kam s tímhle dotazem...

Mám notebook s grafárnou nVidia GO6600. Stoj se mi porouchal (studený spoj na plošňáku napájecího obvodu) Tak jsem ho rozebral (dávno po záruce, nebudu přece platit... nefunkční notebook stejně už pokazit nemůžu) a podařilo se mi ho opravit. Vše OK. Normálně bootuju do Windowsů kde všechno běží v naprostém pořádku jako dřív.
Ale... Ubuntu mi jaksi nespolupracuje. Při bootu mi nerozpozná monitor (nebo grafiku?) a zeptá se na ruční nastavení. Nastavím a rozlišení je blbé (i když nastavím ručne LCD 1280x800, tak v rolovačče rozlišení není to moje). Tak si říkám, že je zle ovladač grafárny. Mrknu na hardware ovladače a ouha... on tam není vůbec! Tak stáhnu ovladače nVidie. Nainstaluju ale rozlišení stále stejné, boot se stále ptá a nastavuju ručně. Avšak ovladač hardware tam už je, akorát je neaktivní. Tak ho teda zaškrtnu na aktivni a restartuju... a dostanu se úplně na začátek... tohle jsem udělal už 3x... nějak se to cyklí

Uvažuju že už reinstaluju systém... co vy na to?
PS: molh by někdo někam někomu navrhnout, že aktualizace systému by nemusela přehazovat defaulní boot image v GRUPu. Proč se mi to přehodilo z winu na Ubuntu samo? Není to zrovna komfortní záležitost a od ubuntu jako takového mě to dost odrazuje. Chci mít defaul Win (ze svých důvodů) a to i po aktualizaci ubuntu.