1. Instaluju na tu 250 GB.
2. Při instalaci jsou zapojeny oba disky
3. Grafika je od Gainwardu
4. zdroj Mercury 350W
Ad1. Nějaký bios jsem našla, ale není zas o tolik novější než ten můj (pc je rok staré) a prý přináší jen podporu nových CPU
Ad2. Vůbec nevím, jak to udělat
Ad3. Nic takového tam nemám
Ad4. Grafika má dodatečné napájení. Měla u sebe takovou rozdvojku (jeden vstup do grafiky, dva konektory ven do zdroje). Přepojila jsem to a aktuálně je na větvi s mechanikou (jeden konektor ze dvou (co jsou na jedné větvi) je tedy v mechanice, druhý má na sobě rozdvojku, jejíž konce vedou do těch dvou do grafiky)
Jinak ještě další poznatek: Grafika strašně řve, hned co zapnu PC. Teď musím být ve winech, takže vím, že jakmile skončí loadování winů, tak očividně ztichne. Zdá se mi to podivné. To samé to dělalo, když jsem zapnula Ubuntu a zkoušela třeba jestli funguje nový ovladač. Celou dobu to hučelo a jakmile to mělo naskočit do uvítací obrazovky, naprosto to ztichlo (a nebyl žádný obraz)
Ten 250GB je SATAII a pokial viem, tak VT8237 maju s tymito diskami seriozne problemy. Ja som to obchadzal tak, ze som do takychto PC kupoval disky od WD, ktore maju na sebe prepojku, ktorym sa da ten disk natvrdo nastavit na SATAI bez nutnosti detekcie. Ak mas moznost, skus tento disk fyzicky odpojit (napajanie aj data) a nainstalovat Ubuntu na ten 80GB (ten je PATA, takze tu by problem s komunikaciou nemal hrozit).
Zaujima ma, na ktory radic mas tento 250GB disk pripojeny? (mas tam dva - jeden integrovany priamo vo VT8237 a druhy JMicron).
Gainward nie su zle VGA, ale par som ich uz zreklamoval. Mas moznost si pozicat nejaku inu VGA, idealne ATi? Ako sa system sprava, ked ju vytiahnes a pouzivas tu integrovanu S3? (vo VESA rezime by to malo chodit bez zasadnych problemov). Zmenili sa napajania 12V a 5V v BIOSe, ked tam nie je ta GF?
Mercury ... Tieto zdroje su dobre (a lacne) pre kancelarske PC, kde je vsetko OnBoard, jeden HDD a jedna mechanika. U Teba bude pravdepodobne robit problemy - neutiahne to, co mas vo vnutry. Mas moznost docasne ho vymenit za silnejsi, 400W a znackovejsi? (Tagan, Seasonic, predpokladam, ze Jesicco asi nemas po ruke
. Eventualne si pozri niekde v BIOSe, ake dava napajania (zaujima ma 12V a 5V).
OK. Ak chces, skus to s tym BIOSom, ale ked Ti vidi korektne procesor, tak by nemal byt problem. Moze to byt ale moznost, preco to nechce ist korektne. Mozes prosim napisat konkretnu verziu BIOSu?
V BIOSe chod do "Advanced", "CPU Configuration" a nasledne "Memory Controller". Vsetko na "Auto". (Prave citam manual od Tvojej MB
...) Po tychto nastaveniach ich uloz a stroj restartni. Po spusti sem chod opat a skontroluj, ci autodetekcia nasla presne parametre Tvojich modulov. Myslim si, ze Ti ich podtaktuje ... Ale na skusku mozu byt aj podtaktovane - teraz potrebujeme co najvacsiu stabilitu a potom mozeme spekulovat nad doladenim. Este ked budes v BIOSe, skontroluj si, ci mas povolenu moznost "Plug And Play OS" - defaultne tam ma byt "No", ale toto nastavenie zvykne robit niekedy hluposti. Skus tam dat "Yes".
Takze, Ta VGA ma iba jedno, alebo 2 pridavne napajania? (1=1 konektor=6 zdierok, 2=2 konektory=12 zdierok - ak je to dvojkonektorove prevedenie, tak sucasny zdroj melie z posledneho a nema sancu stabilne uzivit tu VGA). Pri inizializacii moze fukat "o dusu" (max 3 sekundy), ale potom by mala stichnut aspon do doby, pokial ju nezatazis. Nemala by fukat v priebehu celeho bootu ...
Nu, vyskusaj, pospisuj a pripadne sa pohneme dalej
.