Ahoj,
zhruba před týdnem jsem si koupil novou grafickou kartu od nvidie 8800 GT. Zapojení a nainstalovaní nesvobodného ovladače proběhlo v pořádku. Všechno pracovalo jak má dokud jsem si nepustil seriál. viz následují odkaz :
http://img525.imageshack.us/img525/8168/snmekobrazovkydk7.pngObraz je rozdělen na takovéhle kostičky. Pokaždé mají jiný tvar, ale pravidelnost podobná šachovnici zůstává. Tato chyba se vyskytuje tak v 50 %, někdy totiž video běží v pořádku a někdy se chyba vyskytne jenom na několik sekund, pak zase zmizí. Netuším jak se k problému mám postavit a kde začít řešit dokonce ani nevím jak to pojmenovat. :-)
Přehrávané video je v pořádku a kodeky jsou také v pořádku v nastavení (xorg.conf apod) jsem nic neměnil.
Konfigurace počítače je :
grafické karta : MicroStar NX8800GT 512MB, základní deska : MB Gigabyte EP45-DSR3, procesor : Intel Core 2 Quad Q9550, ramka DDR2 PC800 8G 2x(2x2G), zdroj 450W, tři SATA disky 2x250GB(žádný RAID, obyčejně zapojeno) a 160GB a DVD mechanika
Doufám, že není problém ve zdroji, nevím zda je 450W málo či dost ;-). Operační systém je Ubuntu 8.10 64bit
Před 8800GT jsou měl 7600GS a všechno bylo v pořádku. Napadá mě ještě přehřívání, ale na druhou stranu v programu "nvidia-settings" jsem viděl nejvyšší teplotu 85° (max. 100°) při zapnuté hře a potom také vadu na grafické kartě, i když hry se vykreslují bez problému.
Poraďte mi prosím co dál. Za každou radu budu rád a pokud jsem něco zapomněl napsat (další konfigurace, lepší popis problému nebo výpis nějakých logů) určitě ještě přidám.
Díky za pomoc Michal Pöschl