Asi už je to jedno, ale přidám svůj !osobní! názor...
VT:
Podle mě je současný vzhled "dostačující"
Ne, nesouhlasím, současný 9.04 vzhled není dostačující. Dostačující podle mě byl do 8.04, možná 8.10. Ovšem, co se týká sladěnosti, 9.04 (gdm,wallpaper,-gtk téma a téma dekorátoru oken metacity sice zůstaly stejné) se dá považovat za amatérský výtvor. Nebo také, po neustálém volání uživatelů, ať se změní vzhled(podotýkám, že každému nejde jen o compiz, ale právě o pocit komfortu a jednotnosti pro oči) Ubuntu vyrukovalo se staženou zadnicí. A nedá se říci, že nebylo z čeho vybírat. Napsáno toho bylo před vydáním dost. Nevím, jestli vůbec vývojáři naznačovali, že se bude měnit vzhled nebo to prostě tak vzniklo v komunitě, ale hodně lidí čekalo, že přijde změna....
Boot splash zrovna podle mě mohl klidně zůstat. Nedá se říct, že by jeho náhradník vzhledem nějak nadchnul. GDM téma je celkem pěkné, tady je alespoň vidět snaha o inovaci. Ovšem po nalogování veškeré očekávání(já už to věděl) skončilo s hrůzostrašným wallpaperem(původně měl být ještě horší).
Dobrá věc je sjednocení upozorňovací oblasti, cekově v tomto ohledu JJ doplatil na půlroční interval, kdy se více změn zřejmě nadá stihnout.
Vím, že si vzhled může káždý změnit, ale první pohled je extrémě důležitý. Vyvolává různé pocity, ať už jde o pocit důvěry(očekávání stability) nebo pocit "hrdosti"(koukejte, to mám ale pěkný desktop). Každopádně ale změny, které nastaly, naznačují, že by s Koalou nemělo být těžké vyjít.