NDS taktéž zvládá WiFi jen 802.11, takže AP musí zvládat tento standard.
802.11b? 802.11g? 802.11a?
Ale to jen rýpu, předpokládám že ten nejpomalejší b bude stačit, dneska se dělají multistandardní b/g, nebo b/g/a takže vyhoví prakticky všechno.
Aha, chápu a omlouvám se; jde o to, že jsem zjistil, že nevím, který typ DSko zvládá, tak jsem hledal na netu. Webová oficiální stránka Nintenda o tomto připojení měla výpadek, tak jsem se spokojil s Wiki (viz odkaz v mém prvním přízpěvku) a vzhledem k tomu, že WiFi sítě nejsou mojí doménou, myslel jsem, že to bude stačit. Nicméně mám ten pocit, že to b-čko by mělo zvládnout a nejspíš to nebude mít velké nároky na přenos dat (kdysi jsem se bezproblémově připojil na KFC :3).
A pochopitelně (to snad ani nemusím psát, ne?) by měl jet bezproblémově na GNU/Linuxu (konkrétně mám nejaktuálnější Ubuntu 8.10).
Jestli chcete opravdu Access Point tak to je krabička nezávislá na operačním systému počítačů k ní připojených.
Ano, to vím, ale jak jsem psal, potřebuji ji připojit k PC, ze kterého mu nasdílím internet. A nějakým způsobem musí AC a PC komunikovat a vzhledem k tomu, že potřebuji přes USB, potřebuji taktéž vhodný (funkční) ovladač, ne?
Pokusím se shrnout co z toho chápu a zkuste mne doplnit.
Máte 1 ks NDS které se umí připojit přes wifi, ale ne přes VPN či certifikát. Zabezpečení WEP nebo WPA zvládá ?
Máte počítač, připojený na internet. Jak? Kabelem do nějaké krabičky a do zdi? Bezdrátově? Rozepište se co nejvíc a určitě něco vymyslíme.
Aha, omlouvám se. Takže k internetu se připojuji různě; u známých přes kabel (v jednom případě O2 ADSL modem s routerem dohromady, v druhém případě nasdíleno přes domácí síť), na Domově Mládeže je to WiFi VPN (PPTP) (momentálně v Linuxu nefunguje :3) a ve škole WiFi VPN (Cisco) či WiFi (certifikáty).
NDS zvládá jen WEP (omlouvám se, myslel jsem, že i WPA a zapomněl jsem to napsat úplně). NDS taktéž zřejmě vyžaduje opravdu jen AP, protože už kdysi jsem zkoušel udělat WiFi síť s nasdíleným internetem a to nefungovalo (zkoušel jsem to v WinXP, bylo to už dřív a v rámci Linuxu s tím nemám žádné zkušenosti).
Můj notebook má jednu zabudovanou WiFi a jednu LAN přípojku. Protože občas používám jedno a jindy druhé, potřebuji mít jinou zástrčku, pomocí které bych dostal internet do DSka a tak zbývá USB. Mám tam sice COM a bluetooth, ale 1. nevím, zda se na takové připojení vůbec AP dělají a 2. snad ani nemusím připomínat, jak neefektivní to bude :3.
EDIT:
- Mimochodem, NDS taky zvládá AOSS (AirStation One-Touch Secure System), ale o tom víc nevím nic :3
- Mimochodem, Nintendo pro takovéto účely vydalo "Nintendo Wi-Fi USB Connector" - připojíš k PC, připojíš se v NDSku a jedeš. Problém je ale v tom, že 1.) jede to jen pod Win a Linux podpora je mi neznámá (resp. co jsem našel není něco, čemu bych 100% rozuměl) 2.) jsem četl na netu, že jsou s tím problémy (a to teď mluvím o Win (mimochodem, Vista prý není podporována vůbec, myslím :3)) a 3.) u nás (ČR) je to k nesehnání. Co chci ale říct je to, že bych si představoval ten AP jako něco podobného; zastrčím do USB, nakonfiguruju a mám AP nezávisle na tom, jak jsem aktuálně připojen.
- Omlouvám se, že mě to napadlo až teď, ale ten AP se může připojovat i jako Express Card.