Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jméno a heslo po instalaci  (Přečteno 1473 krát)

Ryoku

• Návštěvník
Jméno a heslo po instalaci
« kdy: 31 Ledna 2009, 01:20:46 »
nainstaloval som si novy ubuntu 8.10 a ked som ho spustil tak to ode mne pytalo heslo a meno...ja sa v tomto moc tak mi prosim poradte mam sa volakde prihlasit alebo si mam volako vytvorit vlastne ak ano napiste prosim jako

Edit: Oprava předmětu. P.P.
« Poslední změna: 31 Ledna 2009, 07:36:16 od Pavel Půlpán »

Pavel Půlpán

Re: help me
« Odpověď #1 kdy: 31 Ledna 2009, 07:30:44 »
Přihlašovací jméno a heslo se nastavuje při instalaci. Případně zkus dvojici oem, oem, pokud jsi instaloval v továrním módu.

zulda

• Návštěvník
Re: Jméno a heslo po instalaci
« Odpověď #2 kdy: 31 Ledna 2009, 19:02:36 »
Mám stejný problém.Provedl jsem v noci instalaci ubuntu 8.10 do Windows XP. V průběhu instalace jsem nebyl přítomen u počítače.Ráno když jsem chtěl otevřít ubuntu měl jsem zadat jméno a heslo, které neznám, protože jsem žádné při instalaci nezadal. Poradí mě někdo jak na to? Jméno a heslo oem nefunguje.Díky zulda :-[

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #3 kdy: 31 Ledna 2009, 19:54:25 »
teda nevim, ale mozna by zabralo napsal na jmeno i heslo root a pak si uzivatele vytvorit. Nevinm jestli root pujde, kdyz tak zkusit jmeno: ubuntu heslo:root ..ale ten root by zabrat mohl. Pak, kdyz se dostanes do Gnome, si vytvoris uzivatele system-sprava-uzivatele a skupiny, anebo pres terminal prikazem adduser.
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #4 kdy: 31 Ledna 2009, 20:10:49 »
Pro ryoku a zulda: Oba jste hesla museli při instalaci zadávat, viz obrázky:

Přes Wubi (zulda) -- http://wiki.ubuntu.cz/Wubi?action=AttachFile&do=get&target=wubi-instalace.png
Klasická instalace (ryoku) -- http://wiki.ubuntu.cz/Průvodce instalací?action=AttachFile&do=get&target=instalace-jmeno.png

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.