Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: PHP - upload obrázků do MySQL  (Přečteno 31162 krát)

Teyras

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 227
  • $life = "fight";
    • Zobrazit profil
Re: PHP - upload obrázků do MySQL
« Odpověď #25 kdy: 18 Listopadu 2008, 15:19:43 »
Nejlepší by pro mě asi bylo kdybys mi poslal ten svůj zdroják se kterým ti to funguje.... Pěkně prosím :) Tak aspoň zjistím, jestli je chyba u mě a nebo u hostingu...
AMD Athlon X2 4400+, 2GB DDR2, Asus GeForce EN8600GT 512MB DDR3, Seagate Barracuda 7200.10 160GB SATAII, Seagate Barracuda 7200.10 120GB IDE
Arch Linux, KDEmod 4.2

sirkubador

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 270
    • Zobrazit profil
    • http://minastir.ic.cz
Re: PHP - upload obrázků do MySQL
« Odpověď #26 kdy: 20 Listopadu 2008, 16:15:35 »
Proč to musí být tak nutně přímo v databázi? Není to kapku neekonomické? Nestačilo by v databázi uchovávat jenom adresu obrázku někde ve složce? Ale je pravda, že záleží na důvodu, proč konkrétně musí být obrázek přímo v db. (Jinak možná skočit na diskuse.jakpsatweb.cz, tam je to přece jenom specializovanější a mohlo se to tam už řešit)
"A simple, lightweight linux distribution" (64-bit)

Teyras

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 227
  • $life = "fight";
    • Zobrazit profil
Re: PHP - upload obrázků do MySQL
« Odpověď #27 kdy: 20 Listopadu 2008, 19:34:06 »
O tu MySQL mi jde vcelku z akademickýho zájmu :) Prostě to plácnout na server je taky řešení, možná lepší, ale já bych to rád rozchodil takhle :D
AMD Athlon X2 4400+, 2GB DDR2, Asus GeForce EN8600GT 512MB DDR3, Seagate Barracuda 7200.10 160GB SATAII, Seagate Barracuda 7200.10 120GB IDE
Arch Linux, KDEmod 4.2

Martin Kiklhorn

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4807
  • グーグル!ご存知ですか?
    • Zobrazit profil
    • HEJ
Re: PHP - upload obrázků do MySQL
« Odpověď #28 kdy: 20 Listopadu 2008, 20:19:18 »
vidim addslashes, nevidim stripslashes

nevidim test na magic_quotes
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Teyras

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 227
  • $life = "fight";
    • Zobrazit profil
Re: PHP - upload obrázků do MySQL
« Odpověď #29 kdy: 20 Listopadu 2008, 21:24:31 »
vidim addslashes, nevidim stripslashes

nevidim test na magic_quotes
Stripslashes uz tam je... magic_quotes zkusim osefovat
EDIT: Huh, můžeš mi osvětlit co s tím můžou mit magic_quotes společnýho?
« Poslední změna: 20 Listopadu 2008, 21:27:45 od Teyras »
AMD Athlon X2 4400+, 2GB DDR2, Asus GeForce EN8600GT 512MB DDR3, Seagate Barracuda 7200.10 160GB SATAII, Seagate Barracuda 7200.10 120GB IDE
Arch Linux, KDEmod 4.2

Martin Kiklhorn

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4807
  • グーグル!ご存知ですか?
    • Zobrazit profil
    • HEJ
Re: PHP - upload obrázků do MySQL
« Odpověď #30 kdy: 20 Listopadu 2008, 21:37:35 »
Stripslashes uz tam je... magic_quotes zkusim osefovat
EDIT: Huh, můžeš mi osvětlit co s tím můžou mit magic_quotes společnýho?
Kdysi jsem měl problém popsaný v poznámce o jpeg tady: http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=420 a mohla za to kupodivu kombinace slashes s magic_quotes. Jsou velmi nepravděpodobné věci mezi nebem a zemí...
...které když vyřešíte až po třech týdnech usilovných snah si zapamatujete až do smrti.

Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Teyras

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 227
  • $life = "fight";
    • Zobrazit profil
Re: PHP - upload obrázků do MySQL
« Odpověď #31 kdy: 20 Listopadu 2008, 22:17:32 »
A řešení si pamatuješ? :)
AMD Athlon X2 4400+, 2GB DDR2, Asus GeForce EN8600GT 512MB DDR3, Seagate Barracuda 7200.10 160GB SATAII, Seagate Barracuda 7200.10 120GB IDE
Arch Linux, KDEmod 4.2

Martin Kiklhorn

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4807
  • グーグル!ご存知ですか?
    • Zobrazit profil
    • HEJ
Re: PHP - upload obrázků do MySQL
« Odpověď #32 kdy: 20 Listopadu 2008, 22:30:42 »
jedno je popsané v tom odkazu (base64), mne snad pomohlo buď vypnout magic nebo nepoužívat addslashes. Nakonec jsem stejně zjistil že je nesmysl ukládat obrázky do databáze (generuje to při větším množství obrázků hroznou zátěž databáze), stačí je automaticky přejmenovávat a do db dát jen jméno souboru.
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

sirkubador

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 270
    • Zobrazit profil
    • http://minastir.ic.cz
Re: PHP - upload obrázků do MySQL
« Odpověď #33 kdy: 21 Listopadu 2008, 00:06:27 »
K addslashes - jelikož v PHP6 magic už pravděpodobně nebude, možná by bylo lepší poohlédnout se třeba po něčem kapku univerzálnějším, tedy addslashes, které umí odhalit, zda se už náhodou nějaká podobná funkce nepoužila a nechat to zaslashované jenom jednou, a to dělat u všeho, co jde do db - na php.net bylo kdysi hned několik příkladů, jak to udělat (diskuse pod fcí addslashes myslím).

S akademickým zájmem je kříž... Předem můžu říct, že to s větším či menším úsilím půjde, ale není to rychlá, elegantní a hlavně ekonomická varianta, které by se měli programátoři čehokoliv držet.

http://www.anyexample.com/programming/php/php_mysql_example__image_gallery_(blob_storage).xml

Tady jsem něco málo k jakési BLOB galerii našel.
"A simple, lightweight linux distribution" (64-bit)

 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.