Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Anketa

co pouzivate?

ubuntu
21 (35.6%)
kubuntu
5 (8.5%)
xubuntu
5 (8.5%)
fedoru
2 (3.4%)
gentoo
2 (3.4%)
suse
5 (8.5%)
madriva
0 (0%)
debian
14 (23.7%)
jiny
5 (8.5%)

Celkem hlasů: 26

Autor Téma: HELP-zacatecnik  (Přečteno 9698 krát)

sophem

• Návštěvník
Re: HELP-zacatecnik
« Odpověď #25 kdy: 09 Března 2009, 17:24:04 »
heh vubec nechapu... nevim, jak se bootuje, zalohuje...  nikdy jsem to nedelal...    --- mas to moc odborne ;D
Sophe

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #26 kdy: 09 Března 2009, 17:28:41 »
Omg. to už dnes snad ví úplně každej jak se bootuje ... a zvlášt ten kdo se chce pustit do linuxu by mohl vědět jak vložit médium do mechaniky a v biosu si nastavit zařízení ze kterého se má zavádět systém...  ::)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

sophem

• Návštěvník
« Odpověď #27 kdy: 09 Března 2009, 17:33:58 »
hm kdybych mechaniku mel xD ;)
Sophe

Kecik

• Aktivní člen
  • *
  • nuqDaq yuch Dapol-where do you keep the chocolate?
    • Personal web page
« Odpověď #28 kdy: 09 Března 2009, 17:59:08 »
Nabootuj z flashky ... ale nejdřív si to musíš nastudovat, musíš o tom něco vědět, v autoškole taky nejdeš první den za volant
http://www.root.cz/serialy/linux-pro-uplne-zacatecniky/
tohle přečti, a když ti to bude dělat problémy, možná pomůže tohle
http://en.wikipedia.org/wiki/How_to_Read_a_Book
The most important thing in the programming language is the name. A language will not succeed without a good name. I have recently invented a very good name and now I am looking for a suitable language.
D. E. Knuth, 1967

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #29 kdy: 09 Března 2009, 18:09:06 »
heh vubec nechapu... nevim, jak se bootuje, zalohuje...  nikdy jsem to nedelal...    --- mas to moc odborne ;D
.. proboha .. rychle vlez do postele a prikrej se perinou !! doporucuju z niceho nebootovat.

http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,27820.0.html

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #30 kdy: 09 Března 2009, 19:16:57 »
.. proboha .. rychle vlez do postele a prikrej se perinou !! doporucuju z niceho nebootovat.

http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,27820.0.html
Taky bych to tak viděl. ;)

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #31 kdy: 09 Března 2009, 19:26:37 »
hele, on proste ty terminy nezna a to neznamena, ze je to blbec! Nikdy s tim neprisel do styku, tak se jednoduse neorientuje. asi by to chtelo nejakou prirucku zakladnich terminu...
bootovat = startovat Znamena, ze treba bootujes do Windowsu, ale taktez to muze znamenat, ze bootujes (startujes) z CD, diskety, USB... Teda pokad instalujes pomoci CD, tak musis v PC upravit poradi boot zarizeni a jako 1. musi byt CDROM. Dela se to bud v Biosu, nebo nektere PC maji na to utilitu pod nejakym F - divej se, jestli u startu PC nebude nejake F 11, nebo F12 jako boot order

zalohovat = ulozit, vypalit, hodit na klicenku USB, ulozit nastaveni pro pripad nezdaru...

jenom klid :D
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #32 kdy: 09 Března 2009, 21:27:28 »
jj, jak říká hase, hlavně klid.

sophem : myslim ze ta virtualizace bude nejlepsi  reseni . proste nejdriv si to vyzkousej na widlich ( http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ostatni/systemove_nastroje/ostatni/virtualbox/ ) . myslim ze VBox pochopis. pak pres unetbootin ( je i pro win ) si hod ubuntu live cd na flashdisk a z tama to pak instaluj. jinak na wiki najdes krasny navod pro instalaci. nebo jeste me napada si sehnat nejakou ext. mechaniku ( popr. udelat z ext. disku a mechaniky ) .

dale ses ptal na eeebuntu. no nevim jak je presne s HW rozdilnosti eee a aspire one ( to si pohledej ) . pokud je to stejny ( coz si myslim ze je ) tak bych ti ho asi doporucil protoze ti tam vsechnno pojede - wifi, zvukovka, BT.... kdyz ho poprvy zapnes tak bude vypadat trochu jinak ale pri trose trpelivosti se da nastavit na krasnou uroven. ( prave z neho pisu )

jinak si urcite projdi wiki. myslim ze je tam pro zacatecnika popsano vsechno a velice dobre. a priste se ptej trochu konkretneji a precti si vojtovi zasady chovani na foru. ( v obecny diskuzi ) . hlavne muj oblibeny bod 6 :)
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
ASUS EEE 901 - Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

sophem

• Návštěvník
« Odpověď #33 kdy: 10 Března 2009, 07:32:34 »
Tak jsem si stahl to ubuntu a nainstaloval jsem ho pres wubi.exe  -- myslim ze je to plnohodnotne ubuntu ze??
pokud ano tak tet mi staci jen odstranit z PC XP a budu mit jen ubuntu...

chapu to tak spravne??

+ ubuntu se mi nacita nejak pomalu...(uz po instalaci)   rekl bych ze i 2krat pomaleji nez XP    -nevite jak by se to dalo zrychlit??   nebo nejaky Linux, ktery se nacita rychleji???
co treba to kubuntu bo xubuntu???? :)
Sophe

sophem

• Návštěvník
« Odpověď #34 kdy: 10 Března 2009, 07:35:59 »
+ kde bych asi tak to eeebuntu mohl stahnout na vyzkouseni?
Sophe

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #35 kdy: 10 Března 2009, 07:36:03 »
Stet: Stejnost Asusu a Aceru jistě nebude. Sice stejný základ, ale jak znám Asus, tak ten si stejně udělá své úpravy, takže bude stejně lepší dát Ubuntu.
Jinak pro je tu distro přímo pro One.

N. Á. V. O. D. Y.

sophem

• Návštěvník
« Odpověď #36 kdy: 10 Března 2009, 07:37:28 »
oki
Sophe

sophem

• Návštěvník
« Odpověď #37 kdy: 10 Března 2009, 07:38:52 »
hm vipada to dobre http://www.linux4one.it/index.php?pid=24    ale jakej z toho ztahnout?? :)
Sophe

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #38 kdy: 10 Března 2009, 07:41:32 »
sophem: Ne, není to "hlavní" Ubuntu. Je to jako aplikace jakoby pod Windows. Vysvětlení v odkazu.

Když si pozorně přečtete něco o vydání, tak už se nezeptáte, co máte stáhnout!

N. Á. V. O. D. Y.

sophem

• Návštěvník
« Odpověď #39 kdy: 10 Března 2009, 15:20:07 »
takze pokud to dobre chapu tak ten program Linux4one je jen takove male pretransformovani ubuntu???  boco?
Sophe

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #40 kdy: 10 Března 2009, 15:23:11 »
Linux4One je upravene ubuntu pro potreby aspire one . takze kdyz ho nainstalujes budes mit plnohotnostne ubuntu akorat ze v nem budou uz vsechny potrebne drivery .
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

sophem

• Návštěvník
« Odpověď #41 kdy: 10 Března 2009, 15:25:43 »
+ jaky z techto linuxu se asi nejrychleji nacita??
kubuntu
xubuntu
ubuntu

potrebuju to vedet, protoze me se na tom notasovy nacitaji XP 2krat rychleji...        tak jsem cekal, ze ubuntu bude rychlejsi..      popr. dalo by se to startovani nejak nastavit, aby to bylo rychlejsi????                  
Sophe

airlive

• Závislák
  • Linux User: 479151.
« Odpověď #42 kdy: 10 Března 2009, 15:50:30 »
« Poslední změna: 10 Března 2009, 15:52:14 od airlive »
openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."

sophem

• Návštěvník
« Odpověď #43 kdy: 10 Března 2009, 16:03:40 »
takhle jsem to nemyslel

myslel jsem to jako kdyz zapnu kompa, tak se mi  nejdrive obevi nabydka, jestli chci XP nebo  ununtu a kdyz dam to ubuntu tak musim dolouho cekat nez mi nabehne okno na username a heslo...
ale po prihlaseni to beha rychle
Sophe

airlive

• Závislák
« Odpověď #44 kdy: 10 Března 2009, 16:07:33 »
Když si to přečteš celý a pořádně,tak i tohle tam najdeš.
openSUSE Leap 15.1

sophem

• Návštěvník
« Odpověď #45 kdy: 10 Března 2009, 16:11:47 »
nejak to tam nemuzu najit....   dopomaha k tomu i ta slovenstina
nemuzes mi to tedy napsat..? ;)
Sophe

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #46 kdy: 10 Března 2009, 16:12:47 »
ubuntu, xubuntu a kubuntu se lisi pouze svymi grafickymi prostredimi. ja bych to videl takto : nainstaluj linux4one a pak si muzes vybrat prostredi ktere budes chtit. jinak buntu se mozna nacita trochu pomaleji ale pak jeho rychlost at se bavime o gnome, KDE, XFCE nebo e17 je mnohem vetsi nez u win. graficke prostredi se daji snadno nainstalovat i odinstalovat . je jen na tobe ktere ti bude vyhovovat

btw : rychlost nacitani zalezi na tom jak si to nastavis. amozrejme k tomu budes potrebovat nejake znalosti

airlive

• Závislák
« Odpověď #47 kdy: 10 Března 2009, 16:16:47 »

Naozaj rátaš s tým,že bych to mal urobiť? ;)
openSUSE Leap 15.1

sophem

• Návštěvník
« Odpověď #48 kdy: 10 Března 2009, 16:19:25 »
hm...
hele a das mi pls presnej odkaz na stazeni toho linux4one ?   ono toho je taky vice druhu a ja nwm ktery..
a jeste neco - ten linux4one si nainstaluju rovnou v tom ubuntu???  a ono se to zmeni nebo kde a jak to mam nainstalovat? :)
Sophe

sophem

• Návštěvník
« Odpověď #49 kdy: 10 Března 2009, 16:20:19 »

Naozaj rátaš s tým,že bych to mal urobiť? ;)
hm, to by bylo dobre  :) 8)
Sophe

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.