Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: OpenSuse 11.1 - potreboval by som mensiu pomoc  (Přečteno 1036 krát)

wam]Spider007

• Host
OpenSuse 11.1 - potreboval by som mensiu pomoc
« kdy: 07 Ledna 2009, 22:19:27 »
Ahojte, rozhodol som sa vyskusat Opensuse 11.1 (s GNOME), mam vsak 3 problemy, ktore som ani s pomocou googlu nevedel vyriesit, tak dufam, ze sa najde niekto kto mi poradi.

1. Niekedy sa mi okna otvaraju pod aktivnymi oknami. Mam len zakladny SimpleCompiz config manager. Druha vec je, ze sa mi niekedy same tie efekty proste vypnu, musim ich znovu zapnut alebo sa zapnu aj po restarte.

2. Trosku ma trapy zvuk - ked v playeri prepnem pesnicku, zacne hrat asi 1,5 sekundy, potom to na polsekundy ako ked prestane a potom hra dalej cela pesnicka, akoby bolo vsetko ok. Robi to aj pri filmoch.

3. Posledna vec je asi najzavaznejsia. Ide o obcasne mrznutie systemu. Robi to po par hodinach, proste system zatuhne a je mozne len hybat mysou. V pripade, ze to zatuhne pocas pozerania filmu alebo pocuvania hudby, tak hudba/zvuk hra dalej, ostatne vsetko okrem kurzora mysi zamrzne. Pomoze len tvrdy restart.

voprad dakujem za rady, ktore poskytnete // a dufam, ze nevadi, ze sa pytam na inu distribuciu ako ubuntu :-[

nettezzaumana

• Host
Re: OpenSuse 11.1 - potreboval by som mensiu pomoc
« Odpověď #1 kdy: 07 Ledna 2009, 23:10:44 »
1) no, svedl bych to na compiz ..

2) svedl bych to na gnomi implementaci dbusu a zejmena gstremeru .. zkus pouzivat xine kodek ..

3) opet bych rekl, ze ti strasi v compizu ..

ps. nepouzivej v suse nejaky divoky mix repositaru .. osobne doporucuje distribucni + packmana .. nepouzivej buldservice (treba compiz z nej) ..

wam]Spider007

• Host
Re: OpenSuse 11.1 - potreboval by som mensiu pomoc
« Odpověď #2 kdy: 07 Ledna 2009, 23:16:16 »
1) hm...mam ho teda nechat vypnuty? potom mi trochu nesikovne prekresluje okna ked ich prepinam, zrejme to chce ovladac na gfx, alebo nieco
2) pouzivam gxine, co mi poradil cez jabber airlive...bohuzial som este predtym installoval nejake kodeky pomocou nejakeho gnome-codecs.ymp (mozno to bude tym, ale neviem jak to vysumiet z PC)
3) takze bod 1.?

to ps. pouzivam len distribucke a packman a este VLC repos.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.