Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problémy s Dell Inspiron e1705  (Přečteno 1353 krát)

dani.12

• Návštěvník
Problémy s Dell Inspiron e1705
« kdy: 10 Února 2009, 09:45:25 »
Zdravím,
jsem v podstatě čerstvou duší na Ubuntu 8.04 a chtěl bych poprosit o pár rad, jak vychytám jisté drobnosti. Doteď jsem jel na Win Media Center přímo od výroby, ale jak to nedávno spadlo, řekl jsem si: "A dost!", a skončil tady....  :)

K věci. Pod displayem mám pět LEDek, Caps Lock a Num Lock fungují, bohužel Scroll Lock, jakož i Wifi a Bluetooth nikoliv a já jsem zrovna ten typ, co nesnáší, když i sebemenší blbost nefunguje jak má a jestli to nerozchodím, tak se budu muset vrátit k těm Winkům, což bych strašně nerad. Tak pokud je tu nějaká dobrá duše, co na to má řešení, budu velmi vděčný.

Rovněž mi nějak záhadně funguje regulace jasu. Poskakuje to o více jak jedno políčko, když to reguluju přes klávesnici. Tím pádem to má jen tři polohy - max, střed a min. Tak nevím, jestli je to standardní chování, ale moc se mi to nezdá.

To je zatím z mé strany vše, ale jsem si jist, že jen prozatím.
Děkuji za případnou pomoc.

xromano

• Aktivní člen
  • *
Re: Problémy s Dell Inspiron e1705
« Odpověď #1 kdy: 10 Února 2009, 13:53:28 »
Ahoj, obavam se, ze ne uplne vse bude chodit, jak si predstavujes, ale svuj Dell XPS jsem rozchodil vicemene slusne.

Podotykam, ze s 8.04 jsem taky mel jiste problemy, ktere vymizely po aktualizaci na 8.10. Mozna by to mohlo pomoct, protoze me WiFi i BT chodili uz na LiveCD Ubuntu 8.10. Scroll nepouzivam, takze nemuzu slouzit. Regulace jasu skokem je bug, ktery se resi i na Ubuntu foru na strankach Dellu (btw. pokud rozumis anglicky, najdes tam spoustu veci, Dell dodava notebooky s Ubuntu a tak na to maji slusne forum). Zkousel jsem to poresit podle jednoho navodu tam uvedeneho, ale pri stisku Fn + regulace jasu se mi zablokovala klavesnice a musel jsem resetovat. Takze jsem zmeny vratil a radeji reguluji skokem, nebo si muzes dat na plochu regulaci jasu jako soucast systemu.

Sice jsem stejny jako ty, pokud nejede vse jak ma na 100%, tak se mi to nelibi, ale jsem s Ubuntu na Dellu hodne spokojeny a az na par malickosti se to dalo udelat i pro zacatecnika, jako jsem ja dost jednoduse. Drzim palce, kdyby neco, tak napis, tady na foru je spousta lidi mnohem schopnejsich, nez ja, urcite nekdo poradi.

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #2 kdy: 10 Února 2009, 15:08:25 »
Tiez som sa trapil s Dell Inspiron 9300 a vyriesil som to instalaciou distra "Progex" (derivat Ubuntu), ktore mi detekovalo vsetko a tiez ponuklo pre vsetko dobre ovladace.
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

dani.12

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 11 Února 2009, 09:03:44 »
No tak jsem si s tím včera hrál. Zatím jsem řešil LEdku pro Wifi a výsledek poněkud pochybný. :) Nejprve jsem dal $ sudo apt-get install linux-backports-modules-2.6.24-16-generic, což mi skutečně LEDku nahodilo. Nicméně po pár vypnutích a zapnutích Wifi se mi rozblikala a pak už nefungovalo v systému vůbec nic kromě myši, aplikace se neotevíraly, no prostě to zamrzlo.  :-\ Někde jsem zahlédl, že jde o nějaký bug.

Nu což, tak protože vím prd, jak to vrátit zpátky, tak jsem přeinstaloval systém. Stejně jsem tam ještě nic neměl. Místo 8.04 jsem nahodil 8.10, kde LEDka bliká standardně od počátku. Vzhledem k předchozím zkušenostem to ve mně vyvolává tíživý pocit, že se to zase sesype, tudíž blikající LED mě rovněž neuspokojuje.

Dnes se vrátím k 8.04(přeci jen je to LTS), mám ještě nějaký tipy, jak tu mrchu rozsvítit. A já se nedám. Jen ta vidina, že podobný maraton budu absolvovat i kvůli LEDce pro bluetooth, scroll lock a nefukční kombinace Fn+některé z kláves, jakož i kontrolu jasu mi na klidném spaní nepřidává.  ;D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.