Zdravím vás!
Mám takový menší zásek, snažím se rozchodit přehrávání TV pomocí Mplayeru, se vším všemožným jsem si poradil jen jedna věc mě trápí. Mám totiž mezi kanály i slovenské televize a ty vyžadují jinou normu než české. Celé to spouštím tímto příkazem (tedy zatím v rámci experimentu, až to bude fungovat jak má, hodím to do konfiguráku):
mplayer -tv driver=v4l2:input=0:width=720:height=578:decimation=1:quality=100:audioid=1:amode=1:norm=PAL-DK:outfmt=yuy2:chanlist=europe-east:channels=26-CT1,46-CT2,R9-Nova,55-Prima,39-STV2,44-Markiza tv://
Nějak nejsem schopnej přijít na způsob jak to napsat, aby české televize využívaly normu PAL-DK a slovenské PAL-BG. Napadlo mě to udělat jako oddělené profily, ale to bych musel složitě přepínat (restartovat) Mplayer.
Nemáte s tímhle někdo zkušenosti? Trápil jsem se s tím včera celej večer a už mi došly nápady...
P.S.:
Když už jsme u toho Mplayeru, je nějaká možnost, že by zvládal mixovat audio kanály výstupu televize? Mám totiž 5.1 soustavu, dokázal jsem tohle provést se stereo a mono soubory, jen u tý televize to nějak nechce pracovat...
Stereo sobory přehrávám takto:
mplayer -af channels=6:6:0:0:1:1:0:4:1:5:0:3:1:3
Ono to v podstatě jen zkopíruje přední kanály a pustí je do zadních beden a do subwooferu (na centru ještě pracuju), ale i tak je to hned lepší...
Mono mixuju takhle:
mplayer -af channels=6:6:0:0:0:1:0:4:0:5:0:3:1:0
Tohle zatím nemám ozkoušený, ale teoreticky by to mělo fungovat...
Nevěděl by někdo jak to mixovat při tom televizním módu...?