Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Neprestanú hrať reproduktory po pripojení slúchadiel a blikanie videa flickering  (Přečteno 3619 krát)

Dousel

• Návštěvník
Čawes ľudia. Tak asi po mesiaci používania Ubuntu (8.10) sa mi vyskytol taký problém... mám NB HP-6735s... a jednoducho po pripojení slúchadiel neprestanú hrať reproduktory. Ak však nechám v jacku zapojené slúchadla pri bootovaní tak mi reproduktory nehrajú... avšak ani po odpojení slúchadiel. :-/ Pred pár dňami mi to fungovalo ešte v pohode. Netuším kde nastal problém... Možno to bol nejaký update alsy... prikladám aj výstup z /etc/modprobe.d/alsa-base
Kód: [Vybrat]
# autoloader aliases
install sound-slot-0 /sbin/modprobe snd-card-0
install sound-slot-1 /sbin/modprobe snd-card-1
install sound-slot-2 /sbin/modprobe snd-card-2
install sound-slot-3 /sbin/modprobe snd-card-3
install sound-slot-4 /sbin/modprobe snd-card-4
install sound-slot-5 /sbin/modprobe snd-card-5
install sound-slot-6 /sbin/modprobe snd-card-6
install sound-slot-7 /sbin/modprobe snd-card-7

# Cause optional modules to be loaded above generic modules
install snd /sbin/modprobe --ignore-install snd && { /sbin/modprobe --quiet snd-ioctl32 ; : ; }
install snd /sbin/modprobe --ignore-install snd && { /sbin/modprobe -Qb snd-seq ; }
install snd-pcm /sbin/modprobe --ignore-install snd-pcm && { /sbin/modprobe --quiet snd-pcm-oss ; : ; }
install snd-mixer /sbin/modprobe --ignore-install snd-mixer && { /sbin/modprobe --quiet snd-mixer-oss ; : ; }
install snd-seq /sbin/modprobe --ignore-install snd-seq && { /sbin/modprobe --quiet snd-seq-midi ; /sbin/modprobe --quiet snd-seq-oss ; : ; }
install snd-rawmidi /sbin/modprobe --ignore-install snd-rawmidi && { /sbin/modprobe --quiet snd-seq-midi ; : ; }
# Cause optional modules to be loaded above sound card driver modules
install snd-emu10k1 /sbin/modprobe --ignore-install snd-emu10k1 $CMDLINE_OPTS && { /sbin/modprobe -Qb snd-emu10k1-synth ; }
install snd-via82xx /sbin/modprobe --ignore-install snd-via82xx $CMDLINE_OPTS && { /sbin/modprobe -Qb snd-seq ; }

# Load saa7134-alsa instead of saa7134 (which gets dragged in by it anyway)
install saa7134 /sbin/modprobe --ignore-install saa7134 $CMDLINE_OPTS && { /sbin/modprobe -Qb saa7134-alsa ; : ; }

# Load snd-seq for devices that don't have hardware midi;
#   Ubuntu #26283, #43682, #56005; works around Ubuntu #34831 for
#   non-Creative Labs PCI hardware
install snd /sbin/modprobe --ignore-install snd && { /sbin/modprobe -Qb snd-seq ; }
# Prevent abnormal drivers from grabbing index 0
options bt87x index=-2
options cx88_alsa index=-2
options saa7134-alsa index=-2
options snd-atiixp-modem index=-2
options snd-intel8x0m index=-2
options snd-via82xx-modem index=-2
options snd-usb-audio index=-2
options snd-usb-usx2y index=-2
options snd-usb-caiaq index=-2
# Ubuntu #62691, enable MPU for snd-cmipci
options snd-cmipci mpu_port=0x330 fm_port=0x388
# Keep snd-pcsp from beeing loaded as first soundcard
options snd-pcsp index=-2
options snd-hda-intel model=laptop enable=1 index=0
"options snd-hda-intel model=laptop enable=1 index=0" toto som pridal aby mi hrali reprodktory... inak mi išiel iba zvuk z jacku... všetko fungovalo v pohode až doteraz...

Tak a keď už píšem tento príspevok tak tu hodím aj problém s blikaním videa (flickering)... a áno viem že sa to tu už riešilo veľa krát, ale nič mi nepomohlo zatiaľ... (: (mám HD3200) s vypnutým compizom to funguje v pohode... avšak compiz by som chcel používať a stále ho vypínať a zapínať ma nebaví... na desktope som to vyriešil pridaním do xorg.conf do sekcie Device .... Option   "TexturedVideo" "off"... no keď to použijem tu tak mi vôbec nenabehnú Xka... a musím to upraviť cez nano zase na: Option   "TexturedVideo" "on"... potom Xka nabehnú ale bohužiaľ bliká mi to.... používam drivery od ati... ale Xka po pridaní Option   "TexturedVideo" "off" nenabehli ani s propietarnými drivermi ktoré mi ponúklo ubuntu... prikladám aj výstup z xorg.conf..
Kód: [Vybrat]
Section "ServerLayout"
Identifier     "aticonfig Layout"
Screen      0  "aticonfig-Screen[0]-0" 0 0
Option "OffTime" "10"
EndSection

Section "Files"
EndSection

Section "Module"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier   "aticonfig-Monitor[0]-0"
Option     "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
Option     "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
Option     "DPMS" "true"
EndSection

Section "Device"
Identifier  "aticonfig-Device[0]-0"
Driver      "fglrx"
BusID       "PCI:1:5:0"
Option "VideoOverlay" "off"
Option "UseFBDev" "true"
Option "TexturedVideo" "on"
Option "OpenGLOverlay" "off"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "aticonfig-Screen[0]-0"
Device     "aticonfig-Device[0]-0"
Monitor    "aticonfig-Monitor[0]-0"
DefaultDepth     24
SubSection "Display"
Viewport   0 0
Depth     24
EndSubSection
EndSection
pár problémov ešte mám ale tie tu teraz nejdem riešiť... toto je to čo ma momentálne štve najviac... (: ešte je to ďalej nefunkčný suspend... ale to beriem už pomaly ako nevyriešiteľný problém.....

ďakujem za skoré odpovede (: dúfam že sa to nejako vyrieši... :-)

//edit. ten zvuk už funguje. len tak odrazu si zmyslel že bude fungovať po nejakom tom niekoľkom reštarte.. :D tak potom už iba to blikanie vyriešiť (:
« Poslední změna: 05 Února 2009, 01:02:28 od Dousel »

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
ad blikající video:
1) přehrávání přes X11 (vím, není to pro každého, ale 100% to funguje)
2) Vypínat compiz - přes fusion-icon to zabere cca 0.5s, totéž opětovné zapnutí.
3) Nové ovladače Catalyst 9-1. Nejde jsem četl, že u fullscreen videí je blikání odstraněno.
4) Někde na fóru jsem viděl postup, který pomocí dvou voleb v xorg.conf blikání u videí (údajně-nezkoušel jsem) odstraní.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Dousel

• Návštěvník
1) to X11 som spravil v mplayeri ... ale tam je zase problém že video ostane vždy vo svojom natívnom rozlíšení... aj vo fullscreene si zachová svoje pôvodné rozmery.... takže toto neberiem ako riešenie...
2) vypnúť compiz ako taký by mi nerobilo až taký problém... problém je skôr v tom, že po vypnutí/zapnutí compizu mi hodí vždy všetky okná z rôznych plôch na jednu plochu.. konkrétne prvú...
3) o tom som nečítal skúsim uvidím (: fullscreen bez blikania by mi stačil...
4) ja som už snáď vyskúšal všetky možnosti... zúfalý som sa na to vykašľal a nechal vypnutý compiz... ani jedna možnosť mi nepomohla.... okrem tej X11, ale tam si zase zachováva video svoje rozmery... takže jeden problém čiastočne zmizne a ďalší problém príde...

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
1) to X11 som spravil v mplayeri ... ale tam je zase problém že video ostane vždy vo svojom natívnom rozlíšení... aj vo fullscreene si zachová svoje pôvodné rozmery.... takže toto neberiem ako riešenie...
2) vypnúť compiz ako taký by mi nerobilo až taký problém... problém je skôr v tom, že po vypnutí/zapnutí compizu mi hodí vždy všetky okná z rôznych plôch na jednu plochu.. konkrétne prvú...
3) o tom som nečítal skúsim uvidím (: fullscreen bez blikania by mi stačil...
4) ja som už snáď vyskúšal všetky možnosti... zúfalý som sa na to vykašľal a nechal vypnutý compiz... ani jedna možnosť mi nepomohla.... okrem tej X11, ale tam si zase zachováva video svoje rozmery... takže jeden problém čiastočne zmizne a ďalší problém príde...
ad 2) O tomto problému nevím, a tak nemůžu navrhnout řešení (jestli vůbec nějaké má)
ad 1) a 4) Tady řešení znám - stačí dát do konfiguráku mplayeru (myslím, že je to soubor ~/.mplayer/config) řádek zoom=yes nebo zoom=1 (nejsme si jistý, možná funguje oboje) a potom se video zvětší na plnou velikost.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

karlitos

• Stálý člen
  • **
  • Bioinformatics - solutions in-silico
    • homepage
Zdravím
Já mám teď stejný problém s těmi reproduktory - mám notebook BenQ Joybook S32B a když strčím do zdířky pro sluchátka jack tak se nevypnou reproduktory. Může mi někdo poradit co s tím ? Nechtěl jsem zakládat nový thread, tak píšu sem.
Dík K
Lenovo ThinkCentre A61 912073G
Athlon X2 5000+ 4GB RAM Nvidia Geforce 9500GT
Linux Mint 9 Isadora , Win7 64Bit

Dousel

• Návštěvník
no ja neviem čo z toho.... mne sa to tak upravilo(don't know why.. (: ) že keď nechám pri boote zastrčené slúchatká tak to ide v pohode... vytiahnem reproduktory hrajú zastrčím reproduktory nehrajú... ale keď tie slúchatká tam nedám pri boote a zapnem comp tak reproduktory hrajú stále... tak to skús tak... že či to náhodou nie je aj u teba tak... (: to je také dočasné riešenie aspoň pre mňa ... xD

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Zdravím
Já mám teď stejný problém s těmi reproduktory - mám notebook BenQ Joybook S32B a když strčím do zdířky pro sluchátka jack tak se nevypnou reproduktory. Může mi někdo poradit co s tím ? Nechtěl jsem zakládat nový thread, tak píšu sem.
Dík K

Skus http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,25177.0.html
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

karlitos

• Stálý člen
  • **
  • Bioinformatics - solutions in-silico
    • homepage
Díky\, pomohlo to. Kdyby to někomu pomohlo tak mám noťas BenQ S32B a správný modul je benq-t31  ;)
Lenovo ThinkCentre A61 912073G
Athlon X2 5000+ 4GB RAM Nvidia Geforce 9500GT
Linux Mint 9 Isadora , Win7 64Bit

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.