Ahoj, obavam se, ze ne uplne vse bude chodit, jak si predstavujes, ale svuj Dell XPS jsem rozchodil vicemene slusne.
Podotykam, ze s 8.04 jsem taky mel jiste problemy, ktere vymizely po aktualizaci na 8.10. Mozna by to mohlo pomoct, protoze me WiFi i BT chodili uz na LiveCD Ubuntu 8.10. Scroll nepouzivam, takze nemuzu slouzit. Regulace jasu skokem je bug, ktery se resi i na Ubuntu foru na strankach Dellu (btw. pokud rozumis anglicky, najdes tam spoustu veci, Dell dodava notebooky s Ubuntu a tak na to maji slusne forum). Zkousel jsem to poresit podle jednoho navodu tam uvedeneho, ale pri stisku Fn + regulace jasu se mi zablokovala klavesnice a musel jsem resetovat. Takze jsem zmeny vratil a radeji reguluji skokem, nebo si muzes dat na plochu regulaci jasu jako soucast systemu.
Sice jsem stejny jako ty, pokud nejede vse jak ma na 100%, tak se mi to nelibi, ale jsem s Ubuntu na Dellu hodne spokojeny a az na par malickosti se to dalo udelat i pro zacatecnika, jako jsem ja dost jednoduse. Drzim palce, kdyby neco, tak napis, tady na foru je spousta lidi mnohem schopnejsich, nez ja, urcite nekdo poradi.