Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Viditelně pomalé Gnome v Ubuntu  (Přečteno 8553 krát)

kalfar

• Aktivní člen
  • *
Re: Viditelně pomalé Gnome v Ubuntu
« Odpověď #25 kdy: 04 Října 2009, 20:06:35 »
Já bych možná hledal rozdíl v jádře. Někde se mluvilo o nějakých parametrech při kompilaci, které ovlivňují odezvu systému.
Ubuntu jsem nainstaloval v úterý,ve středu jsem si přečetl tyhle stránky,čtvrtek byl dnem doinstalací programů a dnes jsmem se utvrdil,že tu Vistu jsem kupoval draze a zbytečně. >:(

wlado

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #26 kdy: 05 Října 2009, 12:15:05 »
Docela by mě zajímalo, jestli uživatelé KDE 4.x.x také pociťují změnu rychlosti v *buntovi oproti jiným distrům (z mých zkušeností co vím, tak nejpomalejší bylo vždy openSuSE, teď mi ntz sní  ;D )
Kubuntu 10.04 (KDE 4.4.3)
Zkuste GO, nejstarší dokonalou deskovou hru na světě...  třeba na http://www.gokgs.com/
vše o go zde http://www.goweb.cz/

airlive

• Závislák
  • Linux User: 479151.
« Odpověď #27 kdy: 05 Října 2009, 12:42:17 »
Docela by mě zajímalo, jestli uživatelé KDE 4.x.x také pociťují změnu rychlosti v *buntovi oproti jiným distrům (z mých zkušeností co vím, tak nejpomalejší bylo vždy openSuSE, teď mi ntz sní  ;D )

No pokud si dá někdo openSuSE na Gnome,tak se není co divit ;D
Výchozí desktopové prostředí suse je KDE.

BTW:zatím jsem rychlejšího nic neměl než→ viz podpis ;)
« Poslední změna: 05 Října 2009, 12:47:12 od airlive »
openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #28 kdy: 06 Října 2009, 14:36:02 »
Docela by mě zajímalo, jestli uživatelé KDE 4.x.x také pociťují změnu rychlosti v *buntovi oproti jiným distrům (z mých zkušeností co vím, tak nejpomalejší bylo vždy openSuSE, teď mi ntz sní  ;D )
ale proc. nesnim

uz jsem parkrat slysel, ze suse je pomale ..neumim to dost dobre posoudit. u me to funguje jak jsem zvyklej

qUAKER

• Host
« Odpověď #29 kdy: 06 Října 2009, 14:38:18 »
ale proc. nesnim

uz jsem parkrat slysel, ze suse je pomale ..neumim to dost dobre posoudit. u me to funguje jak jsem zvyklej

no co jsem porovnával rychlost buntu a opensuse, tak opensuse běží rychleji. Ale zatím byl nejrychlejší na mém PC Debian a taky Fedora..

HergotH

• Návštěvník
« Odpověď #30 kdy: 12 Dubna 2010, 21:16:14 »
Dobrý den, nechtělo se mi kůli tomu zakládat další téma tak to napíši zde, snad někdo poradí..

Nedávno mě pracovní okolnosti donutily konečně k instalaci Linuxu.. praktické zkušenosti s ním tedy nemám dá se říci žádné. Vybral jsem si nejnovější Ubuntu 9.10 s GNOME a jsem spokojen, až na jednu malou chybku.

Systém je dá se říci -velmi nepříjemně- pomalý. Listování v nabídkách, spouštění oken, minimalizování a maximalizování, obecně práce s ním mi připomíná čtyři roky stará nepřeinstalovaná XPčka mého bratra :)... nic vážného, ale je to při delší práci strašně otravné. Docela mě to překvapilo, čekal jsem pravý opak.
Systém mám nainstalován na notebooku s 4GB RAM, C2D P8400 a radeonem HD3470, takže tam snad problém nebude...

Četl jsem toto téma ale jakožto začátečník na linux z něj příliš chytrý nejsem. Existuje pár jednodušších rad, co zkusit i pro člověka jako já? ( a nejlépe jak).

Předem mnohokrát děkuji za všechny rady.

q66

« Odpověď #31 kdy: 12 Dubna 2010, 23:09:07 »
Dobrý den, nechtělo se mi kůli tomu zakládat další téma tak to napíši zde, snad někdo poradí..

Nedávno mě pracovní okolnosti donutily konečně k instalaci Linuxu.. praktické zkušenosti s ním tedy nemám dá se říci žádné. Vybral jsem si nejnovější Ubuntu 9.10 s GNOME a jsem spokojen, až na jednu malou chybku.

Systém je dá se říci -velmi nepříjemně- pomalý. Listování v nabídkách, spouštění oken, minimalizování a maximalizování, obecně práce s ním mi připomíná čtyři roky stará nepřeinstalovaná XPčka mého bratra :)... nic vážného, ale je to při delší práci strašně otravné. Docela mě to překvapilo, čekal jsem pravý opak.
Systém mám nainstalován na notebooku s 4GB RAM, C2D P8400 a radeonem HD3470, takže tam snad problém nebude...

Četl jsem toto téma ale jakožto začátečník na linux z něj příliš chytrý nejsem. Existuje pár jednodušších rad, co zkusit i pro člověka jako já? ( a nejlépe jak).

Předem mnohokrát děkuji za všechny rady.

hmm na to by měla pomoci instalace ovladačů grafické karty přes správce ovladačů.

stenliq

• Návštěvník
« Odpověď #32 kdy: 16 Dubna 2010, 23:07:53 »
Jak psal Quaker, zkuste nainstalovat ovladač graf. karty, nejlépe přes správce ovladačů. Pokud to nepomůže, nejspíš se s tím nedá nic dělat. Gnome má mnoho neduhů a ta rychlost je jeden z nich. Po instalaci ovladačů by to měl trochu zlepšit Compiz, který tu úděsnou <čtěte jako by bylo vyslovováno velmi pomalým a hlubokým hlasem>pomalost</čtěte jako by bylo vyslovováno velmi pomalým a hlubokým hlasem> alespoň trochu odstraňuje, ale taky není všemocný. Jinak doporučuju zkusit postupy v prvním příspěvku, trochu to pomůže.
Case: Fractal Design Define R2
CPU: AMD Phenom II X4 965 Black Edition
MB: Asus M4A89GTD PRO/USB3 RAM: 4GB DDR3, 1333 MHz GPU: MSI R5770 HDD: WD Caviar Blue 320 GB (Windows 7 + Archlinux)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.