Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ktere IDE a ktery kompilator pro C++ je v Ubuntu nej?  (Přečteno 7301 krát)

puba

• Aktivní člen
  • *
Ktere IDE a ktery kompilator pro C++ je v Ubuntu nej?
« kdy: 05 Května 2008, 22:31:16 »
Tak ja zacnu prvnim tematkem.

C++ urcite k Ubuntu neodmyslitelne patri a tak se ptam povolanych...

Ktere IDE je nejvice prijatelne pro psani kodu C++ obecne (popr. jak dokonale pripojit kompilator/a ktery ??? / k tomuto IDE)?
Ktere IDE je nejvice prijatelne pro vytvareni GUI v  C++ (popr. jak dokonale pripojit kompilator/a ktery ??? / k tomuto IDE)?

Samozrejme pod Linuchem a neberu odpovedi, jako Gedit, Nano, Vim (teda pokud nepridate navod, jak je udelat userfriendly). Mam na mysli Netbeans, Eclipse, KDevelop a pod....

Pro me je nej Eclipse, ale jen pro Javu... v C++ pluginu uz to neni tak vymakany.
« Poslední změna: 05 Května 2008, 22:33:01 od puba »
HP Pavilion dv2058ea (Intel Core Duo 1,66GHz, 2GB RAM, Geforce 7200 Go - 256MB, WD-120 GB sata, WiFi, Bluetooth, ctecka 5in1 ), Ubuntu HH 8.04

wam]Spider007

• Host
Re: Ktere IDE a ktery kompilator pro C++ je v Ubuntu nej?
« Odpověď #1 kdy: 05 Května 2008, 23:12:27 »
trebars Geany?

Tomáš Jančík

• Stálý člen
  • **
    • TomášJančík.net
« Odpověď #2 kdy: 05 Května 2008, 23:14:58 »
ja jsem zatim zkousel jen MonoDevelop, a taky se mi nezdal spatny, ale vlastne jsem v tom ani nic nedelal, takze to beru jen tak "od pohledu"

Sandman

• Návštěvník
    • http://www.zevl.org
« Odpověď #3 kdy: 06 Května 2008, 00:45:27 »
Tedka zkousim delat v NetBeans a zatim mi to vyhovuje. Jinak jsem pouzival Anjutu a KDevelop a KDevelop mi vyhovoval vic. Prisel mi vic intuitivni pro ovladani. Stejne se ale urcite casem nevyhnes command lajne. Teda aspon ja, nez bych naklikal ruzne optiony v IDE tak to rychleji napisu  ;)
love(X,Y):-women(X), man(Y), pretty(X), rich(Y).
love(_,_):-fail.

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 06 Května 2008, 03:06:47 »
KDevelop asi jedno z nej.... i když ted mě to fascinuje když otvírám QT4 projekt a furt mi to cpe, aby sem mu zadal adresář, kde jsou QT3 knihovny :D a přitom ani QT3 nemám instalované.
Poslední Netbeans je taky výborný. Jen to neumí spolupracovat přímo s QT nebo GTK což je docela potřeba.
No a ted jsem koukal, že je něco jako QDevelop, ale to nemám zatím ještě ozkoušený ;)

Takže bude trvat dlouuuuho než si na něco zvyknu.... Visual rulleeezzzz
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

ubuntu luky

• Host
« Odpověď #5 kdy: 06 Května 2008, 08:37:49 »
stim eclipse mam trochu problem. nejdriv sem stah jen archiv primo z webu a rozbalil a pustil eclipse, to sice nabehlo ide ale rvalo ze nejaka komponenta neexistuje nebo co, nesel ani otevrit zadny soubor atd, tak sem se pustil do instalace pres balicky, to zase kdyz sem chtel pustit eclipse rvalo ze chybi java virtual machine ikdyz sem v balickach zaskrt teda to prostredi pro c++.

tak sem pres balicky nainstaloval j2sdk a tedka pro zmenu zase to rve chybu ktera ma minimalne deset radku neco jakoo tohle

Kód: [Vybrat]
JVM terminated. Exit code=1
/usr/lib/j2se/1.4/bin/java
-Djava.library.path=/usr/lib/jni
-Dgnu.gcj.precompiled.db.path=/var/lib/gcj-4.2/classmap.db
-Dgnu.gcj.runtime.VMClassLoader.library_control=never
-Dosgi.locking=none
-jar /usr/lib/eclipse/startup.jar
-os linux
-ws gtk
-arch x86
-launcher /usr/lib/eclipse/eclipse
-name Eclipse
-showsplash 600
-exitdata 152801c
-install /usr/lib/eclipse
-vm /usr/lib/j2se/1.4/bin/java
-vmargs
-Djava.library.path=/usr/lib/jni
-Dgnu.gcj.precompiled.db.path=/var/lib/gcj-4.2/classmap.db
-Dgnu.gcj.runtime.VMClassLoader.library_control=never
-Dosgi.locking=none
-jar /usr/lib/eclipse/startup.jar

puba

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 06 Května 2008, 09:04:08 »
Eclipse stejne jako Matlab a Netbeans potrebuji Javu, pac jsou v ni napsane. To ze umi i C++ je jen bonus. S vlastnim behem obou prostredi sem nemel nikdy problem.
Spise me zarazilo, ze to nedava tolik napovedy a nedomysli to tolik veci za me, jako kdyz pisu neco pro Javu.

Jinak jeste dobre je Code::blocks (taky s GPL), ale mam ji odzkousenou jen pod Woknama.

A ktery kompilator pouzivate?
HP Pavilion dv2058ea (Intel Core Duo 1,66GHz, 2GB RAM, Geforce 7200 Go - 256MB, WD-120 GB sata, WiFi, Bluetooth, ctecka 5in1 ), Ubuntu HH 8.04

Kenji

• Aktivní člen
  • *
    • Ifrit
« Odpověď #7 kdy: 06 Května 2008, 09:19:19 »
Na C je v Linuxu kompilátor gcc a pro C++ je g++, který je takovou nástavbou pro gcc.
Jinak mě přijde zrovna Vim jako lepší volba než IDE. IDE jsou pomalá, ve Vimu máš zvýrazňování syntaxe a není tak složitý na používání. Jukni se do Wiki, tam je příklad konfiguráku, já používám úplně stejný.
Na Linux je také IDE Anjuta, ale nemám s ní nějakou praktickou zkušenost :)
*´¨)
¸.·´¸.·´¨)
(¸.·´ (¸.·*´`*·>>>

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 06 Května 2008, 11:36:32 »
Na C je v Linuxu kompilátor gcc a pro C++ je g++, který je takovou nástavbou pro gcc.
Jinak mě přijde zrovna Vim jako lepší volba než IDE. IDE jsou pomalá, ve Vimu máš zvýrazňování syntaxe a není tak složitý na používání. Jukni se do Wiki, tam je příklad konfiguráku, já používám úplně stejný.
Na Linux je také IDE Anjuta, ale nemám s ní nějakou praktickou zkušenost :)
Vim... to myslíte ten pod terminál? No nevím zrovna na todle je pohodlné klikátko.... viz Visual.... to potom když v rozsáhlejším projektu něco hledáte, tak to musí bejt děsnej opruz ve Vim :D
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Kenji

• Aktivní člen
  • *
    • Ifrit
« Odpověď #9 kdy: 06 Května 2008, 16:32:32 »
Ve Vim je i příkaz ?slovo, které hledá výraz/slovo v celém textu. A je i Gvim, tzn Vim v grafickem prostředí, ale to nepoužívám, takže nevím jak to vypadá.
*´¨)
¸.·´¸.·´¨)
(¸.·´ (¸.·*´`*·>>>

frostwyrm333

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 03 Prosince 2008, 02:02:14 »
Mam otazku ohladne QT GUI Designer, open source licencia, ak v tom chcem nieco vyvijat a neuverejnujem kod tak je to proti GPL? Viem ze to ma svoj zmysel ale co mam robit ak chcem urobit primitivnu kalkulacku???
(myslim si ze mi nieco zasadne uslo)

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #11 kdy: 03 Prosince 2008, 11:55:04 »
http://cs.wikipedia.org/wiki/GNU_General_Public_License

A co je pro to udělat, aby jste udělal jednoduchou kalkulačku? Učit se a zase učit se  ;D

frostwyrm333

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 03 Prosince 2008, 15:28:32 »
Skor som mal na mysli ze ci musim uverejnovat kazdy kod ktory urobim aj ked to nieco pokusne a ucim sa pri tom.

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #13 kdy: 03 Prosince 2008, 17:46:09 »
Ale to ne.... pokud se učíte nikde nic vystavovat nemusíte. ;)

Jde o to kdyby jste to někde nabízel poté ke stažení (tedy by jste to šířil) je potřeba zachovat licenci GNU.
« Poslední změna: 03 Prosince 2008, 17:52:02 od Martin - ViPEr*CZ* »

frostwyrm333

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 03 Prosince 2008, 18:06:21 »
Aha, vdaka za pomoc.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.