Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Omezení uživatelů a samby  (Přečteno 1352 krát)

UbrusCZ

• Návštěvník
Omezení uživatelů a samby
« kdy: 12 Února 2009, 22:46:52 »
zdravím,
chtěl bych se zeptat, jestli jde nejak nastavit to, ze vsichni uzivatele ve skupine skupina1 budou mit ve svem home adresari omezeny diskovy prostor (napr 2GB)... dale bych se chtel zeptat jestli jdou nastavit jednotlivim uzivatelum samby nastavit omezenej pocet prenosu dat? treba kazdy mesic down max 50GB a up 10Gb? diky

klasyc

• Aktivní člen
  • *
Re: Omezení uživatelů a samby
« Odpověď #1 kdy: 12 Února 2009, 23:03:39 »
Něco o diskových kvótách a Sambě: http://portfolio.itas.ca/~schewet/257T/mini3.html

UbrusCZ

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 13 Února 2009, 07:38:13 »
Mno přečetl jsem si to ale pochopil vlký kulový ... ale díky

ufaak

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 13 Února 2009, 10:00:17 »
UbrusCZ: rozhazujes tady dotazy vsemi smery, ale kdyz ti nekdo da odkaz, ktery se danemu problemu venuje, tak odepises, ze jsi to nepochopil... to neni spravny pristup ;)
prece necekas, ze ti tady nekdo naserviruje pokazde presny postup od A do Z a ty budes jen kopirovat prikazy do terminalu?
Takhle to nechodi... Lidi te tady muzou postrcit spravnym smerem, dokonce ti i dat konkretni prikaz, ale ty se musis taky trosku snazit ten problem sam vyresit, dohledat si informace o tom na internetu... Pokud je problemem napr. jazykova bariera, zkus http://translate.google.com. I kdyz je ten preklad trosku kostrbaty, tak zakladni informace se z nej pochopit daji a muze te to navest na spravnou stopu ;)
O problemu, ktery tu ted resis, nevim zhola nic... Jen jsem mel potrebu se vykecat 8)
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #4 kdy: 13 Února 2009, 10:50:43 »
Mno přečetl jsem si to ale pochopil vlký kulový ... ale díky
.. smula ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.