Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: přejmenování zástupce připojeného média na ploše. [vyřešeno]  (Přečteno 1551 krát)

marshall1727

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 307
dd,

pokud si připojím ve fstabu ostatní pevné disky, objeví se mi na ploše jako "150,0 GB Media" apod. chtěl bych, abytam místo toho byl název mountpointu v /media.

zkoušel jsem pomocí e2label jim dát label, vytvořit v /dev/disk/by-label odkaz na /dev/sdb1 a připojuji to ve fstab přes
Kód: [Vybrat]
LABEL=Akta /media/Akta etx3 ......ale nepomáhá to.

nevíte někdo jak na to?

díky

dh
« Poslední změna: 14 Března 2009, 03:39:48 od kiklhorn »
--
koupil jsem si nový server a ladím ho. proto to zde spamuju. (2xXeon5110; IntelServerBoard S5000PSL; 2x2x1GbECC;4xRaptor150G)

picard

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 563
Re: přejmenování zátupce připojeného média na ploše.
« Odpověď #1 kdy: 13 Března 2009, 17:29:30 »
Stačí na ploše "150,0 GB Media" přejmenovat na libovolný jiný textový řetězec.

marshall1727

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 307
Re: přejmenování zátupce připojeného média na ploše.
« Odpověď #2 kdy: 13 Března 2009, 17:30:58 »
nejde, zašedlé. práva na /media/Akta jsou 777
--
koupil jsem si nový server a ladím ho. proto to zde spamuju. (2xXeon5110; IntelServerBoard S5000PSL; 2x2x1GbECC;4xRaptor150G)

arrange

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 4031
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
Re: přejmenování zátupce připojeného média na ploše.
« Odpověď #3 kdy: 13 Března 2009, 19:47:18 »
Možno přes gParted (Správce oddílů). Pravým myšítkem na oddíl, Vlastnosti, a tam změnit ten název. Pak je potřeba restartovat.
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

picard

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 563
Re: přejmenování zátupce připojeného média na ploše.
« Odpověď #4 kdy: 13 Března 2009, 20:32:18 »
V tom případě, abychom si rozuměli, stačí na /home/uživatel/Plocha přejmenovat soubor (link) z "150,0 GB Media" na libovolný jiný textový řetězec. Jako root, je-li to nutné.

marshall1727

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 307
Re: přejmenování zátupce připojeného média na ploše.
« Odpověď #5 kdy: 14 Března 2009, 00:44:27 »
tak beru zpět. po rebootu ve stylu windows funguje shora uvedené s LABEL=xxxx.  ::)
« Poslední změna: 14 Března 2009, 01:10:53 od marshall1727 »
--
koupil jsem si nový server a ladím ho. proto to zde spamuju. (2xXeon5110; IntelServerBoard S5000PSL; 2x2x1GbECC;4xRaptor150G)

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.