Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Šetřič obrazovky  (Přečteno 1978 krát)

machy

• Aktivní člen
  • *
Šetřič obrazovky
« kdy: 21 Srpna 2006, 19:46:00 »
Prosím o radu. V některých aplikacích (např.TORCS) se mi stává, že začne nabíhat šetřič obrazovky, ačkoli používám jak klávesnici, tak myš. Začne pomalu tmavnout obrazovka, zčerná a hned se zase rozsvítí. Dá se s tím něco dělat?

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
    • http://ripper.profitux.cz
Šetřič obrazovky
« Odpověď #1 kdy: 21 Srpna 2006, 22:08:52 »
No, ja mam se screensaverem docela spatny zkusenosti, hodne aplikaci ho nerespektuje (treba gmplayer docela blbne) a pak me to zhasina uprostred filmu. To ze bych hybal mysi a on se aktivoval sem teda jeste nevidel. Kazdopadne bych ti ho doporucil vypnout (stejne to akorat zere procesor->elektrinu->penize), a pro pripad ze by sis ho chtel zapnout kdyz odchazis od pocitace, tak si pridej na listu spoustec aplikace, a jako prikaz tam napis
Kód: [Vybrat]
gnome-screensaver-command --activateTim tam budes mit ikonu a kdykoli na ni kliknes, tak se ti spusti screensaver.
Ubuntu Wiki - spousta návodů a rad
Jabber - ICQ je mrtvý, nebuď ovce a pojď s dobou
Esmska - program pro posílání sms z Internetu

machy

• Aktivní člen
  • *
Šetřič obrazovky
« Odpověď #2 kdy: 22 Srpna 2006, 18:55:13 »
Docela dobrý nápad, dík. Stejně bych to chtěl vyřešit. Hlavně proto, že to dělá i na pc kamarádky, kterou jsem ukecal na linux. :) Jinak je ale spokojená. :) (teda ještě se ji občas pc nevypne, ale na to jsem dával dotaz samostatně)
Když nad tím přemýšlím, asi to dělá jen u her, kde se při hraní nepoužívá myš. Ale ani pohyb myší neukončí stmívání. To jsem zkoušel.

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
    • http://ripper.profitux.cz
Šetřič obrazovky
« Odpověď #3 kdy: 22 Srpna 2006, 19:52:59 »
To ti neporadim, asi je to bug v gnome-screensaveru. zahlas ho na launchpad.net a cekej par mesicu az ho opravi :) ale prvni se podivej jestli uz neni nahlasenej. no a s tim stmivanim, kdyz si udelas tu ikonu nebo jen spustis ten prikaz, tak hybani mysi to opravdu neprerusi. to nebude problem jen te hry, funguje to tak. to by taky mohli opravit :)
Ubuntu Wiki - spousta návodů a rad
Jabber - ICQ je mrtvý, nebuď ovce a pojď s dobou
Esmska - program pro posílání sms z Internetu

machy

• Aktivní člen
  • *
Šetřič obrazovky
« Odpověď #4 kdy: 22 Srpna 2006, 20:18:24 »
Aha to jsem nezkoušel. Mrknu na to o víkendu. Přes týden jsem v práci 12 hodin denně u počítače, tak už na to nemám večer sílu :) :(
Dík

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.