Mám notebook hp 530 a na něm jeden den staré ubuntu 8.10.
(Měla jsme tam 8.04, chtěla přidat kde, zjistila že mám málo místa na hlavním disku a tak něco smazala, jenže ubuntu je debilní a tam nevysypalo koš, proto se nějak nepodařila instalace, přestal úplně fungovat synaptic a celý systém se zhroutil běžně tak po deseti minutách. Řekla jsem si, že už nemám trpělivost a čas na další problémy. Reinstalovala jsem, stáhla jsem aktualizace i důležité balíky a všechno necelých 24 hodin fungovalo.)
Stáhla jsem si aktualizace co se mi tam dneska objevily. Nenahlásil se mi žádný problém, jen byl vyžadován restart. A tak jsem restartovala. Od té doby to vypadá takto:
Start začíná normálně, jen v okamžiku kdy se má objevit přihlašovací obrazovka ukáže se téměř to samé jako bych bych teď zmáčkla ctrl+alt+F1 (jde opravdu o F1 ne F7) Říkala jsem si, že by to mohlo být grafikou a tak jsem zkusila pustit film. Mplayer napsal no video a pustil zvuk (film byl určitě v pořádku) a vyplo ho i zmáčknutí šipek. Zato vlc mi pustil krásné asci art a vypnout nešel vůbec.
Byla bych moc vděčna, kdyby se dneska našel někdo, kdo by mi s tím dokázal jednoduše pomoci. Zařekla jsem se, že když se mi to dneska nepovede spravit, tak s ubuntu po roce a půl končím. Se zkušenostmi z tohoto týdne se mi nemůžete divit.