Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Spouštěcí skript pro gHamachi [vyřešeno]  (Přečteno 2234 krát)

abeus

• Návštěvník
Spouštěcí skript pro gHamachi [vyřešeno]
« kdy: 22 Ledna 2009, 16:42:05 »
Přeji hezký den.
Mohl by mi zde někdo pomoci s vytvořením skriptu pro spuštění hamachi s grafickým rozhraním gHamachi?
Hamachi i s grafickým rozhraním jsem úspěšně nainstaloval. Avšak spouštění stylem terminál a v něm:
Kód: [Vybrat]
cd /ProgramyMnouInstalovane/hamachi-0.9.9.9-20-lnx/gHamachi_gtk2/gHamachi_0.8.1
chmod +x ghamachi
./ghamachi
mi přijde časem dosti zdlouhavé.

Po hodince brouzdání jsem nenarazil na nic co by odpovídalo mým předpokladům spustit si gHamachi přes
spouštěč, kdy budu chtít a ne při každém zapnutí pc.

zkusil jsem vytvořit spouštěč (dělám to poprvé) tedy vytvořil textový soubor do něj zadal:
#!/bin/bash
/home/ProgramyMnouInstalovane/hamachi-0.9.9.9-20-lnx/gHamachi_gtk2/gHamachi_0.8.1
chmod +x ghamachi
./ghamachi
zadal jsem spustitelný příkaz a poté zkusil spustit v terminálu.
Terminál problikl a ghamachi se nespustilo.
Věděl by někdo, kde tam mám chybu anebo je to celé vůbec špatně?
Děkuji za rady.

PS. Kdyby případné rady byly i s popisem proč se tam ten který příkaz dává, vůbec bych se nezlobil;)
« Poslední změna: 22 Ledna 2009, 19:32:28 od abeus »
Linux, Mac OS, Windows a další... vše má pro a proti. Nemusím lidi typu: Co odsuzují, aniž by se pokusili daný OS zvládnout. Nebo typy co se zarytě drží jednoho standartu s tím, že ostatní je odpad. Jak to rozpoznat? Zkuste si:
Odpověď :TO je lepší než TO... dělá obrázek o autorovi?
Odpověď :Pro mě je lepší TO než TO protože... dělá obrázek o autorovi?

ufaak

• Závislák
Re: Spouštěcí skript pro gHamachi
« Odpověď #1 kdy: 22 Ledna 2009, 16:53:59 »
chmod staci poprve, pak uz neni treba... takze ti staci akorat spoustet ./ghamachi ;)
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

abeus

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 22 Ledna 2009, 17:09:17 »
Dobrá cestu k souboru jsem smazal stejně tak řádek s chmod a zůstal jen povinný první řádek a řádek s ./ghamachi, nicméně stále se příkaz neprovede... Není třeba nějak důležité mít ten spouštěč v nějakém vhodném adresáři speciálně pro spouštěče?
Linux, Mac OS, Windows a další... vše má pro a proti. Nemusím lidi typu: Co odsuzují, aniž by se pokusili daný OS zvládnout. Nebo typy co se zarytě drží jednoho standartu s tím, že ostatní je odpad. Jak to rozpoznat? Zkuste si:

WICKED

• Aktivní člen
  • *
    • Jiřička Jakub
« Odpověď #3 kdy: 22 Ledna 2009, 17:56:18 »
A hamachi gui by Vam nevyhovovalo?
Linux Ubuntu 11.04
ntb => Lenovo ThinkPad SL510
  Jinak šťastny user Linuxu!

ufaak

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 22 Ledna 2009, 18:25:19 »
samozrejme prikaz ./ghamachi je potreba vykonavat v adresari, kde se ten skript nachazi :) to da rozum :)
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

abeus

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 22 Ledna 2009, 19:30:14 »
Děkuji Vám oběma za rady.

WICKEDovi za dobrý tip. (hamachi gui jsem vynechal - moje chyba - dvakrát měř...)

ufaakovi za to že už vím, jak na spouštěče. Konkrétně ten můj původní měl správně vypadat:

#!/bin/bash
~/ProgramyMnouInstalovane/hamachi-0.9.9.9-20-lnx/gHamachi_gtk2/gHamachi_0.8.1/ghamachi

tak jej lze spouštět odkudkoliv.

Druhým, jednodušším způsobem, je si na ploše "Vytvořit spouštěč" s příkazem na soubor ghamachi, který funguje úplně stejně jako skript výše.

Takže pokud jsem to dobře pochopil skripty se vytvářejí při komplikovanějších spouštěních programů než jen jedním souborem.
Ještě jednou děkuji za pomoc a považuji věc za vyřešenou:)

PS. Pokud jsem v posledním příspěvku napsal něco matoucího tak mě klidně opravte;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.