v krátkosti:
mám notebook s rozlíšením displeja 1680x1050 ktoré je nastavné, plocha má tiež rozlíšenie 1680x1050, pokiaľ viem /som iba začiatočník/ mám to všade dobre na toto rozlíšenie nastavené preto nechápem prečo mi to robí výrez /keď sa dotknem myškou rohou tak to preskroluje nabok/
dlhá verzia:
snažil som sa zbaviť balíka usplash-dačo ktorý mal robiť to že bude ten ubuntu ukazovateľ presnejšie nabehovať /stále po každom boote si zapíše čas a podľa toho nastaví postup ukazovateľa/, ale nič to nerobilo, tak som omylom odstránil usplash-ubuntu normálne cez synaptics pričom som si v logovacom okne všimol že to dačo robilo s intfra.../dačo/ takže s bootovaním, reštartol som nb, nastal klasický výpis ako keď sa vymaže "quiet" z menu.lts, gdm už bolo v nízkom rozlíšení, nohodili to asi 800x600, čo som podľa wiki zmenil pomocou displayconfig-gtk nastavením monitora na widescreen 1680x1050, potom nešiel compiz tak som zase použil nástroj a nastavil grafiku ktorú mám tj. nvidia geforce 8 /mám nvs140 čo je preznačena mobila 8400gs/, reštart, všetko v pohode, reštart, a mám tento výrez, pozrel som sa v system-preferences-screen resolution kde je nastavené 1680, potom som myslel že monitor sa zase nahodil na 800x600 tak som zase dal displayconfig-gtk kde ale zase je to dobre nastavené, poslená možnosť bola xorg.conf ktorý som v rýchlosti prešiel ale nič som nenašiel ale zas sa v ňom neorientujem tak mi mohlo niečo újsť
nepoužívam žiadne pomôcky pre postihnutých /dúfam že týmto neurazím nikoho/
edit:v compizi nemám zapnuty žiadny efekt typu lupa/zoom /aspoň vedome nie/