Každopádně, já osobně jsem si právě na ta rozdělená okna dosti zvykl a vůbec mi to už nevadí. Je to věc vkusu a návyků. Nelíbí se mi výroky "expertů", kteří tvrdí že s gimpem nepracují hlavně kvůli ovládání, tudíž je to špatný nástroj. Jinými slovy, protože nevypadá a ovládací prvky nejsou jako ve photoshopu, je špatný. Příkladem budiž moje zkušenost. V práci jsme potřebovali vymazat jeden nadpis z jpegu, zachovat přitom pozadí a trochu to vyhladit. Jediné, co jsem slyšel, bylo:"Jeden kolega, ten má photoshop...." - Kolega pracuje úplně na jiné pobočce a oni byli schopni obtěžovat někoho na jiném místě planety kvůli dosti banální operaci. Já říkám:"Na co photoshop, máme GIMP." Spalující pohledy, které na mne byly upřeny, jsem ještě dodnes nerozluštil. Samozřejmě se povedlo za pár minut. Ale hlavně ty zírající nedůvěřivé tváře, které nebyly schopné pochopit, že je to jedno jak to vypadá, hlavní je výsledek. Podobné, jako v té diskuzi na zive alias "wordovskej dokument - editace textového souboru".
Pokud se většina lidí domnívá, že bude lepší, když se GIMP bude chovat a vypadat jako všechny známé profesionální fotoprogramy, tak dobrá - ničemu to asi nevadí. Nerad bych ale zjistil, že se na brainstormu jen někdo utrhl a pár přizdisráčů napsalo vývojářům, že to bude cool, když bude GIMP v jednom okně a že se tak bude lépe ovládat. GIMP tak ztratí něco ze své osobitosti.