Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Rozložení klávesnice a problém s pravým altem  (Přečteno 15174 krát)

prokyz

• Návštěvník
Re: Rozložení klávesnice a problém s pravým altem
« Odpověď #25 kdy: 29 Října 2008, 22:50:48 »
Je mi líto, ale změna kterou navrhl pubo u mě nefunguje. přepsal jsem xorg podle návodu a stále mi nefunguje psaní diakritických znamének klávesou shift - například d s háčkem, apod. zkoušel jsem i alty a různé kombinace shift a altu a bez výsledku. Dělám něco špatně?

puba

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #26 kdy: 07 Listopadu 2008, 16:10:40 »
Zkus Ubuntu 8.10. Tam to vali hned po staru z Live CD. Ale ja porad nemam odvahu na takovy upgrade.
HP Pavilion dv2058ea (Intel Core Duo 1,66GHz, 2GB RAM, Geforce 7200 Go - 256MB, WD-120 GB sata, WiFi, Bluetooth, ctecka 5in1 ), Ubuntu HH 8.04

kkaarreell

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #27 kdy: 07 Listopadu 2008, 16:21:56 »
Je mi líto, ale změna kterou navrhl pubo u mě nefunguje. přepsal jsem xorg podle návodu a stále mi nefunguje psaní diakritických znamének klávesou shift - například d s háčkem, apod. zkoušel jsem i alty a různé kombinace shift a altu a bez výsledku. Dělám něco špatně?
to alt_shift_toggle je na prepinani rozlozeni klavesnice, nebyla to rada pro tvuj problem.

nicmene o tvem problemu jsem ted nedavno nekde cetl. uz si to nepamatuju presne, ale myslim, ze reseni bylo skryto nekde v nastaveni tech funkci pro usnadneni.. takove to misto, kde se treba nastavuje, abys pri kombinaci klaves (treba Alt + ...) mohl mackat tyto klavesy postupne a ne najednou.. sakra, no nevzpomenu si, co to bylo presne.

UPDATE: koukni sem http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,23237.msg176764.html#msg176764
« Poslední změna: 07 Listopadu 2008, 16:25:30 od kkaarreell »

Lelik

• Návštěvník
« Odpověď #28 kdy: 14 Prosince 2008, 11:05:10 »
Zrovna jsem řešil stejný problém, protože jsem si několikrát rozhodil při pokusech xorg.conf.
Psaní nesmyslů vyřešil kód přidaný do xorg.conf uvedený výše ve vláknu.
Rozložení USA po startu systému, resp. přehozené značky "čes" a "usa" jsem vyřešil smazáním usa rozložení a jeho znovu přidáním v systém-volby-klávesnice,
tak aby cz bylo na prvním místě jak v nastavení systému, tak v xorgu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.