Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Gajim - priority  (Přečteno 1209 krát)

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
Gajim - priority
« kdy: 18 Března 2009, 14:49:01 »
Nazdar. Zjistil jsem takový menší problém při komunikaci přes Jabber.

Jde o Gajim 0.12.1. Pokud chci začít rozhovor s  konkrétním uživatelem, ne vždy se zpráva pošle na  zdroj s nejvyšší prioritou a to i tehdy, vyberu-li jej ručně.

Příklad: Chci poslat zprávu přítelkyni. Ta je připojená z domova, kde nechala zapnutý počítač a gajim jí tam časem nastavil xa jako výsledek nečinnosti s prioritou -1. Zároveň je připojená přes bombus, kde si ovšem také nastavila prioritu -1, protože zrovna neběhá po nemocnici, ale sedí chvíli u počítače, kde je připojená přes meebo s prioritou 1. Já poklepu v kontakt listu (Gajim 0.12.1) na její nick a začnu rozhovor. Zpráva jí přijde na mobil. Zkusím tedy pravým tlačítkem myši klepnout na kontakt a vybrat "začít rozhovor" a vyberu zdroj "meebo". Zpráva opět přijde na její mobil.

Po přeinstalaci na verzi 0.11.4 vše funguje tak, jak má, i přes jwchat se zprávy posílají správně.

Takto detailně jsem toto podivné chování pozoroval ve Windows (v práci), doma ještě udělám test (na Ubuntu, gajim 0.12.1), nicméně - nemáte s tímto chováním někdo zkušenosti?

Samozřejmě nežádám o radu "tak používej 0.11.4", i když v současnosti to je řešením.
Za každou odpověď předem děkuji (kromě odpovědí UTFG a RTFM, za ty posílám ošklivý pohled na adresu pisatele  ;D ).
Xubuntu 12.04

Fracty

• Stálý člen
  • **
Re: Gajim - priority
« Odpověď #1 kdy: 21 Března 2009, 13:09:04 »
ano taky jsem to na této verzi pozoroval a nejen kvůli tomu jsem se vrátil o verzi zpět

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
Re: Gajim - priority
« Odpověď #2 kdy: 22 Března 2009, 10:37:00 »
Tak jako divně to chodí i v tom ubuntu, díky Fracty, nebudu se s tím trápit.
Xubuntu 12.04

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.