Nazdar, chtěl jsem aktualizovat Pidgina kvůli změně protokolu ICQ. Stáhnul jsem si balíčky z getdeb.net. Ty potřebovaly ještě další, tak jsem nějaké našel na debian.org. Začal jsem je instalovat, až mi GDebi vyhodil nějakou hlášku se závislostmi, ať zkusím zadat 'sudo apt-get -f install'.
Jenže:
elektron112@desktop112:~$ sudo apt-get -f install
Čtu seznamy balíků... Hotovo
Vytvářím strom závislostí
Čtu stavové informace... Hotovo
Opravuji závislosti... selhalo.
Následující balíky mají nesplněné závislosti:
libperl5.8: Závisí na: perl-base (= 5.8.8-7etch6) ale 5.10.0-19 je nainstalován
libpurple0: Závisí na: perlapi-5.8.8 ale nedá se nainstalovat
perl: Závisí na: perl-base (= 5.10.0-11.1ubuntu2.2) ale 5.10.0-19 je nainstalován
perl-suid: Závisí na: libperl5.10 (= 5.10.0-11.1ubuntu2.2) ale 5.10.0-19 je nainstalován
pidgin: Závisí na: pidgin-data (< 1:2.5.2-z) ale 1:2.5.5-1~getdeb1 je nainstalován
E: Chyba, pkgProblemResolver::Resolve vytváří poruchy, to může být způsobeno podrženými balíky.
E: Nemohu opravit závislosti
Tak jsem ještě zkusil odebrat ty balíky, které jsem nainstaloval, jenže kterýkoliv z nich si s sebou chtěl vzít snad půlku systému.
Nakonec jsem zkoušel pohrát si s těmi balíky pomocí dpkg, něco se mi i povedlo nainstalovat, ae začínám se v tom zamotávat.
K tomu všemu přestaly fungovat i aktualizace. S dpkg a Synapticem (grafickým, konzolový jsem nezkoušel) se dá normálně pracovat.
Napadá vás něco, nebo mám rovnou vyzkoušet Ubuntu 9.04
?