Mám problém, se kterym si absolutně nevim rady, a tak bych chtěl poprosit o pomoc.
Nainstaloval jsem si Ubuntu vedle Windows, abych se s tim naučil. Vzhledově mi ale moc nesedlo, protože ve škole používáme počítače s plochou KDE. Proto jsem přešel na Kubuntu.
První problém, co jsem s ním měl, byl, že přeskakoval obraz. Každých cca 5 sekund obraz přeskočil a zase se vrátil zpátky, vypadalo to opravdu hodně špatně.
Další problém byl v nastavení Wireless připojení. Prostě to nešlo. Nastavil jsem vše potřebné, síť se začala načítat, ale nenačetla. Zkoušel jsem to všemožně, nešlo to.
Protože máme i ve škole starší verzi KDE (ta nová černá se mi OPRAVDU nelíbí), našel jsem si starší verzi Kubuntu v plochou KDE 3.5. Nainstaloval jsem ji a všechno běželo jak má. Připojení v pohodě (dokonce ani nevypadávalo, což se mi pod Windows občas děje), konzole funkční, kompilátor, všechno v klidu. Paráda.
Pak to ale napsalo, že systém provede aktualizace. Asi dvě hodiny se to načítalo.... a pak se spustila OPĚT nejnovější verze.
A znova se to seká, znova přeskakuje obraz každých 5 sekund, okna se otvírají pomalu. Občas se přes celou obrazovku objeví barevný čáry a pak se to jednoduše vypne. A Wireless opět nejde!
Dá se nějak "vrátit" na starší verzi KDE?
Nový KDE mi přijde platný jako Windows Vista. Spousta grafickejch serepetiček, ale funkčnost žádná.