Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Dávkové zpracování fotek v Gwenview (KDE4) [vyřešeno]  (Přečteno 2715 krát)

Kvaky

• Návštěvník
    • Názory na cokoliv
Dávkové zpracování fotek v Gwenview (KDE4) [vyřešeno]
« kdy: 23 Prosince 2008, 19:46:45 »
Dobrý den, ahoj.
Nějakou dobu používám Gwenview pro hromadné zpracování fotek. Jak jsem zjistil poměrně nedávno, s novým KDE si to nějak nerozumí - Gwenview mi hlásí, že nemám žádné moduly. Kipi-plugins nainstalované mám, imagemagick taky. Ve staré verzi mi vše běželo bez problémů. Ano, našel jsem kipi-plugins-2-beta5, ale ten mi moc nepomohl. Vlastně vůbec - nepodařilo se mi ho zkompilovat. Nemůže to být tím, že nepoužívám KDE, ale GNOME?
Nevíte někdo, jak tento problém vyřešit? Musíme počkat, až bude konečná "dvojková" verze těchto pluginů?
« Poslední změna: 24 Prosince 2008, 14:49:28 od Kvaky »

Tomáš Jančík

• Stálý člen
  • **
    • TomášJančík.net
Re: Dávkové zpracování fotek v Gwenview (KDE4)
« Odpověď #1 kdy: 24 Prosince 2008, 00:40:22 »
s problémem nepomůžu, ale na dávkové zpracování fotek se mi osvědčil phatch. nastavím si tam akce které chci provést a pak tím jen zprauju kupu fotek... navíc to dokáže pracovat i z terminálu, takže není problém to zakompilovat do nějakého rozsáhlejšího scriptu (já tak třeba přidávám fotky na web)

Kvaky

• Návštěvník
    • Názory na cokoliv
Re: Dávkové zpracování fotek v Gwenview (KDE4)
« Odpověď #2 kdy: 24 Prosince 2008, 14:49:16 »
Paráda, sice jsem musel nejdřív zjistit, co a jak funguje, ale jede to v pohodě. A možná je to rychlejší než Gwenview. Díky moc.

Tomáš Jančík

• Stálý člen
  • **
    • TomášJančík.net
Re: Dávkové zpracování fotek v Gwenview (KDE4) [vyřešeno]
« Odpověď #3 kdy: 24 Prosince 2008, 16:04:05 »
taky mi chvíli trvalo, než jsem přišel na to, jak to použivat... ale pak už je to luxusní nástroj...

Dandys

• Návštěvník
Re: Dávkové zpracování fotek v Gwenview (KDE4) [vyřešeno]
« Odpověď #4 kdy: 08 Června 2009, 11:42:50 »
... Ano, našel jsem kipi-plugins-2-beta5, ale ten mi moc nepomohl. Vlastně vůbec - nepodařilo se mi ho zkompilovat. Nemůže to být tím, že nepoužívám KDE, ale GNOME?...
Přešel jsem právě na Kubuntu 9.04 a také jsem se divil, že nemám v Gwenview žádné moduly. Přes Adept jsem bez problémů nainstaloval kipi-plugins a vše nyní funguje jak má.
Kubuntu 10.04 Lucid Lynx - NVIDIA GeFORCE 6800, Athlon XP 2200+, chipset nForce2
Kubuntu 10.04 Lucid Lynx - NVIDIA GeFORCE FX5600, Celeron 900MHz, chipset i815

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.