no ale kdyz si nainstalujes do gnome jednu kde aplikaci, tak si tim hned nenainstalujes cely kde prostredi... naisntaluji se jenom nejnutnejsi knihovny potrebne pro beh te jedne aplikace...
To máš samozřejmě pravdu... ale znáš to, zejména u naprostých začátečníků, tam vychválí další KDE aplikaci, tam další, tamten mu řekne to...atd. Můj názor je, pokud začínám s linuxem, tak si vyzkoušet jedno prostředí, pak druhé...třetí atd. a které mi sedne, to začnu používat. Obě nejznámější, KDE a Gnome, mají pro svoje potřeby skvělé aplikace, tak PROČ instalovat právě třeba k3b do Gnome, když v Gnome je naprosto vyhovující Brasero??? jen proto, že ho někdo na fóru vychválil do nebes a deset dalších přitakalo (protože používají Kubuntu
)
Právě proto máme možnost výběru... taky nepřijdu do hospody a neřeknu, ať mi do piva přimíchají tequilu a skvělý armagnac, že? Ale vychutnám si pěkně všechno zvlášť
...
Ale nechci flamovat... Moje osobní zkušenost je s touto "míchanicí" negativní, Ubuntu používám už od r. 2006, vyzkoušel jsem i další distra, jak s Gnome, tak s KDE, nějaké ty zkušenosti přece jen mám, i když jsem stále "začátečník"... Takže nechal bych na nováčkovi, ať experimentuje, ať zkouší... to je taky cesta