Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Motiv myšky [vyřešeno]  (Přečteno 2785 krát)

abeus

• Návštěvník
Motiv myšky [vyřešeno]
« kdy: 27 Prosince 2008, 14:43:33 »
Zdravím,
potřeboval bych poradit se změnou motivu myšky (Mouse themes).
Konkrétně se jedná o motiv stažený z gnome-look http://www.gnome-look.org/content/show.php/Green+Apparatus?content=72698

Pokoušel jsem se postupovat stejně jako v případě přidání Motivu plochy tedy System -> Volby -> Vzhled a do záložky Motiv přetáhnout stažený soubor GreenApparatus.tar.gz (jak rozbalený tak zabalený)
V obou případech vyskočí chybová hláška Adresář nelze přesunout nad adresář.

Pak jsem také zkoušel vyhledat složku cursors tak jsem zjistil adresář, kde se ukládají dle mého motivy kursorů tedy: /usr/share/icons/ zde jsem dal rozbalit stažený soubor takže my vznikl daný adresář s cestou /usr/share/icons/GreenApparatus/ atd... ani po tomto improvizovaném postupu se mi daný motiv myšky nezobrazil v záložce, kde lze měnit kurzor.

Děkuji za případné rady jak a co s tím... nejspíš to bude jednoduché, neboť se mi to ani na wiky ani na forku nepovedlo najít, tedy najít konkrétně změnu motivu myšky...
« Poslední změna: 27 Prosince 2008, 22:58:33 od abeus »
Linux, Mac OS, Windows a další... vše má pro a proti. Nemusím lidi typu: Co odsuzují, aniž by se pokusili daný OS zvládnout. Nebo typy co se zarytě drží jednoho standartu s tím, že ostatní je odpad. Jak to rozpoznat? Zkuste si:
Odpověď :TO je lepší než TO... dělá obrázek o autorovi?
Odpověď :Pro mě je lepší TO než TO protože... dělá obrázek o autorovi?

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: Motiv myšky
« Odpověď #1 kdy: 27 Prosince 2008, 16:03:33 »
U mna stacilo len ten stiahnuty GreenApparatus.tar.gz pretiahnut do pravym na plochu-zmenit pozadie plochy-tema. Hned na to mi vyskocila hlaska ze tema je nainstalovana a ci sa ma pouzit.
http://gmage.gigacast.sk/images/unregistered/kurzor_97e401a020.png
Inak stahoval som z megaupload a s tym kurzorom sa mi zda ze seka gnome.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

abeus

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 27 Prosince 2008, 17:01:32 »
JJ, pokud jsem to dobře pochopil, tak jsme to řešili stejně viz. můj první postup.
A při tomto postupu se mi objeví právě ta hláška, kterou jsem psal:

http://gmage.gigacast.sk/images/unregistered/Chybová hláška_20754aeb16.jpg

Jelikož jsem stahoval z rapidshare, tak jsem pro jistotu zkusil stáhnout soubor i přes megaupload,
ale se stejným výsledkem.

Nenapadá vás tedy čím by taková hláška mohla být způsobena? A jak to vyřešit, aby to jelo?
Neboť jak se zdá, můj první postup byl správný.

Linux, Mac OS, Windows a další... vše má pro a proti. Nemusím lidi typu: Co odsuzují, aniž by se pokusili daný OS zvládnout. Nebo typy co se zarytě drží jednoho standartu s tím, že ostatní je odpad. Jak to rozpoznat? Zkuste si:

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 27 Prosince 2008, 18:34:10 »
Tazko povedat. Je to zvlastna hlaska. Skusal si skontrolovat prava k tomu subore, pripadne vyskusal si iny motiv mysi aby sa zistilo ci je to v dajakom chybnom nastaveni alebo je poskodeny ten subor.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

abeus

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 27 Prosince 2008, 19:06:37 »
Právě jsem vyzkoušel, instalaci jiného motivu a ten jde bez problémů nainstalovat postupem, na kterém jsme se shodli.
Práva jsem zkontroloval podle práv přiřazených k tomu motivu, který šel bez problémů nainstalovat - shodují se.
Nicméně si myslím, že jsme se dostali kousek dál...

Zkusil jsem znovu nainstalovat již nainstalovaný motiv myšky (ten motiv který šel nainstalovat) a vyskočila mi právě
ta naše chybová hláška.

Z toho usuzuji, že při mém prvním pokusu nainstalovat GreenApparatus.tar.gz jsem někde udělal chybu.
A nyní při následném instalaci již považuje tento motiv za nainstalovaný a tak jej nedovolí duplikovat.

Takže se teď pokusím zjistit, jak se odinstalovávají motivy.
Popřípadě ze kterých adresářů bude třeba vymazat nainstalovaný motiv, abych jej mohl znova nainstalovat.
Pokud víš/te jak se to dělá, můžeš/te mi prosím napsat postup či adresáře ve kterých mám hledat?
Ulehčilo by mi to práci.

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 27 Prosince 2008, 19:33:11 »
Myslim ze tam bude vacsia zrada. Ten tvoj motiv mysi som neodinstalovaval a uz ho v systeme nemam a pri pokuse znovu ho instalovat mi to dava tiez tu hlasku.

abeus

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 27 Prosince 2008, 20:22:06 »
Takže se povedlo :)

Řešení pro chybovou hlášku při instalaci motivu myšky typu: Adresář nelze přesunout nad adresář.
(Nejspíš to znamená, že daný motiv je již nainstalován a pokud motiv neběží, tak byla instalace pravděpodobně chybná.)

Je třeba:

"Odinstalovat" nepovedenou instalaci motivu:
1) Vymazáním adresářů a souborů se stejným nebo upraveným názvem jako motiv (určitě poznáte o které jde), který chceme odinstalovat z
   těchto adresářů:
  /home/(uživatelovo jméno)/.icons/
  /home/(uživatelovo jméno)/.themes/
  /usr/share/icons
  /usr/share/themes

2) Poté podle prvního postupu nainstalovat. Tedy přetáhnout stažený zabalený motiv do motivů jako při instalaci motivů.

Souhlasím s panem TIBORem, že tento motiv sem tam zanechává po sobě stopy pozadí místa, kde se nacházel před animací,
což jeho kvality, alespoň u mě, celkem snižuje.
Další drobnost ve výběru kurzorů nemá tento kurzor ikonku takže ho najdete pouze pod jménem.

Zkuste tento způsob řešení... jestli to půjde tak můžeme uzavřít toto vlákno jako vyřešené.

Děkuji panu TIBORovi za postrčení správným směrem.

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 27 Prosince 2008, 22:01:39 »
Ak to pomohlo gratulujem. Mne google daval len navod ako to odstranit z /home/(uživatelovo jméno)/.themes/ co nepomahalo tak som to sem nepisal.

Inak myslim ze tu mozes kazdemu tykat, je to tu tak zabehnute. Pripadne ak to chces inak staci si to dat dolu do popisu kde si davame popis pc.

abeus

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 27 Prosince 2008, 22:40:51 »
JJ je možné, že stačí odstranit ty soubory jen z /home/(uživatelovo jméno)/.themes/, kde se to asi standardně instaluje. Jelikož jsem ale stále nováček, tak jsem nejspíš svými pokusy natahal ty adresáře všude kde to šlo. A pak je radši odevšad smazal. Takže radši jsem vypsal všechno.
Jinak děkuji za gratulaci a v příštích příspěvcích, a nejspíš jich bude ještě hodně, už budu tykat;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.