Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Nejde zvuk  (Přečteno 4246 krát)

Erich Stark

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 26
    • Zobrazit profil
Nejde zvuk
« kdy: 13 Listopad 2008, 18:17:34 »
Zdravim potreboval by som poradit..mam Xubuntu 8.10 a nejde mi zvuk..myslim to tak ze ked pustim nejaku pesnicku ukazuje ze hra ale nic nepocujem a tak isto aj na videu..
mam notebok HP pavilion dv7-1040

Víítek

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 17
  • Nevěřím ničemu, co 5 dnů krvácí a neumře...
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zvuk
« Odpověď #1 kdy: 13 Listopad 2008, 22:15:19 »
Mě pomohlo přidat řádek v NTB viz podpis:

Kód: [Vybrat]
options snd-hda-intel model=laptop
v etc/modprobe.d/alsa-base
a zvuk funguje bez problémů, nevím tedy co tam máš za zvukovku, zkoušel jsem hodně možností z fóra co se tady řešily problémy se zvukem v 8.10, bez úspěchu pomohlo mi až tohle.
NTB - HP Compaq 6735s-FU374ES
CPU: Athlon 64 X2 @ 1,9 GHz; Disp.: Lesklý WXGA, 1280 x 800, 15,4"; Grafická karta: ATI Mobility Radeon HD3200; RAM: 2 GB DDRII; HDD: 250 GB, 5400 rpm, SATA; Ethernet: Marvell Technology Group Ltd. Device 4357; Network: Broadcom Corporation BCM4322 802.11a/b/g/n):
Ubuntu 11.10 (32bit) + Wir Vista HB

Erich Stark

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 26
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zvuk
« Odpověď #2 kdy: 19 Listopad 2008, 20:13:30 »
diki ale nepomohlo mi to :(
a mam na .buntu este jeden problem..vratane toho ze mi tu nejde zvuk..akurat tak po prihlaseni ked sa spusta linux tak te zvuk jak keby sekol... a ked nainstalujem compiz tak mi zamrzaju programy

premet

  • Host
Re: Nejde zvuk
« Odpověď #3 kdy: 19 Listopad 2008, 21:13:46 »
Podle mě tenhle problém může být díky Pulseaudio  :). Můžeš ho zkusit odinstalovat podle tohodle návodu http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=973637 a předem si zazálohuj ty soubory co budeš mazat, kdyby sis ho chtěl nainstalovat zpět  :).

Erich Stark

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 26
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zvuk
« Odpověď #4 kdy: 20 Listopad 2008, 19:10:56 »
thx vyskusam... a tak isto mi to pojde aj na kubuntu?

premet

  • Host
Re: Nejde zvuk
« Odpověď #5 kdy: 20 Listopad 2008, 19:28:17 »
Podle mě by to mělo jít i v Kubuntu  :).

kubo

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 5
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zvuk
« Odpověď #6 kdy: 24 Listopad 2008, 20:38:34 »
ja mam stejny notas mne pomohlo toto http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,28741.0.html ale presiel som na ubuntu 64bit pri 32 mi sekalo zvuk aj video,  mikrofon mi zatial nejde  ???

Erich Stark

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 26
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zvuk
« Odpověď #7 kdy: 24 Listopad 2008, 23:17:22 »
ja mam stejny notas mne pomohlo toto http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,28741.0.html ale presiel som na ubuntu 64bit pri 32 mi sekalo zvuk aj video,  mikrofon mi zatial nejde  ???

a idu ti vsetky programy? takze na 64 bit ubuntu ti to ide uplne v pohode? a na linuxe je to tak ako vo widlach ze 32 bitovy program ide aj na 64 bit systeme?
zo zaciatku som skusal tusim aj 64 neviem ako zo zvukom ale nesli mi tam niektore programy co som potreboval

kubo

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 5
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zvuk
« Odpověď #8 kdy: 25 Listopad 2008, 00:36:49 »
 Amarok, xbmc, kaffeine, vlc idu vpohode zvuk od zaciatku nesiel tebalo urobit to co som napisal v predoslom prispevku, daju sa pouzivat  aj 32bit programy.

Erich Stark

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 26
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zvuk
« Odpověď #9 kdy: 25 Listopad 2008, 18:10:06 »
Amarok, xbmc, kaffeine, vlc idu vpohode zvuk od zaciatku nesiel tebalo urobit to co som napisal v predoslom prispevku, daju sa pouzivat  aj 32bit programy.

dnes som  ju skusal instalovat a neviem preco pri instalacii (ubuntu-desktop 8.10) ked sa cela nacitala do pamete a spustilo sa to tak mi zrnil strasne obraz a neviem cim to moze byt

kubo

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 5
    • Zobrazit profil
Re: Nejde zvuk
« Odpověď #10 kdy: 25 Listopad 2008, 19:57:08 »
No to ti neviem pomoct mne sa nic take nestalo po nainstalovani ovladacov od grafiky vsetko ok rozlisenie mam 1440*900