Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: funkčnost více uživatelských profilů současně  (Přečteno 1397 krát)

satoriwpw

• Návštěvník
funkčnost více uživatelských profilů současně
« kdy: 28 Listopadu 2008, 14:04:37 »
Nazdar, prosím o radu:

Na Ibexu jsem pro přítelkyni vytvořil nový účet, ale pokud se sama přihlásí jako první, nemůže se dostat na internet. Pokud se po zapnutí počítače přihlásím první já, mně internetové připojení funguje a jí následně po přihlášení taky. Pokud se připojím já až po ní, připojení nefunguje nikomu. Já mám plné práva i ona, ale nic z toho. V podstatě ona se dostane na internet jen tehdy, pokud jsme přihlášeni současně, ale já jako první po zapnutí počítače.

Dík

ufaak

• Závislák
Re: funkčnost více uživatelských profilů současně
« Odpověď #1 kdy: 28 Listopadu 2008, 14:18:17 »
popis lepe, jak se pripojujes k internetu, klik usili te stalo poprve se pripojit sam na sebe, a tak :)
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

satoriwpw

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 28 Listopadu 2008, 14:33:56 »
na internet se připájím síťovou kartou přes eth0...
klasika - připájím se pozapnutí pc jako první já pod svým loginem a heslem, funguje to, pak i ji, když se připojí po dobu, co jsem nalogovaný. V opačném případě to nefunguje nikomu. Quest jsem odinstaloval, ale ona nepatří do skupiny questum, má svou vlastní skupinu. Takže, když je sama doma a chce jít na pc, ráno při odchodu do práce se musím nalogovat, pak ji a pc běží. Moje přístupové údaje nezná, a ani nemusí znát. Fakt nevím...

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #3 kdy: 28 Listopadu 2008, 15:11:52 »
Podíval bych se do Systém → Správa → Uživatelé  skupiny → "Odemknout" → kliknout na přítelčina uživatele (to zní ale blbě) → Vlastnosti → Oprávnění → zkontrolovat, zda má právo přistupovat k netu (resp. připojovat net).
« Poslední změna: 11 Prosince 2008, 01:23:06 od Anna Taliánová »

satoriwpw

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 28 Listopadu 2008, 18:48:20 »
jasné, že má právo jít na web...., to mne na tom překvapuje, že to nefunguje, má odškrtnuté všechna práva, pro jistotu a nic

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 28 Listopadu 2008, 21:04:36 »
Zkuste spustit network-manager (gnome-network-manager, knetworkmanager) a uvidíte, co to udělá
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

satoriwpw

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 28 Listopadu 2008, 21:23:38 »
v network manageri pro mne a pro pritelkyni je nastavene vsechno stejne - ip, maska, brana dns server.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.