, Seagate Barracuda 7200.10 160GB SATAII, Seagate Barracuda 7200.10 120GB IDE
Arch Linux, KDEmod 4.2

Marek_

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 342
    • Zobrazit profil
Re: PHP - upload obrázků do MySQL
« Odpověď #5 kdy: 17 Listopadu 2008, 12:00:23 »
no jelikož tvrdíš, že už to v databázi máš, tak asi bude problém až při tom zobrazení. Pár výhrad bych k tomu skriptu měl, ale funkční by to snad být mělo.
Jen mě napadlo, jestli není problém,
1. že ten soubor otvíráš tak nějak textově a ne binárně
2. opravdu pozor na ty uvozovky, to chce vysledovat
prostě aby nebyla porušena data

mrkl bych se přímo do databáze být tebou

openSUSE 13.1
Opera 12 - ano, stale

Teyras

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 227
  • $life = "fight";
    • Zobrazit profil
Re: PHP - upload obrázků do MySQL
« Odpověď #6 kdy: 17 Listopadu 2008, 12:08:19 »
no jelikož tvrdíš, že už to v databázi máš, tak asi bude problém až při tom zobrazení. Pár výhrad bych k tomu skriptu měl, ale funkční by to snad být mělo.
Jen mě napadlo, jestli není problém,
1. že ten soubor otvíráš tak nějak textově a ne binárně
2. opravdu pozor na ty uvozovky, to chce vysledovat
prostě aby nebyla porušena data

mrkl bych se přímo do databáze být tebou
No, zkoušel jsem tam i přes PHPMyAdmina ten obrázek nahrát znova, pro jistotu, a dělá to to samý... Takže bych to viděl spíš na problém s tím výpisem... BTW jestli máš nějaké výhrady tak klidně napiš... Psal jsem to dost "horkou jehlou", sám bych si tam toho asi ještě dost našel
AMD Athlon X2 4400+, 2GB DDR2, Asus GeForce EN8600GT 512MB DDR3, Seagate Barracuda 7200.10 160GB SATAII, Seagate Barracuda 7200.10 120GB IDE
Arch Linux, KDEmod 4.2

Marek_

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 342
    • Zobrazit profil
Re: PHP - upload obrázků do MySQL
« Odpověď #7 kdy: 17 Listopadu 2008, 12:12:12 »
Trochu mi však uniká smysl toho skriptu, jestli to je jen pro tebe na vyzkoušení, pak budiž, ale pokud si má vybírat klient/uživatel svůj obrázek a nahrát ho k tobě na server do databáze, bude nutné to řešit asi jinak - viz můj první příspěvek (move_uploaded_file)
« Poslední změna: 17 Listopadu 2008, 12:23:27 od Marek_ »
openSUSE 13.1
Opera 12 - ano, stale

Teyras

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 227
  • $life = "fight";
    • Zobrazit profil
Re: PHP - upload obrázků do MySQL
« Odpověď #8 kdy: 17 Listopadu 2008, 12:17:39 »
Trochu mi však uniká smysl toho skriptu, jestli to je jen pro tebe na vyzkoušení, pak budiž, ale pokud si má vybírat klient/uživatel svůj obrázek a nahrát ho k tobě na server do databáze, bude nutné to řešit asi jinak - viz můj první příspěvek (move_upload_file)
move_upload_file nenacpu soubor do databáze kdybych se měl ... :)
AMD Athlon X2 4400+, 2GB DDR2, Asus GeForce EN8600GT 512MB DDR3, Seagate Barracuda 7200.10 160GB SATAII, Seagate Barracuda 7200.10 120GB IDE
Arch Linux, KDEmod 4.2

Marek_

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 342
    • Zobrazit profil
Re: PHP - upload obrázků do MySQL
« Odpověď #9 kdy: 17 Listopadu 2008, 12:27:41 »
Jsi mě nepochopil, to neslouží k nahrání do databáze, pouze k bezpečnému přenosu souboru z klientského počítače k tobě do nějaké složky na serveru, kde ho můžeš bud nechat nebo dále zpracovat do databáze.
openSUSE 13.1
Opera 12 - ano, stale

Teyras

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 227
  • $life = "fight";
    • Zobrazit profil
Re: PHP - upload obrázků do MySQL
« Odpověď #10 kdy: 17 Listopadu 2008, 12:33:13 »
Jsi mě nepochopil, to neslouží k nahrání do databáze, pouze k bezpečnému přenosu souboru z klientského počítače k tobě do nějaké složky na serveru, kde ho můžeš bud nechat nebo dále zpracovat do databáze.
Jo takhle... A můžeš mi nějak naznačit jak to pak zpracuju do databáze?
AMD Athlon X2 4400+, 2GB DDR2, Asus GeForce EN8600GT 512MB DDR3, Seagate Barracuda 7200.10 160GB SATAII, Seagate Barracuda 7200.10 120GB IDE
Arch Linux, KDEmod 4.2

Marek_

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 342
    • Zobrazit profil
Re: PHP - upload obrázků do MySQL
« Odpověď #11 kdy: 17 Listopadu 2008, 12:46:34 »
pro ilustraci

Kód: [Vybrat]

if(isset($_POST['upload'])) // soubor je nahrán
    {
        // kontrola o jaké obrázky jde, to $_FILES je superglobální proměnná, které se pak právě dá s výhodou použít
        if (($_FILES['uploadedfile']['type'] == "image/gif")||
            ($_FILES['uploadedfile']['type'] == "image/jpeg"))
        {
       
           
            // dočasné umístění
            $tempfile = $_FILES['uploadedfile']['tmp_name'] ;
               
            // ted ten dočasný nahraný soubor od klienta musíš otevřít(b jako binary), ošetřit uvozovkami
            $data = addslashes(fread(fopen($tempfile, "rb"), filesize($tempfile)));
           
            // zjistíš nutné informace o tom souboru.
            $filetype = $_FILES['uploadedfile']['type'];
            $filesize = $_FILES['uploadedfile']['size'];
            $filename = $_FILES['uploadedfile']['name'];
   
            // vložíš do databáze
            $query = "INSERT INTO uploads (data,filename,filesize,filetype) VALUES ('$data','$filename','$filesize','$filetype')";
            mysql_query($query);
        }
       
        else
        {
            echo "blbej typ<br>";
        }
    }   
             
openSUSE 13.1
Opera 12 - ano, stale

Teyras

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 227
  • $life = "fight";
    • Zobrazit profil
Re: PHP - upload obrázků do MySQL
« Odpověď #12 kdy: 17 Listopadu 2008, 12:53:01 »
OK... zkusím ještě poštelovat ten fopen aby to otevíral binárně... pro jistotu...
EDIT: tak rozdíl veškerej žádnej...
« Poslední změna: 17 Listopadu 2008, 12:56:46 od Teyras »
AMD Athlon X2 4400+, 2GB DDR2, Asus GeForce EN8600GT 512MB DDR3, Seagate Barracuda 7200.10 160GB SATAII, Seagate Barracuda 7200.10 120GB IDE
Arch Linux, KDEmod 4.2

Marek_

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 342
    • Zobrazit profil
Re: PHP - upload obrázků do MySQL
« Odpověď #13 kdy: 17 Listopadu 2008, 13:06:28 »
tady je ten výsledek? http://jbuchar.ic.cz/image.php?id=1

proč se ten obrázek jmenuje image.php?id=1, to by znamenalo problém v header("Content-Disposition: attachement; filename=$db_name");

co vypíší tyto proměnné?
$db_type = $data[4];
$db_image = $data[1];
$db_size = $data[5];
$db_name = $data[3];

co přípona?
openSUSE 13.1
Opera 12 - ano, stale

Teyras

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 227
  • $life = "fight";
    • Zobrazit profil
Re: PHP - upload obrázků do MySQL
« Odpověď #14 kdy: 17 Listopadu 2008, 17:38:11 »
Kód: [Vybrat]
image/jpeg
ÿØÿà  JFIF     ` ` ÿÛ C                                                                 ÿÛ C                                                                 ÿÀ    @ 4  "       ÿÄ                      ÿÄ µ               }        !1A  Qa "q 2‘¡ #B±Á RÑð$3br‚      %&'()*456789:CDEFGHIJSTUVWXYZcdefghijstuvwxyzƒ„…†‡ˆ‰Š’“”•–—˜™š¢£¤¥¦§¨©ª²³´µ¶·¸¹ºÂÃÄÅÆÇÈÉÊÒÓÔÕÖ×ØÙÚáâãäåæçèéêñòóôõö÷øùúÿÄ                         ÿÄ µ                w       !1  AQ aq "2  B‘¡±Á #3Rð brÑ  $4á%ñ    &'()*56789:CDEFGHIJSTUVWXYZcdefghijstuvwxyz‚ƒ„…†‡ˆ‰Š’“”•–—˜™š¢£¤¥¦§¨©ª²³´µ¶·¸¹ºÂÃÄÅÆÇÈÉÊÒÓÔÕÖ×ØÙÚâãäåæçèéêòóôõö÷øùúÿÚ          ? þ  óK{Øíã…àÒÆ« ñ-Óy¡-’+ƒp‹»&HR&` _(#¢<ŒÅÛY%Ò Ö¿±  If úsÞÜê35Ħޠ  g·³¶)nðÛlßkek  bB¬QqoŸJH ´±ƒ}Ä X¥¼$8¼7 7 THÑ«[†’Þ ”íó‹—ٷ鯅?²ýßÄË ¦ƒWšÎé’`Êmâû8ŸÈVc‘Ü<±­ÃªO'”S ‘  ’7&"½ 5'ZµGF ·´i6–—z©$åev×fÕÑ¥8J¤£ GžOT»í{í¢ÿ =Ïš'½³··ŠÞßLVhîÚæÏU¸7 ·—VJÏ Gq µÑ… õ$Éo0• ù~tC / Üx~÷Q‘¼^/ÞÉ¡M÷ d ÜB°É ‘™" ‰L4Øy  ],-<Ûdy ì¯ ÿ Á>h߈_ ´ÿ  ÅávšÊêxm ŒDÅ|=§ifeóu   NÂ8šT·´Ù µÇ(³¢_ÕO ÿ Á ¤´ñÞ™ ³âMKðѸ¶Xm¡‘­¬õyŒ–éwo<Ö òÝÅk ï  Ãp.&UUŠD ª< äY}©âs j¤éJ¬cF^Òn ÖwŽ”ºF·³|©#» •f iaåʤ¢Üí ß¾¶ºWÕÅ6¯Üþü5¡êz„ڍ®à›ß Û^;E¥ÞAo¨‹øái%³Y –²¬j/b í :I R«²F±-Å»} ã_„¿ | §x/öƒø£àtÑ4mNþËÚ Ñ–×EÔ’ðZ t‰¯4½9L "I`ŽiQ%½-c–á  ýrü'ÿ ‚}x á ©á7‡Hñ ÐÍs.ŸæÛÜ]èú fT‚ ,'e «,M3K7ú Á>Õmn  -kÉ?৿³‰ð—ì;ñ Z‚ÆÕ&Ðïìz4¥S’ Z3§i.mùþÒJêÝ÷?là’ ~/þÐ?°ÿ à ˆŸ ì5_ kÒK©øsG ig6¹á?  M Ãúýå½ÅýÙ[ËË{)-¦– E½Ð²K¸¡¶óͼEYÿ ‚"Câ  Á0ÿ eÝOÅ[./ÛÞ$·²¾¸Š ßRÐm¼mâ8´ ôŒ)  Æ’¶… ¥“r2Èå3q%J 8ƒ:¡N•*P£šc©B'zp¢[QŽq–šÖì[YªOy ¹Vò•ü¢Åз“ 5ñ§ƒ>!þÓ_·Oƒ¯î|a¢üEñï‡>)è>6Ót­z3§é^ Ñîìí5M(ʾ Ó.ona†=UdX&»r“IlÊ 1o$Göçã‡ü —à·ÇÛ_‡¿ ü+ ‹cgâß ÙŸì›í ]Ùiº÷‡àHnì ² –Þd¹ˆN³Ãw 7y ŠùŸ~˱ Ÿ tønìi4©Ê2QwŸ3¶°nÉEÉ7Ý$ùßø$ ÆŸŽ  ì ð3Àþ*øo«[ê  ôy| j²j·Q´šG‡D iS {   íV[9£d‚i®î¶âY®æ2‚ ý€ø?>•§ü?дí3E·´²Óc›LŠ=6ÎÚ  ´É[O–wÙ ,· ÉlÒÍ.Avl  Ñ_’湎  ™ãñ’Ë0ôåŠÆb1 ‚©6£*µ]Ijõz¶õín§Ü`ðUhá0Ô–2¬•*  Ÿ,5P„b·WÚ+î?Ì`þÆzw‡|ow j µK –ÇWÐu++‹†   šïM¼Rª°^@AM­wu Ñ äRÒ1Zýƒø4šE‰Ò,õˆ,‹[ÚM |>Уz © ê˜Ë h™Ù£É æóGøùñMum µO kò閚厧-¸¹X¡¡½ŽäÈ‘[¤ C Š& hRÕ ŒB3¶¿sbñ´CLµšÚTI. ‚â)"+åÝ ˆDÀÇ!aæ†w!Ë žrWêŽ#Âf. Zxªë Χ *JJÓŠ„e-RIÉ8¶–‰«ìÙøæ][  Ô•*n 2‹jr½Õô“Õ&š×{ísú ø[ð§öÖth5}kÁQÞJ`Gw¹×ocEehåE¸‚ÚæÆ RYSyW˜E ÷W9g‘¼+öŠñ †añ/†~ ø Ãö·±Y}¢m;AÑþÍaiko E6ã™Q&tfUw¸i%ŽF, ~ ~q|(ý¢$ÔV8¬…ݾ£ sÙZÅ ZYÂ$o:g–F<8ž ÃåøÊÕ*UŽ:–2£q¢èΓUd¯ ÒU k¹Ê|©IGÙÝÊRoDuRÍjbèB ƒÃ΄Wïy£$àœnêrÞ›Š‹“µÜšÑhD±¯Ä»]à'†õ½~ÑfÔõ=cÅ—s ‡µi  ÄzŠÀ›fd…<”GŽ'D`Ž¬ÛÙÚY ÿ /ÿ Œ_´ÇÄÏ üXøã |Añ燴_ xÃYÕô­'JñV½¤ZÚér}ŸJCca¨Ãm ÂévöIpQ>iQ‰'­ ëUðB®*¤ñ/<§†uåíž `ªÍPu9dé),dT½›n QŠvME&э>> Bö|ªªQTÕO¬F>ÑBÑçåö/—™&íwkÚïuólhe’8Ô€Ò: $à ì  { O'Ò¿_ü=ww¯ü Ðnt™%¹ñ ‚l O’ H‘¯ì,Ô ² ópÖð¼°LI(Ø2…Ž}çñ÷§Jûÿ öaø‘17:móÈ`¸+ Ë™”´w^Dp GîÔ*Ì   _Í !àâ%)ûfuFU(S« Í,=Oin’NÑq~RÓÛÖí  ‚š…W mR<—ìÛM?TÖ–ü®}SðSö‰ z¶¡¢F—útø»Ó/vÇ1G ;‹ymä £ ’`èG–$fC¸ù˜ý ¹Õ|?ñ£OA †4a{v y æÆÔ#8Ø$ o2²RDm¯#oàù ñ«à¤×·Ï㿇÷GLñ"bòô@~Ç øÜÉ#2,   Ç  ín F U?1¯ð[öÀñÏÃmJ +Æ cÞÉa0‰Ú ÝA"F?zÑK”Œä!i Bž_ÎDeQ×äq¹L1´Ö3-quà­:r›…Hí.] SW²‹Ñ­}_«G ,<½†%^œš´’æƒ[)w‹³Õm¶É#öÿ á¿ì¥ñ;R¸ :]” >Ÿ¥·Úî.EÅýü ð‚B}žÛ- ¸2 X¢i  ÕK1Û  Ïø+/ˆÏìûû é  : >=ø½â­;Ã7’µÚÜj3h my©kÌÎ I bÊÅt›Ø ãmMb ä±ó_ ÁO|wᯅZï‰ü?àÉ/´_ éwzœ··sØÄ̶4’ 2K%ÍÔí ‚=‰ pl!YÀ]ËøCûþØŸ ¿m  é¾"ñÔÂßKðÝ­ä  ðí´Žözb^É º•ûá  öüÛÛ Ù#XãŠÞ(¡BD’Káä¹ w˜g˜lVc  °9f)W©i©Õ«Z”y©R”nä¯S–¤¯d¢ží«ú ÌÇ ‡ÀÕ¥…•Y×ÅRäNQj0ŒÜTä›I|7K•]·½µ>:¢µ$ѵ  y ÁPÀÇ" É#   ¬1ʲ† dsE~Áí!üñÿ À—ùù¯¼øãÿÙ
4336
208125521.jpg
Je to v pořadí type, image, size, name :)
AMD Athlon X2 4400+, 2GB DDR2, Asus GeForce EN8600GT 512MB DDR3, Seagate Barracuda 7200.10 160GB SATAII, Seagate Barracuda 7200.10 120GB IDE
Arch Linux, KDEmod 4.2

Marek_

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 342
    • Zobrazit profil
Re: PHP - upload obrázků do MySQL
« Odpověď #15 kdy: 17 Listopadu 2008, 18:09:26 »
já jsem si to zkusil cvičně napsat a jede mi to, je pravda, že to move_uploaded_file asi ani nepotřebuješ.
mám to takto, tak zkus:
Kód: [Vybrat]
header("Content-Type: application/force-download");
header("Content-Type: application/octet-stream");
header("Content-Type: application/download");
header("Content-Description: File Transfer");
header("Content-Type: $type");
header("Content-Disposition: attachement; filename=$name");
header("Content-Length: $size");
header("Content-Transfer-Encoding: binary\n");
openSUSE 13.1
Opera 12 - ano, stale

Marek_

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 342
    • Zobrazit profil
Re: PHP - upload obrázků do MySQL
« Odpověď #16 kdy: 17 Listopadu 2008, 18:20:35 »
problém může být už asi jedině v tom typu, zkoušej různé
openSUSE 13.1
Opera 12 - ano, stale

Teyras

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 227
  • $life = "fight";
    • Zobrazit profil
Re: PHP - upload obrázků do MySQL
« Odpověď #17 kdy: 17 Listopadu 2008, 18:23:42 »
Huh, když ti to fachá, můžeš poslat zdroják toho uploadu a zobrazování obrázků? Tím by se mi to asi celkem zjednodušilo :)
AMD Athlon X2 4400+, 2GB DDR2, Asus GeForce EN8600GT 512MB DDR3, Seagate Barracuda 7200.10 160GB SATAII, Seagate Barracuda 7200.10 120GB IDE
Arch Linux, KDEmod 4.2

Marek_

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 342
    • Zobrazit profil
Re: PHP - upload obrázků do MySQL
« Odpověď #18 kdy: 17 Listopadu 2008, 18:34:11 »
co používáš za prohlížeč?
openSUSE 13.1
Opera 12 - ano, stale

Marek_

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 342
    • Zobrazit profil
Re: PHP - upload obrázků do MySQL
« Odpověď #19 kdy: 17 Listopadu 2008, 18:41:13 »
furt se mi nezdá, že se ti to i jmenuje jinak než má, to je fakt divný. Máš tam attachment nebo attachement?
openSUSE 13.1
Opera 12 - ano, stale

Teyras

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 227
  • $life = "fight";
    • Zobrazit profil
Re: PHP - upload obrázků do MySQL
« Odpověď #20 kdy: 17 Listopadu 2008, 18:43:20 »
furt se mi nezdá, že se ti to i jmenuje jinak než má, to je fakt divný. Máš tam attachment nebo attachement?
attachement, prohlížeč Konqueror, ale Iceweasel se to pokouší stahovat a Opera zobrazí prázdnej obrázek...
AMD Athlon X2 4400+, 2GB DDR2, Asus GeForce EN8600GT 512MB DDR3, Seagate Barracuda 7200.10 160GB SATAII, Seagate Barracuda 7200.10 120GB IDE
Arch Linux, KDEmod 4.2

Marek_

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 342
    • Zobrazit profil
Re: PHP - upload obrázků do MySQL
« Odpověď #21 kdy: 17 Listopadu 2008, 18:46:41 »
tak zkus attachment jako příloha
openSUSE 13.1
Opera 12 - ano, stale

Teyras

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 227
  • $life = "fight";
    • Zobrazit profil
Re: PHP - upload obrázků do MySQL
« Odpověď #22 kdy: 17 Listopadu 2008, 18:54:10 »
tak zkus attachment jako příloha
Tak teď mi to ten soubor nabízí stáhnout i v Konqueroru, problém je že to nic nestáhne...
AMD Athlon X2 4400+, 2GB DDR2, Asus GeForce EN8600GT 512MB DDR3, Seagate Barracuda 7200.10 160GB SATAII, Seagate Barracuda 7200.10 120GB IDE
Arch Linux, KDEmod 4.2

Marek_

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 342
    • Zobrazit profil
Re: PHP - upload obrázků do MySQL
« Odpověď #23 kdy: 17 Listopadu 2008, 18:59:11 »
No vidím:-) tak ale uspech, už je typ správně, velikost správně, jméno správně, ted už ti chybí jen ta data z databáze.
za ty všechny headers dej : echo $data;
openSUSE 13.1
Opera 12 - ano, stale

Teyras

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 227
  • $life = "fight";
    • Zobrazit profil
Re: PHP - upload obrázků do MySQL
« Odpověď #24 kdy: 17 Listopadu 2008, 19:06:43 »
No vidím:-) tak ale uspech, už je typ správně, velikost správně, jméno správně, ted už ti chybí jen ta data z databáze.
za ty všechny headers dej : echo $data;
To samý... zkoušel jsem pro jistotu i $db_image ale bez výsledku...
AMD Athlon X2 4400+, 2GB DDR2, Asus GeForce EN8600GT 512MB DDR3, Seagate Barracuda 7200.10 160GB SATAII, Seagate Barracuda 7200.10 120GB IDE
Arch Linux, KDEmod 4.2

 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.