Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: kubuntu 8.10 aplikacie v kde4  (Přečteno 3869 krát)

digi-m

• Návštěvník
kubuntu 8.10 aplikacie v kde4
« kdy: 09 Ledna 2009, 10:03:59 »
Nazdar,
prave som si nainstaloval na laptop nove kubuntu 7.10, vacsinu veci som si uz nastavil ako som planoval, vygooglil, ale mam este dake otazky, co mi uz tak rychlo google nepomohol vyriesit, ci niekto nahodou s nimi nema skusenost....
Potrebujem ten laptop do zajtra mat uplne ze OK lebo idem na dovolenku kde nebude net a z prace sa vratim tak na 19tu hodinu.... mno tak poprosim nepisat daco ako "treba lepsie googlit" :)

1. nikde som nenasiel nijaky editor menu. Ma kde4 daco take? Alebo treba upravit textove konfiguraky (co mi pride ako krok spat, i ked ja nie som linux lama, ubuntu ma byt pre ludi, ne :) )

2. ak nie je mozne editovat menu, daju sa aspon dakde priradit vlastne klavesove skratky. Bez skratky ctrl+alt+t na terminal si mozem dat rovno fluxbox

3. pre kde4 existuje daco ako kxkb ? alebo aspon je moznost prepinat klavesnicu alt+shift ??? No je to sice windows, mozete ma za to nenavidiet, ale lockovat klavesnicu sa mi vzdy po netraveni sa na ctrl+alt+k nechce :) a zaroven na ctrl+alt+l som si takisto zvykol.... proste vacsina ludi chce alt+shift

4. da sa ta velka cierna vec co je dole nejak schovat??? lebo tlacitko od ktoreho som toto ocakaval mi vypluvlo dake nastavenia panela... (no na to co to robi som uz dosiel :) )

5. nepoznate daky weather applet do panela, co by tam proste zobrazoval ikonku ako kweather???

6. daju sa tie obrovske digitalne hodinky dajako zmensit ????

To by bolo asi tak vsetko. Este len rozbehat  buttony na ovladanie hlasitosti a tu nestastnu wifinu a snad ten laptop bude funkcny. Kazdopadne, mozno je to len prvy dojem ale KDE4 mi pripada i vo verzii 4.1 znacne nedotiahnute a zamerane skor na prvotne "WOW" nez na realne pouzivanie. Zaujimal by ma i vas nazor na tuto otazku :)

Zatial sa majte krasne a piste basne...

oyankee

• Host
Re: kubuntu 8.10 aplikacie v kde4
« Odpověď #1 kdy: 09 Ledna 2009, 12:43:02 »
1. kliknes pravym na ikonku menu a uvidis menu editor

4. nevim co myslis

5. Nasel jsem jen funkcni plasmoid "sudo apt-get install plasmoid-weather" , je urceny predevsim na plochu, v panelu je rozbity. Jinak by asi mel(ale nefunguje) byt uz nainstalovany kweather

6. myslis-li ty na panelu - dost pochybuji
« Poslední změna: 09 Ledna 2009, 13:04:07 od oyankee »

Vetinari

• Stálý člen
  • **
  • ... so better use your brain!
« Odpověď #2 kdy: 09 Ledna 2009, 13:19:04 »
Doporučuju toto, je to o dost použitelnější...
http://www.kubuntu.org/news/kde-4.2-beta-2

digi-m

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 09 Ledna 2009, 14:19:29 »
To mozno po dovolenke vyskusam, rozhodne slovo beta mi je osobne ako softwareovemu vyvojarovi dost rozporuplne :)
Vyskusam tu betu ked sa vratim z dovolenky, nechcem tam riesit bez netu dake chrobaky, urcite ich je tam viac ako v stable verzii i ked je mozno konecne celkove prostredie funkcnejsie.

Mne 4.1notka za cely vecer ani raz nedrbla a to som sa s tim hral akoby sa jednalo o lego...

digi-m

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 09 Ledna 2009, 14:21:44 »
4. nevim co myslis

Predsa ta velka lista, nahrada za kicker z kde 3, je podla mna az priliz vypasena. Anoreticky sice nemam rad, baba ma mat svoje tvary ale lista ma byt stihla ako Claudia Schiffer (neviem ci som to dobre napisal, necitam kozmopolitan )
A na kde3 liste bolo fajn ze kliknutim na tlacitko vpravo sa tak pekne schovala doprec....

Vetinari

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 09 Ledna 2009, 14:47:54 »
Přesně to umí 4.2. sice jen beta, ale stabilně i funkčností je na tom lépe než 4.1. Prostě hlášené bugy z 4.1 už se opravují rovnou do verze 4.2. Já už jí používám přes měsíc - tedy nejdřív betu 1 - a nedrbla se mi ani jednou :)

digi-m

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 09 Ledna 2009, 16:06:35 »
No ja to tam teda dneskaj prehodim. To sa proste updatuje, alebo tu betu praskne ako nove sedenie? (Vravim o tom akoby som tam mal nejake data a mam to den na laptope :D )

Vetinari

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 09 Ledna 2009, 17:08:56 »
Proběhne update..

Poborskiii

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 10 Ledna 2009, 01:50:34 »
Můj optimistický odhad vývoje KDE4  ;D:
KDE 4.0 = alfa
KDE 4.1 = beta1
KDE 4.2 = beta2
KDE 4.3 = rc
KDE 4.4 = stable
OS: Kubuntu 15.10 64bit, KDE 5, Qt 4.8.6/5.4.2, Nvidia 352.30
PC: ASUS M5A99X EVO, AMD FX-4300, RAM Kingston 2x4 GB DDR3 1600 MHz,
SSD Kingston V300 120 GB, HDD Seagate NAS 3TB (ST3000VN000), VGA ASUS Nvidia GeForce GT 440 Silent, Monitor Dell U2412M, skříň Coolermaster Sileo 500

Alikon

• Návštěvník
    • Stránky věnované AutoCADu
« Odpověď #9 kdy: 12 Ledna 2009, 07:11:31 »
Přesně to umí 4.2. sice jen beta, ale stabilně i funkčností je na tom lépe než 4.1. Prostě hlášené bugy z 4.1 už se opravují rovnou do verze 4.2. Já už jí používám přes měsíc - tedy nejdřív betu 1 - a nedrbla se mi ani jednou :)

Tak to máš asi štěstí a nebo já obrovskou smůlu. Taky jsem si hodil na noťas Kubuntu 8.10 + KDE 4.2 a chvíli hraní s ním mi bylo jasný, že na desktop nepůjde ani náhodou. Takovejch chyb a pádů bych čekal tak u alfy. Nefunkční plasmoidy, občas se mi graficky úplně rozhodí KDE menu. Když zapnu titulky v Kaffeine, tak mám z filmu leporelo - mplayer s něma problémy nemá. Google earth mi sice jede rychle, ale každou sekundu mi problikne kompletně obrazovka bílou plochou - takže taky nepoužitelný. No a když zapnu efekty v kwin, tak se chyby násobí a celej systém je po 1/2 hodině naprosto nepoužitelnej. Potom má už i mplayer problémy s videem...
Po testování Kubuntu 8.10 jsem dokonce začal uvažovat o přechodu na OpenSUSE, kde mi na první pohled přijde KDE 4 mnohem více vyladěné - ale zatím dám Kubuntu ještě jednu šanci s 9.04 ;-) Páč mi připadá, že verze *.10 jsou všechny nějaké nedotažené. 7.10 jsem taky raději přeskočil...

Vetinari

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #10 kdy: 12 Ledna 2009, 10:22:09 »

Tak to máš asi štěstí a nebo já obrovskou smůlu. Taky jsem si hodil na noťas Kubuntu 8.10 + KDE 4.2 a chvíli hraní s ním mi bylo jasný, že na desktop nepůjde ani náhodou. Takovejch chyb a pádů bych čekal tak u alfy. Nefunkční plasmoidy, občas se mi graficky úplně rozhodí KDE menu. Když zapnu titulky v Kaffeine, tak mám z filmu leporelo - mplayer s něma problémy nemá. Google earth mi sice jede rychle, ale každou sekundu mi problikne kompletně obrazovka bílou plochou - takže taky nepoužitelný. No a když zapnu efekty v kwin, tak se chyby násobí a celej systém je po 1/2 hodině naprosto nepoužitelnej. Potom má už i mplayer problémy s videem...
Po testování Kubuntu 8.10 jsem dokonce začal uvažovat o přechodu na OpenSUSE, kde mi na první pohled přijde KDE 4 mnohem více vyladěné - ale zatím dám Kubuntu ještě jednu šanci s 9.04 ;-) Páč mi připadá, že verze *.10 jsou všechny nějaké nedotažené. 7.10 jsem taky raději přeskočil...

Pravda, já používám hlavně OpenSuSE, ale na druhém disku mám Ubuntu 8.10 + KDE 4.2 a i tam pozoruju zlepšení, hlavně co se týče přidaných funkcí. Omlouvám se tedy za dezinformaci, dlouhodobě používám OpenSuSE a netušil jsem, že u *buntu verzí je takovej problém.

Alikon

• Návštěvník
    • Stránky věnované AutoCADu
« Odpověď #11 kdy: 12 Ledna 2009, 19:35:40 »
Citace
Pravda, já používám hlavně OpenSuSE, ale na druhém disku mám Ubuntu 8.10 + KDE 4.2 a i tam pozoruju zlepšení, hlavně co se týče přidaných funkcí. Omlouvám se tedy za dezinformaci, dlouhodobě používám OpenSuSE a netušil jsem, že u *buntu verzí je takovej problém.
Možná není obecně v Kubuntu takovej problém a mám jen prostě smůlu. Problém může být i v ATI grafice...
Ale Kubuntu 8.04 s KDE 4 bylo dost vytýkáno, že KDE 4 je snad nejhůře zapracované ze všech dister a právě OpenSUSE bylo vyzdvihováno...

robinek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 16 Srpna 2009, 02:21:31 »
Ahoj mam Kubuntu 8.10 s KDE 4.2.2 :poblem mam s plasmoidy. Kdyz chci nainstalovat novy plasmod wigdet z kde-look.org tak plasmoid se stahne a pri zavreni se objevi dve chzbove hlasky:
installacion of tmp/kde-robiek///_nazev.plasmoid failed  a installacion of tmp/kde-robiek//. je to chyba  KDE nebo i chybi nejake knihovny? pokud si plasmoi primo stahnu a chci jej instalovat ze slozky  pri instalaci je nenajdu i kdyz ma koncovku plasmoid. Nemate s tim nekdo zkusenosti ?
DELL LATITUDE 5530 HW:Intel® Ivybridge Mobile, ntel® Core™ i5-3320M CPU @ 2.60GHz × 4 _(HW:DELL PRECISION M4300, NVIDIA QVADRO Fx 360,Core2Duo T7700 2.4 GHz, SW: Notebook : MATE Ubuntu 15.10 SIP:891407@fwd.pulver.com

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.