Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Googleearth se restartuje  (Přečteno 1547 krát)

rimidalv

• Aktivní člen
  • *
Googleearth se restartuje
« kdy: 31 Ledna 2009, 22:02:41 »
Stáhnul jsem  z internetu program  Googleearth a nainstaloval jsem ho pomocí  Terminálu do adresáře Home se svým uživatelským jménem.
Po ininstalaci se vytvořila ikona a po spustění se objeví na okamžik zeměkoule a Ubuntu 8,04 se restartuje a tak je tomu i při spuštění z terminálu vše je bez chybových hlášení. Mám nainstalováno Ubuntu 8.04  na flashdisku.

tejo

• Návštěvník
Re: Googleearth se restartuje
« Odpověď #1 kdy: 11 Února 2009, 09:36:48 »
Zdravím,
pravděpodobně jde o chybu, která tady už byla několikrát popisované. Zkuste spustit Google Earth příkazem googleearth v terminálu a poté, co se opět spustí a zavře, nejspíš se objeví v terminálu chybové hlášení přibližně tohoto znění:
Kód: [Vybrat]
Warning: Unable to create prefs directory '/home/~/.googleearth'. File exists.
./googleearth-bin: relocation error: /usr/lib/i686/cmov/libssl.so.0.9.8: symbol BIO_test_flags, version OPENSSL_0.9.8 not defined in file libcrypto.so.0.9.8 with link time reference
Pokud je to tak, pak stačí jít do adresáře google-earth v domovském adresáři a tam přejmenovat soubor libcrypto.so.0.9.8. Stačí přidat na začátek jedno písmenko, aby to jméno bylo jiné než je teď. Pak už by měl Google Earth fungovat.
Jen upozorňuji, že toto řešení není můj nápad, ale pouze jsem hledal na internetu. Tady je originál:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=6703122
Přeju ať to zabere.
Martin

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.